با بیش از صدها ساعت اطلاع‌رسانی درباره روند مذاکرات هسته‌ای، یکی از پرکارترین موضوعات کاری در رسانه ملی در سال‌های اخیر رقم خورده است، اما سریال شایعه‌سازی‌ها و جنجال‌آفرینی‌های معدودی از سایت‌ها و پایگاه‌ها علیه پوشش خبری رسانه ملی هر روز شکل جدیدی به خود می‌گیرد.
کد خبر: ۸۱۴۲۹۹
پاسخ به برخی سیاه‌نمایی‌ها

واقعیت آن است که عملکرد صداوسیما در پوشش خبری مذاکرات هسته‌ای که در این مدت با ارزیابی و تحلیل‌های فراوان همراه بوده است، ظاهرا به کام عده‌ای معدود خوش نیامده است و با شایعه‌پردازی و دروغ‌پراکنی در فضای رسانه‌ای و علی‌الخصوص مجازی تلاش می‌کنند کارنامه رسانه را در پوشش خبری و برنامه‌ای مذاکرات هسته‌ای تحت‌الشعاع قرار دهند.

اطلاع‌رسانی دقیق، بموقع و درست رسانه ملی در جریان مذاکرات هسته‌ای به گونه‌ای است که کمتر کسی را در کشور می‌توان یافت که اخبار این اتفاق مهم را خارج از توجه به قاب تلویزیون و یا گوش سپردن به بلندگوی رادیو، دنبال کند.

این امر بدون شک حاصل یک تلاش تیمی و منسجم و شبانه‌روزی برای انعکاس رویدادهای هسته‌ای در دوره‌های مختلف است و این ماموریت نیز در حال حاضر از پوشش زنده و مستقیم اخبار مذاکرات و توافق‌نامه ژنو گرفته تا ارسال لحظه به لحظه اتفاقات، اظهارنظرها، مصاحبه‌ها و حاشیه‌های مذاکرات هسته‌ای که در روز‌های کنونی در هتل کوبورگ در لوزان سوئیس درحال انجام است، ادامه دارد.

حضور خبرنگاران رسانه‌ملی در محل مذاکرات در هرجای جهان و همراهی با تیم مذاکره‌کننده و دسترسی بهتر آنان به مسئولان در پوشش خبری، باعث شده تا اکنون که مذاکرات به نقطه پایانی خود نزدیک می‌شود، عملکرد رسانه‌ملی نمره‌ای قابل قبول از مخاطبان دریافت کند. این نمره قابل قبول در تماس‌های بسیاری از مردم با روابط عمومی رسانه ملی مشهود است.

آمارهای موجود نشان می‌دهد درخصوص مذاکرات نهایی که در وین در حال برگزاری است، بیش از 2500 عنوان خبر مکتوب، گزارش خبری تلویزیونی، ارتباط مستقیم تلویزیونی و رادیویی، گفت‌وگوی خبری و تحلیل از شبکه‌های مختلف صداوسیما پخش شده‌است.

همچنین با توجه به حضور خبرنگاران صداوسیما در تمام مراحل مذاکرات و استفاده رسانه‌ملی از فناوری‌های نوین ارتباطی، امکان ارتباط مستقیم تصویری در اغلب مواقع برای برنامه‌های خبری پوشش‌دهنده مذاکرات فراهم شده است که در این مدت بیش از 290 ارتباط زنده تلویزیونی با بخش‌های خبری سیما برقرار شده که حدود 2000 دقیقه را به خود اختصاص داده است.

برنامه‌های تحلیلی و گفت‌وگومحور نیز در این دوره زمانی به فراخور موضوع، برنامه‌های خود را به این مساله اختصاص داده و با دعوت از کارشناسان، مسئولان و متولیان مسائل هسته‌ای، زوایای مختلف این موضوع را برای مخاطبان تشریح کرده‌اند.

در کنار این میزان اطلاع‌رسانی مستقیم، رسانه ملی با ایجاد فرصت برای گروه‌ها و افراد منتقد به مذاکرات و موافقان این اتفاق، توانسته است بستر لازم را برای نقد و بررسی این حرکت پیش روی مخاطبانش فرآهم آورد که مناظره‌های موافقان و مخالفان در ویژه برنامه‌هایی نظیر تیتر شب در شبکه خبر و دیگر برنامه‌های گفت‌وگو محور از جمله نگاه یک، گفت‌وگوی ویژه خبری و... از این دست است.

همچنین این رسانه در ایجاد فرصت‌هایی برای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، ده‌ها برنامه تولید و پخش کرد که از این میان می‌توان به برنامه نگاه یک و برنامه‌های گفت‌وگو محور دیگری همچون هفت روز، متن و حاشیه، سپهر سیاست و... اشاره کرد .

یکی دیگر از اقدامات رسانه‌ملی در پوشش اخبار مذاکرات را می‌توان به عملکرد شبکه خبر مربوط دانست؛ شبکه‌ای که در طول دوران مذاکرات به فراخور حال و سیاست‌های رسانه‌ای موجود، برنامه‌های عادی خود را به سبک همه شبکه‌های جهانی قطع کرد و ساعت‌ها برنامه زنده را درباره مذاکرات و توافق‌های صورت‌گرفته نشان داد .

رسانه ملی به عنوان یکی از حامیان اصلی مذاکره‌کنندگان هسته‌ای تلاش می‌کند با ارائه تحلیل‌های مختلف و برگزاری مناظره بین موافقان و مخالفان توافق، زمینه لازم را برای تصمیم‌گیری مناسب و درست فراهم کند بنابراین پذیرفتنی نیست که برخی‌ها با کوبیدن بر طبل منافع ملی، رویکرد صداوسیما را رویکردی متفاوت از منافع ملی مطرح کنند یا پوشش خبری آن‌ را پوششی جهت‌دار بیان می‌کنند.

ظاهرا افرادی که صداوسیما را به سیاه‌نمایی درخصوص مذاکرات هسته‌ای متهم می‌کنند یا معتقدند که رسانه ملی فرزندان انقلاب را تخریب می‌کنند سعی در القاء این موضوع دارند که رسانه ملی به تیم مذاکره‌کننده بی‌اعتماد است در حالی که به جرات می‌توان گفت آنچه رسانه ملی در طول مذاکرات تهیه و پخش کرده در مسیر تقویت تیم مذاکره‌کننده و اعتماد نسبت به آنها بوده است.

در پایان بر این نکته تاکید می‌شود که سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، همچون گذشته و در راستای منویات مقام معظم رهبری، وظیفه خود می‌داند که از تیم مذاکره‌کننده حمایت کرده و این روند را با ارائه اخبار مذاکرات و از زوایای مختلف با قوت بیشتر ادامه دهد.

دکتر داوود نعمتی انارکی - مدیرکل روابط عمومی صداوسیما

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها