از نحوه برخورد با محیط زیست که بگذریم، رفتارمان با اطرافیان نیز چنگی به دل نمیزند؛ چون براساس گزارش پزشکی قانونی روزانه فقط 1600 پرونده نزاع در این سازمان تشکیل میشود، این در حالی است که باید هزاران پرونده دیگر مانند خیانت در امانت، سرقت و تجاوز را نیز به این آمار اضافه کرد که تمامشان بهدلیل زیر پا گذاشتن حقوق انسان توسط همنوعش در دادسراها تشکیل میشود.
بیشتر افرادی که یک پای چنین پروندههایی هستند ادعا میکنند حقشان پایمال شده، اما واقعیت این است که دلیل بالا رفتن آمار این پروندهها در کشور چیزی نیست جز این که فراموش کردهایم به اندازه حق خود برای دیگران احترام قائل شویم.
باید اعتراف کرد هزار و یک دلیل برای از کوره در رفتن انسانها وجود دارد؛ از نبود شغل، بالابودن هزینهها و ترافیک گرفته تا دیگر مشکلات اجتماعی و اقتصادی که نمیتوان آنها را انکار کرد.
این در حالی است که شرایط اقلیمی نیز این روزها فشار بیشتری به شهروندان وارد میکند، به همین دلیل در روزهای داغ تابستان که گرمای سوزان و آلودگی هوا در قالب گرد و غبار بر زندگی انسان سایه بیشتری میاندازد، نزاعهای بیشتری در کوچه و معابر شهر اتفاق میافتد.
درست است که بخش عمده علت پایین آمدن آستانه تحمل، به مسائل اجتماعی و اقتصادی مربوط میشود و مسئولان باید برای رفع آنها بیشتر تلاش کنند؛ اما نباید از یاد برد که ارزشهای انسانی نیز در چند سال اخیر دستخوش تغییر شده است.
برای نمونه دیگر کمتر شخصی را میتوان پیدا کرد که در عذرخواهی از دیگران پیشقدم شود، باید تاکید کرد یکی از دلایل اصلی بالا رفتن آمار نزاعها کمرنگ شدن فرهنگ عذرخواهی در کشور است؛ زیرا دیگر کمتر والدین، معلم و آموزگاری را میتوان یافت که برای آموختن این مهارت به کودکان، نوجوانان و جوانان وقت بگذارد.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد