کیوان خاصی با اشاره به وجود برخی ترکیبات شیمیایی از جمله مواد پارابن (Parables) و فتالات (Phetalates) در مواد و لوازم آرایشی، اظهار کرد: پژوهشهای مختلف نشان داده این مواد به کار برده شده در تولید مواد و لوازم آرایشی ارتباط مستقیمی با رشد تومورهای سرطانی و به ویژه تومورهای سرطان سینه دارند.
وی افزود: تحقیقات اخیر در تعدادی از کشورهای پیشرفته جهان نشان میدهد که "پارابنها" در برخی از تومورهای سرطان سینه کشف شدهاند و همچنین نمونه برداری از تومورهای بیماران مبتلا به سرطان سینه نشان داده زنانی که بیشتر از مواد آرایشی استفاده میکردهاند، سرطان پیشرفتهتر و طول عمر کمتری داشتهاند.
کارشناس مسئول ثبت سرطان استان کرمانشاه اظهار کرد: برخی از متخصصین پزشکی معتقدند مواد آرایشی چون بر روی پوست مالیده میشوند میتوانند خیلی سریعتر جذب و تاثیرگذار باشند و در همین راستا باید دقت شود انتخاب مواد آرایشی صورت بسیار مهم است، زیرا این مواد برای مدت طولانی در تماس مستقیم با پوست هستند.
به گفته خاصی، بر اساس بررسیهای انجام شده، کاهش سن مصرف کنندگان و افزایش علاقه به مواد آرایشی از عواملی است که باعث بروز مشکلات بسیاری در زمینه سلامت انسانها در دهههای اخیر شده است.
این مسئول به تاثیر افزایش استفاده از مواد آرایشی در زنان ایرانی بر افزایش آمار سرطان سینه در کشور اشاره کرد و افزود: اگر چه به صورت مستند در این زمینه مدارکی در دست نیست، اما این افزایش مصرف مواد آرایشی میتواند یکی از عوامل خطر برای افزایش موارد سرطان سینه در زنان باشد.
کارشناس مسئول ثبت سرطان استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر سرطان سینه شایعترین نوع سرطان در بین زنان ایرانی است و اکثر بیماران مبتلا به این نوع سرطان، دارای سنین پایین و میانسال هستند.
خاصی با بیان اینکه بسیاری از محصولات آرایشی حاوی ترکیباتی از مواد مصنوعی هستند، افزود: این مسئله موجب بروز عوارض و مشکلات بهداشتی و بیماریهایی چون سرطان، اختلالات هورمونی، مشکلات ناباروری، آسم، آلرژی، دیابت و حتی نواقص مادرزادی شده است.به همین دلیل توصیه میشود افراد تا حد توان مصرف این محصولات را کاهش داده و در انتخاب این مواد دقت بیشتری داشته باشند.
کارشناس مسئول ثبت سرطان استان کرمانشاه اظهار کرد: امروزه هیچ کس نمیتواند به طور مستقیم بگوید فلان محصول آرایشی خاص باعث ابتلا به سرطان یا دیابت میشود، اما آنچه مسلم است اینکه مطالعات زیادی انجام گرفته که تایید میکند افزایش تماس با مقادیر زیادی از این مواد شیمیایی، روی سلامتی انسان تأثیر سوء دارد.
خاصی افزود: وقتی در کنار استفاده از لوازم و مواد آرایشی متعدد، هر روز با حجم بالایی از مواد شیمیایی از طریق محصولات شوینده و پاک کننده، آفتکشهاو .... در تماس هستیم، این نگرانی پیش میآید که بیش از پیش سلامتی انسان در معرض خطر است.
وی با یادآوری اینکه پوست بدن یک سد غیر قابل نفوذ نیست، گفت: این عضو مهم و حیاتی میتواند مقادیر قابل توجهی از مواد فوق را جذب کند و از این طریق ترکیبات شیمیایی وارد جریان خون میشوند و میتوانند در بدن ذخیره شده و در نهایت نتیجه تجمع آنها در بدن، پیامدهای مضری به همراه خواهد داشت.
این مسئول با اشاره به استفاده بیرویه از مواد آرایشی در جامعه اظهار کرد: متاسفانه خیلی از این مواد آرایشی بصورت غیرمجاز وارد کشور میشود و در برخی مواقع تقلبی و غیراستاندارد است که این مسئله خود تهدیدی جدی است که در طولانی مدت با تاثیر ترکیبات این مواد بروی انسان در تغییرات ژنتیکی در نسلهای آینده ایجاد مشکلات زیادی برای جامعه خواهد داشت که با صرف هزینههای سرسامآور هم جبران آسیبهای وارده امکانپذیر نیست.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: