جدا از نقش پررنگ رسانهها شهروندان هم باید به خودشان کمک کنند . افرادی که احساس میکنند حتی به نوع خفیفی از اختلالات روانی مبتلا شدهاند، باید تا پیش از حاد شدن آن اختلال به مشاور، روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند و درمان را به تاخیر نیندازند.
توصیه علمیای که ما داریم این است که اگر هر تجربه نابهنجار روانی بیش از سه هفته طول کشید، حتما آن اختلال روانی را جدی بگیرید و برای درمان اقدام کنید. البته نباید فراموش کنیم که اقبال گسترده مردم نسبت به دریافت خدمات روانشناختی، منوط به این است که هزینه دریافت این خدمات نیز متناسب با درآمدهای مردم باشد. پوشش بیمهای خدمات روانشناختی میتواند نقش بسیار پررنگی در ارتقای سلامت روان جامعه داشته باشد و مردم را برای رفتن به دفاتر مشاوره، ترغیب کند.
نکته مهم دیگر این است که نباید مردم برای مراجعه به مراکز ارائهدهنده خدمات روانشناختی خجالت بکشند. تحقیقات نشان داده است حداقل 90 درصد زنان و مردان در طول زندگی خود، درجاتی از نابهنجاری روانی را تجربه میکنند. بنابراین این که به افراد مراجعهکننده به دفاتر مشاوره، انگ «بیمار روانی» بزنیم و از این واژه زشت استفاده کنیم، کار درستی نیست و اتفاقا همین انگزدن به افزایش اختلالات روانی در جامعه دامن میزند، زیرا موجب میشود افراد کمتری برای دریافت خدمات تخصصی مشاوره و روان درمانی مراجعه کنند.
دکتر محمدعلی کیهانینژاد
روانپزشک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد