در اخبار جراید آمده بود که نتایج برخی مطالعات جدید نشان میدهد مشکلات اقتصادی، پایین بودن دستمزد و خطر از دست رفتن شغل، سه عامل اصلی بروز پدیده چندشغلهها در بازار کار ایران است. وزارت کار، شمار این افراد را 400 هزار نفر برآورد کرده است.
این اشخاص، عموما به صورت شبانهروزی در حال کار هستند و معلوم نیست کی میرسند زندگی کنند. احتمالا پول دادهاند به کسی تا به جای آنها زندگی کند.
توصیه کاری:
«برو کار میکن، مگو چیست کار»
به اندازه اما، نه لیل و نهار
زیادی اگر کار و کوشش کنی
درآرد سرانجام از تو دمار
بسته پیشنهادی: از آنجا که کار زیاد خوب نیست و انسان را از زندگی عادی بازمیدارد، توصیه میشود اقدامات زیر در راستای بهبود فرهنگ کار انجام شود:
1ـ توجیه اشخاص: در کلاسهای فشرده به افرادی که بیش از حد کار میکنند، آموزش ضمن خدمت داده شود که بفهمند برای چی کار میکنند. اگر برای بهتر شدن زندگیشان کار میکنند؛ خب کدام زندگی؟... وقتی زندگی نمیکنند، کار زیاد برای چی؟....
2ـ ارائه تحلیل: زندگی اشخاصی که زیاد از حد کار میکنند، زیر ذرهبین گذاشته شود. بلکه گره اصلی کار پیدا شود. قطعا آنها نیز مثل دیگر آدمیزادها به خواب و استراحت نیاز دارند و حتی پای مبارک را روی آن پای مبارک دیگر انداختن و خواب قیلوله کردن نیز علاقهمند هستند؛ پس باید تحقیق و تحلیل شود که چرا قید استراحت را زدهاند؟
3ـ سازمان کار و استراحت: وزارت کار، برای توجه دادن افرادی که فقط بخش کار را جدی گرفتهاند، یک سازمانی را راهاندازی کند که استراحت افراد را هم زیر نظر داشته باشد و به آن اهمیت دهد. اشخاص، نه تنها بیمه کار شوند، که بیمه استراحت هم بشوند.
4ـ کم کردن بار: دولت یک مقداری از این بار کاری را که روی دوش 400 هزار نفر هست و آنها را مجبور به کار شبانهروزی کرده است، کم کند؛ یعنی لااقل یکسوم بار را از روی دوش آنها بردارد. مثلا با بهتر کردن دستمزد یا کامل کردن بیمه آنها و خدمات دیگری که اگر نفت را خوب بخرند و دکلی چیزی گم نشود؛ میشود زندگی را برای این افراد راحتتر کرد که کمی هم به خود زندگی برسند. کسانی که باید به آنها گفت: «برو زندگی کن، مگو چیست آن؟»
رضا رفیع - جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا