معضل بیمه در خدمات روانشناختی

برای کاهش اختلالات روانی در جامعه، رسانه‌ها و سایر نهادهای فرهنگ‌ساز، نقش بسیار مهمی دارند. رسانه‌ها می‌توانند در آگاهی‌رسانی به مردم، بسیار فعال باشند و نقش ویژه‌ای در کنترل اختلالات روانی در جامعه ایفا کنند.
کد خبر: ۸۴۸۲۶۸
معضل بیمه در خدمات روانشناختی

جدا از نقش پررنگ رسانه‌ها شهروندان هم باید به خودشان کمک کنند . افرادی که احساس می‌کنند حتی به نوع خفیفی از اختلالات روانی مبتلا شده‌اند، باید تا پیش از حاد شدن آن اختلال به مشاور، روان‌شناس یا روانپزشک مراجعه کنند و درمان را به تاخیر نیندازند.

توصیه علمی‌ای که ما داریم این است که اگر هر تجربه نابهنجار روانی بیش از سه هفته طول کشید، حتما آن اختلال روانی را جدی بگیرید و برای درمان اقدام کنید. البته نباید فراموش کنیم که اقبال گسترده مردم نسبت به دریافت خدمات روانشناختی، منوط به این است که هزینه دریافت این خدمات نیز متناسب با درآمدهای مردم باشد. پوشش بیمه‌ای خدمات روانشناختی می‌تواند نقش بسیار پررنگی در ارتقای سلامت روان جامعه داشته باشد و مردم را برای رفتن به دفاتر مشاوره، ترغیب کند.

نکته مهم دیگر این است که نباید مردم برای مراجعه به مراکز ارائه‌دهنده خدمات روانشناختی خجالت بکشند. تحقیقات نشان داده است حداقل 90 درصد زنان و مردان در طول زندگی خود، درجاتی از نابهنجاری روانی را تجربه می‌کنند. بنابراین این که به افراد مراجعه‌کننده به دفاتر مشاوره، انگ «بیمار روانی» بزنیم و از این واژه زشت استفاده کنیم، کار درستی نیست و اتفاقا همین انگ‌زدن به افزایش اختلالات روانی در جامعه دامن می‌زند، زیرا موجب می‌شود افراد کمتری برای دریافت خدمات تخصصی مشاوره و روان درمانی مراجعه کنند.

دکتر محمدعلی کیهانی‌نژاد

روانپزشک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها