احمدرضا درویش، کارگردان شناخته شده کشورمان که این روزها خودش را برای اکران عمومی فیلم سینمایی «رستاخیز» آماده می‌کند، در نشستی با اشاره به بحران‌های منطقه و جریان‌های مشکوکی که در حال شکل‌گیری است، گفت: دشمنی اصلی این افراد با پیام عمیق عاشوراست؛ گویی حق و باطل دوباره در برابر هم قرار گرفته‌اند.
کد خبر: ۸۱۱۷۰۶

به گزارش مهر، نشست هم‌اندیشی فیلم سینمایی «رستاخیز»در حالی به میزبانی استان خوزستان برگزار شد که درویش در ابتدای سخنانش گفت: ما مدیون این سرزمین هستیم که به دنبال پشتوانه تاریخی و خاستگاه ابدی و ازلی آن‌که ریشه در جریان‌سازی و هویت‌سازی تمدن‌ بزرگ ایلامیان داشته، در دوران معاصر قله افتخار این سرزمین دفاع مقدس است.

کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» افزود: منطقه خوزستان دُرّ درخشان هویت تاریخ معاصر ما ست و همه ما به آن افتخار می‌کنیم.

درویش با اشاره به تلاش‌هایی که برای ساخت فیلم‌هایی درباره اهل بیت(ع) می‌‌شود، گفت: در سالیان دراز سینماگران و اهل فکری که خود را مدیون کشور می‌دانند، تلاش کرده اند در جهت بنیان‌های اصلی فرهنگ گام بردارند. این فیلم بخش کوچکی از سینمای ایران است. «رستاخیز» فقط یک نمونه و یک گام از طرف کسانی است که در زمینه معرفی پیشینه تاریخی این سرزمین دغدغه دارند و این فیلم به سراغ مقوله‌ای می‌رود که سرآمد و قله هویت شیعه یعنی حادثه کربلا و نهضت حضرت سیدالشهداست. نسیمی که از این فیلم می‌وزد مورد احترام همگان است.

او درباره سرمایه فیلم «رستاخیز» توضیح داد: برای «رستاخیز» حتی یک ریال از بودجه دولت هزینه نشده، زیرا علت ماندگاری راه امام حسین(ع) این است که عاشقان وی به شکل خودجوش مثل بسیاری از آیین‌هایی که انجام می‌دهند سراغ موضوع می‌روند، در واقع مردم بانی کار برای امام حسین(ع) هستند.

کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» تصریح کرد: مردم خودشان بدون هزینه‌های دولتی کارهای مربوط به امام حسین(ع) را انجام می‌دهند. به این ترتیب نیازهای مالی فیلم «رستاخیز» نیز از طرف عاشقان امام حسین(ع) تهیه شده است. این را هم باید گفت که بیشتر سرمایه‌گذاری این فیلم از طریق خارج از ایران انجام شده است. شیعه‌های خارج از ایران در مسائل مالی مشارکت داشته‌اند.

درویش اضافه کرد: نام امام حسین(ع) از دیرباز در همه مکان‌های مختلف دنیا رسوخ کرده است و طالب دارد. در عین حال نهادهای نظامی و نیروهای لشکری و کشوری هم برای ساخت این فیلم کمک کرده‌اند.

او درباره ویژگی‌های این فیلم یادآور شد: در این زمینه مطالعات و تحقیقات دقیق‌تری انجام گرفت و فیلم توانست با این نگاه، بسیاری از شخصیت‌های فنی و هنری سینمای جهان را به این پروژه جلب کند. در مراحل مختلف تولید و پس از تولید، برخی از نمایندگان آیات عظام حضور داشتند.

این کارگردان به مشورت با مراجع دینی و علمی در طول تحقیقات فیلم اشاره کرد و گفت: برای ساخت این فیلم با مراجع عظام و علمای دینی مشورت‌های زیادی شد و این مشورت‌ها منحصر به علمای ایران نشد، به طور مثال ما در نجف هم با مراجع عظام ارتباط داشتیم.

درویش ادامه داد: امروز در فضایی زندگی می‌کنیم که باید تلاش کنیم تا زبانی به‌روز، اثرگذار و هنری برای بیان مضامینی که قله‌های فرهنگ، اعتقاد و باورهای ما است، بیابیم. این تولیدات قطعا گام‌های اولیه‌ای است تا گام‌های موثرتری در عرصه سینمایی ما برداشته شود.

کارگردان فیلم سینمایی «دوئل» با اشاره به بحرانی که امروز در منطقه وجود دارد، عنوان کرد: کشور ما در موقعیت خاصی به سر می‌برد. امروز در شرایطی هستیم که جریاناتی مشکوک در اطراف کشور در منطقه شکل گرفته است که در اصل دشمنی آنها با پیام عمیق عاشورا آشکار می‌شود. گویی امروز حق و باطل دوباره در برابر هم قرار گرفته‌اند، یکی با زبان شمشیر و دیگری با زبان کلمه. یکی با تکیه بر خشونت، کودک کشی، خونریزی، دریدن جگر انسان‌ها و بازسازی برده‌داری عصر جاهلیت در دنیای مدرن و دیگری متکی بر ایستادگی بر سر آرمان‌های انسانی و تلاش برای ترویج اسلام رحمانی که همان اسلام حسینی است. به نظر می‌رسد این روزها این دو جریان دوباره در برابر یکدیگر صف کشیده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها