پاسخ مشاور: با توجه به نکات مطرح شده، این گونه برداشت میشود که شما در سن نوجوانی قرار دارید چراکه بیشتر مشکلاتی که درگیر آنید معمولا برای افراد در سن نوجوانی پیش میآید. با این حال توجه شما را به نکاتی در همین زمینه جلب میکنم.
دست از مقایسههای ناآگاهانه بردارید
به طور طبیعی هر انسانی در خانوادهای متولد شده و رشد یافته است که منحصر به فرد و متفاوت از دیگر خانوادههاست. گاهی ما واقعا از دیگران به لحاظ مالی، فرهنگی و... پایینتر هستیم اما در بیشتر مواقع چون فقط ظاهر زندگی دیگران را میبینیم دچار برداشتهای اشتباه از زندگی آنها میشویم و فکر میکنیم که آنها خوشبخت محضند و ما بدبخت کامل! بنابراین در قدم اول باید دست از مقایسههای ناآگاهانه بردارید چراکه اطلاعات شما از خانوادههای دیگران ناکافی است وبرداشتهایتان سطحی و تا حدودی غیرواقعی.
فقط نکات منفی را نبینید
در زندگی خانوادگی هر کدام از ما مشکلات یا ناکامیهایی وجود دارد که این مشکلات معمولا در مقایسه با زندگی دیگران بیشتر به چشم میآید. اما چه باید کرد؟ آیا بهتر نیست که با آگاهی بیشتر به جنبههای مثبت خانوادهتان بیشتر توجه کنید چراکه تا زمانی که شما فقط به ضعفها فکر میکنید امکان رشد برایتان وجود ندارد.
۶ سوالی که باید از والدینتان بپرسید
در مورد مشکل زودباوری خانوادهتان، کاری که میتوانید انجام دهید گفتوگوی منطقی با حفظ احترام و آرامش است چراکه فقط در این وضعیت است که طرفین حاضر میشوند به گفتوگو ادامه دهند. شما باید با استدلالهای منطقی به مقابله با زودباوری خانوادهتان بروید. برای رسیدن به این هدف باید از والدینتان بپرسید:
۱- شما به طور کلی از من چه انتظاری دارید؟
۲- من تاکنون چگونه رفتار کردهام؟
۳- آیا کاری کردهام که شما را نگران کند؟
۴- به نظرتان اینکه شما به من شک و تردید دارید مرا به انجام رفتار خوب وادار میکند؟
۵- به نظرتان در مورد من چگونه فکر یا رفتار بکنید، مؤثرتر است؟
۶- من چگونه رفتاری داشته باشم که شما را راضی میکند؟
پاسخهای والدینتان را به دقت بررسی کنید
بعد از اینکه پاسخ ۶ سوال مطرح شده را از خانوادهتان دریافت کردید با دقت و از روی حوصله آنها را بررسی کنید تا به بهترین جمع بندی برسید. این جمع بندی نقشه راه شما برای داشتن بهترین نحوه تعامل با خانوادهتان است. (دکتر مسعود خاکپور- مشاور خانواده/ خراسان)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت