دور دور کردن همراه با موازیرانی دختر و پسرهای ۲۰ تا ۳۰ ساله در این محدوده آن هم با خودروهای لوکس و مدل بالا، تفریح و سرگرمی خاصی برای آنها شده. حرکت موازی خودروهای لوکسی مثل بوگاتی، مازراتی، پورشه، کاپرا، بیامو صحنهای را به نمایش گذاشته که خودروهایی مثل پژو ۲۰۶ و پراید در این بازی کاملا به حاشیه رانده میشوند. رانندگان خودروهای لوکس، اعتنایی به خودروهای مدل پایین نکرده مگر اینکه سرنشینان این خودروهای مدل پایین، سر و وضع خاصی داشته باشند. رانندگان خودروهای لوکس به چشم رقیب به یکدیگر نگاه کرده و هر یک به دنبال صیدی میگردند، برای اینکه بیشتر جلب توجه کنند، صدای موزیک خودروهایشان را بالا و بالاتر میبرند.
در لاین سوم نرسیده به پل نیایش، پژو ۲۰۶ اس.دی. سفید رنگی متعلق به دو دختر جوان حدودا ۲۳ ساله، توقف کرده، سایر خودروهای لوکس هم کنار پیادهرو توقف کرده و نظارهگر این دخترانند که از خودرو پیاده شدهاند. ترافیک سنگینی در این محدوده ایجاد شده، ماموران راهور و کلانتری در این محدوده حضور دارند. دلیل توقف خودروی دختران این است که پسران سرنشین یک خودروی لکسوس با قفل فرمان اقدام به شکستن شیشه سمت راننده کرده و گریختهاند.
یکی از دخترانی که درگیر ار این حادثه شده میگوید: تقریبا آخر هفتهها و حتی بین هفته برای دور دور کردن به اینجا میآییم، امشب نیز همچون شبهای گذشته به اینجا آمدیم که به خودروی لکسوسی که همراه با ما در حال دور دور کردن بود، بیاعتنایی کردیم. این مساله سبب شد تا با قفل فرمان شیشه ماشین را خرد کنند. به نظر میرسید، مست بودند ما نیز به ۱۱۰ اطلاع دادیم.
این دختر جوان ادامه میدهد: تفریح دیگری نداریم، زمانی که پدرم این خودرو را برایم خرید به پیشنهاد یکی از دوستانم، تصمیم گرفتم برای دور دور به این مکان بیایم.
یکی از پسرهایی که همراه دوستانش ماشین پورشهاش را در کنار خیابان پارک کرده و نظاره گر دور دور کردنها است، میگوید: بچه شهرک غرب هستم و شاید از سن ۲۰ سالگی این حرکت را شروع کردهام، خیلیها حتی از جنوب تهران به اینجا میآیند.
این جوان ۲۷ ساله صدای موزیک خودرویش را زیاد میکند و میگوید: در طول ایام هفته این محدوده به همین شکلی است که میبینید اما در روزهای آخر هفته این وضعیت شدت میگیرد به گونهای که این مکان بر سر زبانها افتاده و بسیاری از دختر و پسرها از سایر مناطق تهران نیز به اینجا میآیند. در ابتدا محدوده ایران زمین و بعدها کوی فراز به این شکل بود اما چند سالی است که دور دور کردن دختر و پسرها به پل نیایش کشیده شده است.
او دور دور کردن را بهترین تفریح خود میداند و میگوید: برخی از اوقات از این کار خسته میشوم اما به این کار عادت کردهام، چون تفریح دیگری ندارم. ماموران نیروی انتظامی هم از دست ما خسته شدهاند و این وضعیت از دست آنها خارج شده است.
در همین حین خودروی یکی از دخترها نظر این پسر جوان را به خود جلب میکند، به دوستانش چشمک میزند، بیمقدمه سوار بر پورشهاش میشود و با سرعت بالا خود را به خودروی دختر جوان میرساند.
ساعت به ۳ صبح نزدیک میشود، کم کم دختران و پسران جوان از دور دور کردن خسته شدهاند، برخی از آنها به سمت طباخی میروند که به گفته برخی از جوانان سعادت آباد بیشتر شبها تا صبح باز است و عده دیگر به خانهشان باز میگردند.
یکی از مشتریان طباخی میگوید: دور دور کردنهای پسران و دختران جوان برای اهالی این منطقه دردسر شده است، یک شب وقتی اورژانس در حال تردد در این مسیر بود در ترافیک گیر کرد تا اینکه ماموران راهور مسیر را باز کردند. باید این وضعیت سامان پیدا کند چرا که ساکنین این منطقه از این وضعیت ناراضی هستند.
در روزهای اخیر شاهد تصادفات حادثه سازی بودهایم که برخی جوانان سوار بر خودروهای لوکس و با سرعت سرسام آور، مرگ خود را رقم زدند، با وقوع این اتفاقات حضرت آیت الله خامنهای مقام معظم رهبری در همایش فرماندهان، مدیران و روسای عقیدتی و سیاسی نیروی انتظامی، این نیرو را «مظهر حاکمیت و امنیت» جمهوری اسلامی خواندند و با تأکید بر اینکه ایجاد امنیت فردی، اجتماعی، اخلاقی، و روحی و روانی در جامعه از مهمترین مسئولیتهای نیروی انتظامی است، گفتند: لازمه برقراری امنیت، «اقتدار پلیس» است اما این اقتدار باید همراه با عدالت، مروت و ترحم باشد.
رهبر انقلاب اسلامی جولان دادن برخی جوانهای سرمست غرورِ ثروت با خودروهای گران قیمت در خیابانها را یکی دیگر از مظاهر ایجاد ناامنی روانی در جامعه برشمردند و تأکید کردند: نیروی انتظامی باید برای ابعاد مختلف ناامنی برنامه داشته باشد و با آنها مقابله کند.
ایشان لازمه ایجاد امنیت در جامعه را، عمل مقتدرانه پلیس دانستند و گفتند: نیروی انتظامی مظهر حاکمیت و امنیت جمهوری اسلامی است بنابراین باید اقتدار داشته باشد اما این اقتدار به معنای ظلم کردن و حرکت بیمهار نیست.
در این راستا نیروی انتظامی در یک برنامه منسجم برخورد با این گونه حرکتهای حادثه ساز در خیابانهای تهران را سرلوحه کار خود قرار داد.
هفته گذشته سرهنگ پرویز حسینی معاون ترافیکی پلیس راهور تهران با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان نیروی انتظامی گفت: بخشی از کاهش تصادفات تهران به دلیل اجرای طرحهای شبانه پلیس در بزرگراهها، معابر و برخورد با تخلفات سرعت غیرمجاز و لایی کشی و حرکات مارپیچ است، در حال حاضر این طرحها با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب این طرحها تشدید خواهد شد.
وی اضافه کرد: خودروهایی که با سرعت بالا که به ایست پلیس توجه نکنند، با حکم قضایی توقیف میشوند. همچنین برخی از رانندگان خودروهای گران قیمت با سرعت بالا در معابر و بزرگراههای پایتخت تردد میکنند و پس از دستور ایست پلیس از محل متواری میشوند که طی مکاتبه با مرجع قضایی قرار بر صدور حکم توقیف این خودروها شد.
معاون ترافیکی پلیس راهور افزود: بیشترین تخلفات شبانه شامل نقص سیستم روشنایی، لایی کشی، سرعت غیرمجاز یا حرکت وسایل نقلیه سنگین در مسیرهای سرعت است که انجام دو تخلف حادثه ساز نظیر سرعت غیرمجاز و حرکت مارپیچ، توقیف وسیله نقلیه را به همراه دارد.
در حالی سرهنگ حسینی این سخنان را به رسانهها اعلام کرده است که یکی از ماموران راهور مستقر در محدوده میدان کاج که همواره در بسیاری از شبها در این خیابان در حال انجام ماموریت است، میگوید: متاسفانه اقدامات پلیس در این زمینه بازدارنده نیست.
وی که تمایلی به ذکر نامش نداشت، میگوید: براساس وظیفه ذاتی خود، موظف هستیم خودروهای مدل بالا که به گونهای مشکوک هستند را متوقف کرده و از راننده آن تست اعتیاد و الکل بگیریم.
این پلیس اضافه میکند: در صورتی که این افراد مشکلی در این زمینه نداشته باشند، رها میشوند اما چنانچه دچار مشکلاتی در زمینه مصرف الکل و مواد مخدر باشند، سرعت غیرمجاز و رفتارهای ناشایست داشته باشند، به مراجع قضایی معرفی میشوند. در بسیاری از موارد، وقتی خودروی دختر یا پسرانی که دارای مشکلات ذکر شده، هستند را توقیف میکنیم بلافاصله با یک تماس خودروهای آنها از توقیف خارج میشوند.
یکی از ماموران نیروی انتظامی نیز در این زمینه میگوید: هر یک از این دختران و پسران به جایی وصل هستند، حتی ادبیات آنها با ماموران به گونهای است که ترسی نداشته و با اعتماد به نفس و حتی گستاخی صحبت میکنند.
پلیس مزبور ادامه میدهد: در بسیاری از موارد برای خودم پیش آمده که با یک تماس اعلام شده دختر یا پسرانی که با آنها برخورد شده را در اسرع وقت رها کنیم. براین اساس میتوان گفت اقدامات پلیس در این زمینه یک دور باطل است و این مساله تنها مختص به این محدوده نیست و در تهران فراگیر شده است.
سیدحسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در این زمینه میگوید: یکی از ویژگیهای سنین جوانی، ابراز وجود است این مساله هم به شکل و رفتارهای مختلف نشان داده میشود. در قشر مرفه یکی از موضوعاتی که در چند روز اخیر مطرح شده همین دور دورکردنها با ماشینهای لوکس است، اما باید پرسید چه فرصتهایی را برای ابراز وجود ایجاد کردهایم؟ البته این موضوع، مسالهای نیست که از آن غافل شویم.
موسوی چلک میگوید: چشم و هم چشمی و پز دادنها فرصتی برای تخلیه روانی فراهم میکند که ممکن است این شرایط منجر به درگیری بین افراد نیز شود.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه میدهد: پلیس در برخورد با این پدیدهها، نهایتا خودروی افراد را توقیف میکند اما یک جوان شکل دیگری را برای ابراز وجود پیدا میکند در واقع میتوان گفت شکل ابراز وجود جوانان تغییر میکند.
موسوی چلک میگوید: این در حالی است که در جوامع پویا کمتر شاهد این گونه رفتارها هستیم، براین اساس باید فضا را برای ابراز وجود جوانان به گونهای فراهم کنیم که شاهد این گونه رفتارها نباشیم.
وی ادامه میدهد: باید راههای منطقیتر در برخورد با چنین پدیدههایی یافت چرا که برخی از این رفتارها ناشی از یادگیری از هم سن و سالان است و جوانان با دیدن هم سن و سالان خود به این پدیدهها روی میآورند.
موسوی چلک اضافه میکند: نباید این پدیدهها را زیاد جدی گرفت از سوی دیگر نباید نسبت به آن بیتفاوت بود. در مواقعی که چنین رفتارهایی خارج از عرف بوده و منجر به زیر پا گذاشتن قوانین شود باید با آن برخورد کرد و الزامی نیست که برخوردها دراین زمینه سلبی باشد بلکه در برخی از موارد باید از برخوردهای سلبی و در برخی دیگر ایجابی استفاده کرد اما عموما در برخورد با چنین پدیدههایی از برخوردهای سلبی استفاده میشود. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم