زنگنه به دبیرکل اوپک نامه نوشت

پیشنهادکاهش۱.۳میلیون بشکه‌ای تولید

تولید و سیاست‌های پسا‌تحریم

بر اساس ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در چارچوب سیاست‌‌های برنامه ششم توسعه، ایران باید نرخ رشد 8 درصدی را تجربه کند که در این زمینه به یک هزار میلیارد دلار پول برای سرمایه‌گذاری نیاز داریم اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در طول برنامه ششم در خوش‌بینانه‌ترین حالت و با فرض افزایش صادرات نفت با قیمت فعلی و درآمدهای صادرات غیرنفتی، ایران 500 میلیارد دلار سرمایه در اختیار خواهد داشت. از این رو، باید برای رسیدن به رشد اقتصادی مورد نظر دنبال سرمایه‌گذارهای خارجی باشیم.
کد خبر: ۸۲۹۵۰۱
تولید و سیاست‌های پسا‌تحریم

از سوی دیگر نباید فراموش کنیم با توجه به فضای نامساعد اقتصادی کشورمان به دلیل تحریم‌های یکجانبه غرب، اکنون بستر اقتصاد ایران برای پویایی و ایجاد اشتغال، تشنه سرمایه‌گذاری است و در نتیجه باید از طریق جذب سرمایه‌های خارجی با جهان غرب دنبال معامله‌ای برد ـ برد باشیم.

فراموش نکنیم تاکید به معامله برد ـ برد با جهان غرب، نه به این معنی است که ایران بدون درنظر گرفتن منافع ملی خود تن به هر معامله‌ای بدهد و واقعا اگر دولت یازدهم قصد توسعه اقتصادی را در دوره پساتحریم دارد و می‌خواهد اقتصاد کشورمان را به مسیر اصلی خود بازگرداند، باید زمینه افزایش تولید ملی را که یکی از شاخصه‌های اصلی توسعه ملی است، فراهم کند اما این امر نافی استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی غرب نیست؛ زیرا باید با استفاده از امتیاز ارتباط دوران پساتحریم و معامله برد ـ برد اقتصادی با جهان غرب، زمینه ورود فناوری و بالابردن بهره‌وری در صنعت را فراهم کنیم، چون در اقتصاد امروزی بهره‌وری به عنوان سرمایه‌ای غیرقابل انکار مطرح است و نباید فراموش کنیم در برنامه ششم باید نزدیک به 40 درصد از توسعه اقتصاد ایران از طریق بالا بردن بهره‌وری حاصل شود.

پس بجاست دولت تدبیر و امید امروز که افق‌های تازه‌ای از ارتباطات اقتصادی با جهان خارج پدیدار شده با در نظر گرفتن منافع ملی کشورمان اجازه ورود فناوری از طریق سرمایه‌گذاری‌های خارجی بویژه از کشورهای غربی و توسعه یافته مثل اتحادیه اروپا، ژاپن، آمریکا را فراهم کند. شاهد مثال این کار را می‌توان در توسعه اقتصادی ژاپن مشاهده کرد.

به این صورت که این کشور در دوران رشد اقتصادی با استفاده از فناوری انگلیسی توانست صنعت نساجی خود را با بهره‌وری بالا توسعه دهد؛ به صورتی که اکنون این صنعت در ژاپن حتی از انگلیس نیز پیشرفته‌تر شده و می‌تواند زمینه اشتغال و رفاه اجتماعی گسترده‌ای در آن نقطه از دهکده‌ جهانی را فراهم کند.

بنابراین ایران نیز که اکنون در آستانه دوران پساتحریم قرار دارد و در نقطه شروع است، می‌تواند با استفاده از این امتیاز یعنی سیاست معامله برد ـ برد با جهان غرب، فناوری با بهره‌وری بالا را به داخل مرزهای خود منتقل کند تا با افزایش درآمد ملی، افزایش درآمد سرانه و رفاه ملی را همزمان به دست آورد و در آینده نزدیک به عنوان گل سرسبد اقتصادی منطقه با توجه به منابع عظیمی که در اختیار دارد، تبدیل شود.

دکتر مهدی پازوکی - کارشناس اقتصادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
مراقب دروغِ راست باشیم

دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی می‌گوید

مراقب دروغِ راست باشیم

نیازمندی ها