برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد.
شهروندان ایرانی از هر جای ایران میتوانند سؤالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، روان، بیمارهای واگیر و غیر واگیر، راههای پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کنند.
دوای درد معده
حمید افراسیابی، متخصص طب سنتی گفت: معمولا افرادی که در طول هفته زیاد درد معده را تجربه را می کنند با خوردن غذاهای چرب و شور، دردشان بیشتر میشود؛ خوراکیهایی مثل مایونز و کلم از این نوع مواد غذایی است.
وی افزود: افرادی که دچار سوءهاضمه و درد معده میشوند بهتر است مصرف قهوه، گوشت قرمز، غذاهای سرخ شده و نوشابههای گازدار را کمتر کنند.
افراسیابی گفت: طب سنتی برای درمان و تسکین دردهای معده مصرف دارچین را توصیه میکند چرا که این گیاه درمانی برای کاهش درد ناشی از نفخ معده و سوءهاضمه موثر است.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف نعناع و زنجبیل به تسکین درد معده کمک می کند. همچنین جویدن دانه رازیانه نیز مؤثر است.
غذاهایی که خستگی را رفع میکند
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه راهکارهای رفع خمودگی و خستگی را برشمرد و گفت: اگر تغذیه صحیح داشته باشیم هرگز دچار کسلی، خمودگی، بیحالی و ضعف نمیشویم اما اگر از تغذیه صحیح استفاده نکنیم و بدن کمبود مواد مغذی داشته باشد، این کمبود موجب خمودگی و کسلی میشود.
وی به نقش تغذیه در رفع این نوع افسردگی اشاره کرد و افزود: آنتیاکسیدانهای موجود در مواد غذایی میتواند در جهت رفع این مشکل موثر باشد. این مواد هم در غذاهای حاوی ویتامین C مانند مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموترش و شیرین،گوجه فرنگی، سیبزمینی و ...) وجود دارد و هم در غذاهای حاوی ویتامینهای محلول در چربی و ویتامینهای A , E و D.
به گفته صفوی، مصرف میوه، سبزی،لبنیات، خوراکهای دریایی، مغز میوههایی مانند گردو و پسته در کنار 45 دقیقه زیر نور خورشید قرار گرفتن میتواند مانع خمودگی و خستگی افراد و کسل بودن آنها شود.
این متخصص تغذیه همچنین بر مصرف 3 وعده اصلی غذا در روز و 2 تا 3 میان وعده تأکید کرد و گفت: مصرف این وعدههای غذایی زیر نظر متخصص تغذیه میتواند به رفع خستگی و خمودگی کمک کند.
علل کمردرد بارداری
ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی مامایی ایران در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره کمر درد در بارداری، گفت: با افزایش رشد رحم به اندامهای تحتانی فشار وارد شده و انحنا یا گودی کمر بیشتر میشود که این موضوع میتواند موجب کمردرد بارداری شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره نحوه نشستن زنان باردار در اداره گفت: بهتر است زنان باردار در تمام مدتی که پشت میز خود هستند صاف بنشینند و از بالشی کوچک برای تکیه دادن استفاده کنند اما بهترین روش این است که در کلاسهای اصلاح وضعیت شرکت کنند زیرا کمردرد به مرور زمان تشدید میشود و مشکلاتی برای آنها ایجاد میکند.
خداکرمی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفتی شکم در بارداری اظهارکرد: سفتی شکم ممکن است علامت انقباض رحمی باشد و اگر بیش از 30 ثانیه طول بکشد و قطع و وصل شود باید فرد باردار برای بررسی انقباضات رحمی به ماما یا پزشک زنان مراجعه کنند.
(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت