دکتر بهمن شفائیان، به انواع کمخونی مادرزادی در سنین کودکی تا بلوغ اشاره کرد و گفت: تالاسمی (مینور و ماژور)، آنمی داسی شکل و تعدادی از کمخونیهای همولیتیک که به دلیل تخریب زودتر از موعد گلبولهای قرمز ایجاد میشوند، از مهمترین آنمیهای این دوران هستند.
وی با اشاره به شیوع بالای آنمی فقر آهن در سنین 15 تا 35 سالگی افزود: این کمخونی به علت کمبود آهن و کاهش جذب آن از روده باریک و همچنین ناکافی بودن میزان ویتامین B12 در بدن ایجاد میشود و در مواردی از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای روماتیسمی و عفونی (سل) به طور شایع دیده میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آنمی فقر آهن در زنان قبل از یائسگی به دلیل افزایش خونریزی ماهیانه شایع است به ایسنا گفت: این کمخونی در مردان که سابقه خونریزیهای دستگاه گوارش مانند زخمهای روده، معده یا بیماری التهاب روده دارند، دیده میشود.
وی تصریح کرد: کمخونیهای بدخیم بیشتر در افراد بالای 45 سال دیده میشود و اغلب سیر مزمن دارند و گاهی انواع بیماریها مانند روماتیسم طول کشیده و لوپوس موجب کمخونی میشوند. بنابراین انجام آزمایشات و تستهای تکمیلی از نظر بررسی بدخیمی و بیماری التهابی و روماتیسمی در سنین بالا ضروری است.
شفائیان با اشاره به اینکه آنمی فقر آهن در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود، بر روی تمرکز فکری و قدرت یادگیری کودک اثر منفی میگذارد، افزود: مصرف گوشت قرمز که منبع آهن قابل جذب و ویتامینB12 است از دو سالگی توصیه میشود.
وی به ضرورت مصرف سبزیجات که حاوی آهن و اسید فولیک هستند اشاره کرد و گفت: در صورت بیاشتهایی کودک، از ترکیبات مکمل آهن استفاده شود.
این فوق تخصص انکولوژی در پایان به قابل کنترل بودن اکثر کمخونیها اشاره کرد و گفت: با اینکه ممکن است شناخت و تشخیص علائم انواع کم خونی مشکل باشد، اما خوشبختانه با دارودرمانی و ایجاد تغییر در رژیم غذایی بیشتر کمخونیهای شایع قابل درمان هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت