به گزارش خبرگزاری میزان ، مجید ابهری درباره علل کاهش گرایش به ازدواج، گفت: سبک زندگی تاثیر مستقیم در تصمیم گیریهای اساسی زندگی دارد که یکی از آنها ازدواج است.
این جامعه شناس اظهار داشت: در کشور ما بیکاری، نبودن شغل مناسب برای پسران، سنتهای غلط فرهنگی مانند جهیزیه، شیربها و مهریههای سنگین مثل سکه بهار آزادی به ارتفاع کوه دماوند یا یک جفت طاووس و همانند اینها از عوامل محیطی در کاهش ازدواج محسوب می شوند.
ابهری با بیان اینکه ضعف مسئولیت پذیری و وحشت از قبول تعهد، اصلیترین علت کاهش ازدواج است، گفت: خانوادهها از ابتدا به فرزندان خود، مسئولیت واگذار نمیکنند و جوان همواره در زندگی به دنبال تکیهگاهی است که وظایف وی را انجام دهند.
وی با اشاره به علل رفتاری در کاهش آمار ازدواج، اظهار داشت: یکی از این علتها، وحشت از پایان دوران مجردی است که جوانهای بسیاری از خاتمه یافتن آزادیهای دوران تجرد و قرارگرفتن در یک چارچوب عاطفی، فراری هستند و به همین لحاظ به بهانههای مختلف از ازدواج گریزان هستند.
این جامعه شناس گفت: تغییر سبک زندگی مثل تمایل به زندگی مصرفگرایانه و گرایش به زندگی اشرافی باعث شده سادهزیستی که به عنوان اصلیترین الگوی زندگی اسلامی ایرانی است، جای خود را به مصرفزدگی و اشرافیگرایی بدهد.
ابهری افزود: در حال حاضر توکل و قناعت، جای خود را به تردید و زیادهخواهی داده که خانوادهها، نظام آموزشی، رسانهها و نهادهای فرهنگی در این زمینه مقصر هستند.
وی با بیان اینکه هر چقدر ازدواج کم شود، به همان اندازه فساد افزایش می یابد، گفت: افزایش بیوههای جوان و رسیدن سن بیوه شدن به ۱۶ سال از یک طرف و تاثیر شبکههای ماهوارهای در گسترش بی بند وباری و روابط فرازناشویی و غیر اخلاقی از طرف دیگر باعث شده گرایش به ازدواج جای خود را به بی بندوباری بدهد.
این جامعه شناس با اشاره به راهکار افزایش ازدواج، گفت: در کوتاه مدت، اقدامهایی مثل وام ازدواج، مسکن رایگان و ارزان قیمت، اشتغالزایی و کارآفرینی همزمان با آموزش مهارتهای زندگی در همسر گزینی مناسب، سادهزیستی و برقراری تفاهم، می تواند به افزایش آمار ازدواج کمک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد