طبیعی است اگر دولت قانون را رعایت نکند، نمایندگان به دولت تذکر خواهند داد بنابراین بیانیه اخیر نمایندگان را میتوان در همین راستا، یادآوری نمایندگان بهمنظور رعایت قانون از سوی دولت قلمداد کرد.
پیش از این بحثهایی در رابطه با ورود شورای عالی امنیت ملی به موضوع هستهای مطرح شده بود، اما از آنجا که این نهاد، فرادست مجلس نیست، ورود مجلس به موضوع تصویب برجام منافاتی با بررسی برنامه جامع اقدام مشترک در شورای عالی امنیت ملی نداشته و مجلس در راستای تامین امنیت ملی کشور برجام را بررسی خواهد کرد.
نکاتی که درباره ملاحظات و مصالح سیاسی برجام و ترجیح عدم ورود مجلس مطرح میشود نیز فاقد پشتوانه منطقی بهنظر میرسد؛ چراکه در رابطه با مکانیزم حقوقی بررسی برجام، ملاحظه سیاسی خاصی وجود نداشته و آمریکا و غرب هم بخوبی قانون اساسی ما را میشناسند و میدانند که مجلس، معاهدات بینالمللی را تصویب میکند.
در صورتی که دولت، برجام را در قالب لایحهای تقدیم مجلس کند، نمایندگان هم در کمیسیون ویژهای که در این رابطه تشکیل میشود و هم در صحن علنی، برنامه جامع اقدام مشترک را بررسی خواهند کرد و همه نمایندگان در بررسی این سند مشارکت خواهند داشت.
محمدحسن آصفری - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد