روان‌شکافی

کودکی با روان سالم تربیت کنید

خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی بیشترین تاثیر را در رفتار فرزندان دارد. به همین دلیل مراقبت و آموزش‌ها در این محیط دارای اهمیت است. یکی از مهم‌ترین نکات در تربیت فرزندان، آگاهی از مراحل رشد روانی و جسمی و کمک به بهداشت روانی کودکان است و باید از روش‌هایی در تربیت کودکان استفاده کنیم تا سلامت روان آنها در آینده تامین شود.
کد خبر: ۸۴۳۲۲۷

سلامت روان صرفا به معنای نبودن مشکلات یا بیماری نیست. سلامت روان، هم حالات عاطفی و هم شرایط ذهنی را در بر می‌گیرد؛ یعنی هم احساسات و هم افکار را شامل می‌شود. سلامت عاطفی معمولا به احساسات و زیر و بم‌های روحیه افراد اشاره می‌کند. کودکانی که از سلامت عاطفی برخوردارند توانایی ابراز احساسات خود را بدون ترس از سرکوبی دارند و احساساتی مانند غم، شادی، نگرانی و هیجان‌زدگی را بروز می‌دهند. برای تربیت فرزندان سالم لازم است بدانیم صرفا برطرف کردن نیازهای اولیه (خوراک و پوشاک) ضامن سلامت کودکان نیست و کودک نیاز دارد از لحاظ روحی تربیت و از احساس امنیت، اعتماد و عشق در کانون خانواده برخوردار شود.

برای ارتقای سلامت روان کودکان لازم است به این نکات در شیوه‌های تربیتی توجه شود:

ـ روش و سبک تربیتی شما باید متناسب با سن کودک باشد و در مورد رفتارهایی که در قبال کودک بروز می‌دهید لازم است نظر پدر و مادر همسو باشد.

ـ با کودک خود وقت بگذرانید و فعالیت‌های اشتراکی چون بازی‌های ساده، آشپزی با کودک، خرید کردن با کودک، ورزش و بازی‌های دسته‌جمعی خانوادگی مناسب با سن کودک انجام دهید.

ـ کنترل خشم را به کودک آموزش دهید و شیوه های ابراز سالم کنترل خشم را نیز عملا برای او اجرا کنید.

ـ آموزش حریم شخصی به کودکان به ایجاد رفتارهای اجتماعی مطلوب کمک می‌کند.

ـ هنگام گفت‌وگو با کودک به چشمان او نگاه کنید و بدون فریاد با او سخن بگویید و شنونده کامل حرف‌های او باشید.

ـ با کودک در مورد مشکلاتی که بین پدر و مادر وجود دارد درددل نکنید و فضای خانه را آرام نگه دارید.

ـ به کودک کمک کنید تا وظایف و مسئولیت‌های شخصی خود را انجام دهد.

ـ آموزش مهارت‌های اجتماعی و برقراری رابطه با دیگران بویژه با حضور در جمع خانواده و همسالان را مورد توجه قرار دهید.

ـ گفت‌وگو کردن با کودک در زمانی که از رفتاری ناراضی هستید و حتی در مورد رفتارهای رضایت‌بخش نیز لازم است تا به این ترتیب احساسی را که از انجام کار و رفتار کودک دارید به او منتقل کنید.

ـ آموزش انعطاف‌پذیری به کودک و پرورش توانایی تصمیم‌گیری و انتخاب را نادیده نگیرید. شخصیت کودک را در نظر بگیرید و به او آموزش دهید که می‌تواند انتخاب کند و در همه موارد از تصمیم گرفتن به جای کودک بپرهیزید و برای قانع کردنش با او در فضای آرام سخن بگویید.

ـ شیوه‌های ابراز احساس سالم را به کودک خود آموزش دهید.

ـ مانوس بودن با خداوند را به کودکان آموزش دهید.

دکتر مهرنوش دارینی

‌ روان‌شناس و مشاور

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها