به گفته محققان مرکز پزشکی لانگون نیویورک، مشکلات تنفسی هنگام خواب مانند خروپف کردن و خرناس کشیدن می تواند موجب کاهش زودهنگام حافظه و قوای فکری شود.
از جمله مشکلات تنفسی در حین خواب، علاوه بر خروپف کردن، این است که نفس کشیدن به مدت کوتاهی در هنگام خواب متوقف می شود.
این دو مشکل تنفسی که در هنگام خواب ایجاد می شود با افزایش سن شایعتر می شود. محققان می گویند این مشکلات در حدود نیمی از مردان مسن و در ۲۵ درصد از زنان مسن وجود دارد.
در این مطالعه، محققان سابقه پزشکی ۲۴۷۰ نفر در رده سنی بین ۹۰-۵۵ سال که دارای مشکلات شناختی مغز مانند آلزایمر و یا کاهش حافظه یا توانایی یادگیری بودند را مورد بررسی قرار داده و پیگیر این مسئله شدند که در چه تعدادی از این افراد مشکلات تنفس موقع خواب وجود دارد و آیا این افراد مشکلات تنفسی را درمان کرده اند یا خیر.
بررسی ها نشان داد که ضعف حافظه و قوای شعوری و یادگیری در افراد معمولی بطور معمول در حوالی سنین ۹۰ سالگی ایجاد می شود در حالیکه این اختلالات در کسانی که مشکلات تنفسی خواب دارند در سنین پایین تر و حدود ۷۷ سال بروز پیدا می کند.
همین مطالعه نشان داد که استفاده از دستگاه «فشار مثبت ممتد در مسیر هوا (CPAP)» می تواند ارتباط بین مشکلات تنفسی خواب و کاهش قوای ذهنی در سنین بالا را از بین ببرد.
این روش شامل استفاده از یک ماسک تنفسی است که فرد در هنگام خواب در جلوی دهان قرار می دهد و با استفاده از آن هوا با فشاری بیش از معمول به راه های هوایی و ریه فرد وارد می شود.
در این مطالعه مشخص شد که استفاده از این درمان می تواند زمان بروز مشکلات ذهنی را حدود ده سال به تاخیر بیندازد.(مهر)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد