بستنی حصیری، آبنبات ژلهای، کیتکت و آبنبات چوبی، همگی اسامی دومی بودهاند که گوگل برای اندرویدهایش انتخاب کرده است. اندروید مارشملو یا همان نسخه 6 هم از این قاعده مستثنا نیست.
مارشملو برای نخستین بار در کنفرانس Google I/O در خرداد رونمایی شد و از همان تاریخ به منظور آزمایش در دستگاههای نکسوس 5 و 6 و نیز تبلت نکسوس 9 در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفت.
این سیستمعامل جدید که هنوز در مراحل توسعه قرار دارد مانند Android 5 Lollipop یک تحول اساسی نسبت به نسخه قبلی خود به شمار نمیرود، اما سرشار از بهسازیهای کوچک و امکاناتی است که کار کردن با آن را لذتبخشتر خواهد کرد.
ممکن است برخی قابلیتهای معرفی شده در نسخههای قبلی سازندگان وجود داشته باشد که این قابلیتها از این به بعد بهصورت استاندارد در خود اندروید وجود خواهد داشت.
بدون پرداختن به حاشیههای دیگر، سراغ نکاتی خواهیم رفت که قرار است تجربه کاربری اندروید مارشمالو نسبت به نسخههای قبلی اندروید را بهتر کند.
نمایش بزرگتر حروف در صفحه قفل
صفحه قفل یا همان اطلاعاتی که در حالت قفل بودن صفحه نمایش داده میشوند در اندروید مارشمالو بهسازی شده و فونت استفاده شده برای نمایش ساعت و تاریخ به نسبت اندروید 5 کمی ضخیمتر شدهاست.
این تغییر بسیار کوچکی است، اما میتواند خواندن ساعت و تاریخ را با یک نگاه سادهتر کند.
طراحی کشوی اپلیکیشنها
کشوی اپلیکیشنها یا همان صفحهای که تمام اپلیکیشنهای نصبشده روی دستگاه شما را نمایش میدهد، در نسخه بعدی اندروید بازسازی اساسی شده است.
اولین تغییر اینکه این قسمت اکنون بیشتر یک صفحه قابل بالا و پایین رفتن است تا صفحاتی که میتوانید بین آنها ورق بزنید.
همچنین اپلیکیشنها بر اساس حرف اول نامشان در گروههای الفبایی مرتب میشوند که پیدا کردن اپلیکیشن مورد نظر را کمی راحتتر میکند.
البته ممکن است این تغییرات به مذاق کاربران کهنهکار اندروید چندان خوش نیاید. این قابلیت در نسخه جدید توسعهدهندگان حذف شده و ممکن است در عرضه نهایی اندروید مارشمالو قرار نگیرند.
در کشوی اپلیکیشنها یکی دو ابزار جدید دیگر نیز برای پیدا کردن سریعتر اپلیکیشنها قرار داده شده است. اولی یک زبانه دسترسی سریع است که پرکاربردترین اپلیکیشنها را به کاربر نشان میدهد.
این پنل همچنین هنگام استفاده از جعبه جستجو در صفحه اصلی یا Google Now نمایش داده میشود. ابزار دیگر یک جعبه جستجو در کشوی اپلیکیشنهاست که با استفاده از آن قادر خواهید بود بسادگی و با سرعت اپلیکیشن مورد نظر خود را پیدا کنید، بدون آنکه مجبور شوید تمام فهرست را بگردید.
پاک کردن اپلیکیشنها در صفحه اصلی
برای پاک کردن یک اپلیکیشن در اندروید مارشمالو دیگر نیازی نیست به منوی تنظیمات یا حتی کشوی اپلیکیشنها بروید.
کافی است آیکون اپلیکیشن مورد نظر را گرفته و به صفحه اصلی بروید سپس روی قسمت Uninstall رها کنید. بهطور مشابه میتوانید با کشیدن آیکون یک اپلیکیشن به قسمت مناسب، اطلاعات آن را مشاهده کرده یا آن را از یک فولدر حذف کنید.
تنظیم مجزای صدای زنگها
حتما پیش آمده است که بخواهید صدای زنگ گوشی یا نمایش هشدارها را کاهش دهید، اما کماکان صدای پخش موسیقی را در بالاترین حد نگه دارید.
در اندروید جدید امکان تنظیم شدت صدای پخش چندرسانهای، صدای زنگ تماس و زنگ اخبار بهصورت مجزا قرار داده شده است، در حالی که در نسخههای قبلی برای تغییر این تنظیمات باید به منوی تنظیمات مراجعه میکردید.
منوی اشتراکگذاری
منوی اشتراکگذاری در اندروید مارشمالو ظاهر جدیدی پیدا کرده است و به جای فهرست همیشگی از اپلیکیشنها، اکنون گزینههای اشتراکگذاری در یک ساختار Grid یا ردیفی نمایش داده میشود.
فعال کردن تم رنگ تیره
در اولین ساخت از اندروید مارشمالو برای توسعهدهندگان در قسمت مخفی تنظیمات توسعهدهندگان یا Developer Options یک گزینه جدید اضافه شده بود که به کاربران امکان میدهد تا تم رنگ معمولا روشن اندروید لالیپاپ را به حالت تیرهتر تغییر دهند.
هرچند در نسخه آزمایشی جدید این تم تیره برای رابط کاربری حذف شده و در هیچ جا دیده نمیشود. ممکن است در نسخه نهایی این گزینه باز اضافه شود، پس حتما پیگیر آن باشید.
امکان دستکاری رابط کاربری
یکی دیگر از ابزارهای مخفی در بخش Developer Options به شما امکان میدهد جنبههای مختلف رابط کاربری سیستمعامل مانند آنچه را در منوی کشویی تنظیمات سریع یا نوار وضعیت نمایش داده میشود، مطابق میل خود دستکاری کنید.
حالت نمایشی یا Demo Mode برای کاربرانی که از صفحه نمایش دستگاه خود اسکرینشات تهیه میکنند بسیار مفید است.
زیرا آیکونهای اضافی از جمله نوار وضعیت در بالای صفحه نمایش را حذف میکند، زمان از پیش تعیین شدهای را نمایش داده و شارژ باتری را نیز کامل نشان میدهد.
برای دسترسی به این گزینه میتوانید به آدرس Settings»Developer Options رفته و کلید SystemUI Tuner را در حالت فعال قرار دهید.
سپس به منوی اصلی تنظیمات بازگشته و دستکاریهای مورد نظر را در قسمت SystemUI Tuner انجام دهید.
یکی از کاربردیترین تنظیمات قابل اجرا به وسیله این قسمت، تغییر موارد نمایش داده شده در منوی تنظیمات سریع با کشیدن و رها کردن آیکونهای موارد مورد نظر است که به کاربر امکان میدهد مهمترین تنظیمات کاربردی خود را همواره با سرعت در دسترس داشته باشد.
تنظیمات مجزا برای ذخیره باتری در اپلیکیشنها
در اندروید لالیپاپ یک حالت مصرف بهینه انرژی یا Battery Saver وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید زمان باقیمانده از عمر باتری خود را در شرایط اضطراری افزایش دهید.
در اندروید مارشمالو این قابلیت بهسازی شده و با نام جدید حالت Doze یا چرتزدن شناخته میشود. در این حالت اجرای برخی پردازشهای پسزمینه پس از مدتی غیرفعال بودن دستگاه محدود میشود.
در صورتی که بخواهید یک اپلیکیشن قادر به ادامه اجرای پردازش در حالت پسزمینه باشد، میتوانید حالت Doze را برای آن غیرفعال کنید.
برای این منظور کافی است به آدرس Settings » Battery رفته و سپس وارد منوی Options شوید. (که با سه نقطه در بالای سمت راست منو نمایش داده میشود) در این قسمت میتوانید گزینه Ignore Optimizations را فعال کنید
و روی فلش رو به پایین انگشت بگذارید و سپس گزینه All Apps را لمس کنید. حال کافی است نام اپلیکیشن مورد نظر خود را انتخاب کرده و دوباره کلید Ignore Optimizations را به حالت فعال بازگردانید.
توقف نمایش هشدارهای رویصفحه
در صورتی که از هشدارهای جدید heads-up که روی محتوای موجود در صفحه نمایشگر نشان داده میشود خیلی خوشتان نمیآید.
در اندروید مارشملو حداقل تا حدی مجبور به تحمل آنها نخواهید بود. برای خاموش کردن این هشدارها برای اپلیکیشنها بهصورت مجزا، میتوانید به آدرس:
Settings»Sound & Notification» App Notifications
رفته و اپلیکیشنی را که دیگر مایل به دریافت هشدارهای آن بهصورت Heads-up نیستید انتخاب کنید. حال کافی است گزینه Allow peeking را به حالت خاموش تغییر دهید تا کمی از دغدغههای فکری خود کاسته باشید!
حالت مزاحم نشوید
قابلیتهای اولویتبندی هشدارها و غیرفعال شدن دستگاه برای خاموشکردن هشدارها به انتخاب کاربر در اندروید مارشمالو مورد توجه قرار گرفته و تمام این امکانات تحت یک نام گردآوری شدهاند:
حالت Do Not Disturb یا مزاحم نشوید که درست مانند علامت نصب شده روی در اتاق هتلها، دیگران را از ورود به خلوت خود خواسته کاربر بازمیدارد.
در نسخه جدید امکان تنظیم ساعات خاموشی هشدارها برای روزهای کاری و تعطیلات آخر هفته بهصورت مجزا فراهم شده است و همچنین کاربران میتوانند برای موارد خاص ساعتهای خاموشی هشدارها را تنظیم کنند.
حتی این امکان وجود دارد که با پذیرفتن یک دعوت در تقویم گوگل، تمام هشدارها را برای مدت آن قرار ملاقات خاموش کرد.
در منوی تنظیمات سریع نیز امکان دسترسی به این حالت وجود دارد و علاوهبر امکان فعالسازی یا غیرفعال کردن این حالت، تنظیم مدتزمان فعال بودن و نیز مشخصکردن هشدارهایی که مایل به مشاهده آنها هستید وجود دارد.
استفاده از بلوتوث برای افزایش دقت GPS
بسیاری از کاربران از این نکته اطلاع دارند که با روشن کردن آنتن Wi-Fi و استفاده از Hotspotهای مجاور میتوان دقت سرویسهاس مکانی را افزایش داد.
اما در اندروید مارشمالو امکان استفاده از بلوتوث برای افزایش دقت GPS نیز فراهم شده است. برای فعالکردن این قابلیت باید به آدرس Settings»Location رفته و با کلیک کردن روی منوی Options (یا همان سه نقطه) و رفتن به قسمت Scanning گزینه مربوط به آن را پیدا کنید.
کاوه راد - کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت