به گزارش جام جم سرا به نقل از تبیان، امروزه حنا جای خود را به انواع لاک ها داده است. بدون شک عمل لاک زدن تغییری در وزن بدن ایجاد نمی کند. مشکل از یکی از مواد موجود در لاک ناشی می شود که در بدن نفوذ کرده و عملکرد هورمون ها را به هم می ریزد و باعث چاقی می شود.
لاک عاملی برای چاقی
نتایح پژوهشی که محققان دانشگاه دوک ایالات متحده ی آمریکا با همکاری Environmental Working Group انجام داده اند مشخص کرده است که یکی از ترکیبات لاک های جدید به نام تری فنیل فسفات (tphp) باعث ایجاد اختلال در عملکرد هورمون ها شده و زمینه ی چاقی را فراهم می سازند.
محققان تری فنیل فسفات 10 لاک مختلف را بررسی کرده و متوجه شدند که در هشت لاک از این ترکیب وجود دارد. جالب اینجاست که روی برچسب ترکیبات دو مارک از این هشت مارک، اشاره ای به وجود این ترکیب شیمیایی نشده بود.
محققان در بررسی های انجام شده متوجه شدند که این ترکیب شیمیایی در ادرار خانم های شرکت کننده به صورت دی فنیل وجود دارد.
محققان قبل و بعد از لاک زدن از شرکت کننده ها نمونه ادرار گرفتند. آنها مشاهده کردند که 10 تا 14 ساعت بعد، میزان تری فنیل فسفات در 26 خانم شرکت کننده به میزان حدود هفت برابر بیشتر شده است.
لاک و اختلال در هورمون ها
تری فنیل فسفات یک ترکیب ایجاد کننده اختلال در غدد درون ریز است که در تولید محصولات پلاستیکی استفاده می شود.
این ماده بعد از لاک زدن در بدن نفوذ می کند و در عملکرد طبیعی هورمون ها اختلال ایجاد می کند.
به گفته محققان، تری فنیل فسفات در عملکرد پروتئین مرکزی تنظیم کننده متابولیسم بدن و تولید سلول های چربی اختلال ایجاد کرده و به اضافه وزن و چاقی کمک می کند. البته این پژوهش همچنان در حال بررسی های تکمیلی است.
به عقیده محققان، این مسئله قابل تامل است که لاک ناخنی که خانم ها و دخترهای جوان و نوجوان به وفور استفاده می کنند، عاملی برای ایجاد اختلال در عملکرد غدد درون ریز شود بنابراین به نظر می رسد بهتر باشد خانم ها و دختران جوان از زیاده روی در لاک زدن بپرهیزند و زیبایی ناخن ها توسط لاک را به مناسبت های خاص اختصاص دهند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد