به گزارش جام جم آنلاین، شمار مثبت های گذاشته شده زیر این مطلب از منفی های آن بیشتر بوده است و سنجش نظرات کلی که برای آن نوشته شده نیز نشان میدهد آراء تاییدی اش، بیشتر از آراء مخالفش بوده و تقریباً همه آراء مخالف این مطلب از سوی پزشکان و آراء موافق از سوی غیرپزشکان بوده است.
موافقان: طنز است ، توهینی در کار نیست
یکی از مخاطبانی که این مطلب را تایید می کند، می گوید « متأسفانه در ایران بعضی پزشکان فکر می کنند چون با جان آدمها سرو کار دارند پس تافته جدا بافتهاند و باید هر بلایی دوست دارند سر بیمار بیاورند . آنها باید بدانند که خدمتکاران مردم هستند و نه سروران مردم . مثل بقیه شغلها . دلایل این برداشت ریشه در فرهنگ عامه نسبت به پزشکان دارد .»
مخاطبی دیگر خاطره تلخش را از زیرمیزی گرفتن یک پزشک متخلف با جزئیات نقل کرده است که چگونه وقتی بیمار بدحالش در اتاق عمل منتظر آمدن پزشک بوده، از مطب با خانواده بیمار تماس گرفتهاند و شرط حضور پزشک را پرداخت فوری 5 میلیون تومان هزینه اضافه اعلام کردهاند در حالی که پیش از آن هم از بیمار در بیمارستان 15 میلیون تومان گرفته شده بود.
او همچنین برخی پزشکان متخلفی را دیده که برای فرار از مالیات و گرفتن زیرمیزی در مطب دستگاه کارتخوان نمی گذارند تا بیماران تعرفه را آنطور که پزشک صلاح می داند بپردازند نه آن طور که وزارت بهداشت دستور داده است.
این مخاطب خواسته بداند چرا برنامه ای که برای انتقاد از برخی پزشکان متخلف ساخته شده است باعث دلخوری پزشکان پاکدست شده؟ مگر نه این که در هر شغلی ممکن است افرادی کجروی کنند و دراین باره به آنها تذکراتی داده شود؟ او البته در این دیدگاه با چندین مخاطب دیگر هم عقیده است که میگویند باور به ادعای پاک بودن همه اعضای صاحبان یک حرفه ، واقع بینانه نیست و باید بپذیریم که بالاخره شمار اندکی از پزشکان هم ممکن است مرتکب کجروی شوند.
برخی مخاطبان هم البته با محتوای کلی انتقاد از برخی پزشکان متخلف مانند رشته های دیگر موافقند اما اعتقاد دارند کارگردان می توانست حرفه ای تر این سریال را بسازد.
برخی مخاطبان، خاطره هایی زیبا از پزشکان فداکار نقل کرده اند برای مثال یکی از آنها با نام بردن از چند پزشک پاکدست و فداکار توضیح داده که چگونه آنها زندگی مرفه را رها کرده اند و بهترین سالهای زندگی شان را برای آسایش بیماران شان در مناطق بسیار محروم فدا کردهاند. یک بیمار روستایی هم برای مان نامهای نوشته است و در آن از خانم دکتر مهربانی گفته که در روستای آنها خدمت می کند و به هیچ وجه حاضر نیست از فقرا هزینه بگیرد و حتی هزینه های داروی برخی بیمارانش را هم از جیب میپردازد.
مخاطبی دیگر هم نسبت به باورهای عمومی مردم درباره حرفه پزشکی انتقاد کرده و گفته است که شاید خودمان، اشکال داریم که همیشه پزشکی را به عنوان بهترین شغل به فرزندان مان معرفی کردهایم و مشاغل دیگر را پایین تر دانستهایم و حالا همین تفکر ، برخی پزشکان را به این باور رسانده که از مردم عادی برتر هستند.
یکی از موافقان نیز ابراز نگرانی کرده است که اگر پزشکی اسرار خصوصی پرونده روانشناسی یکی از عوامل سریال را بر خلاف موازین اخلاقی و حرفهای افشا کرده تا به این ترتیب با او تسویه حساب کند آیا ممکن است دیگر پزشکان نیز دست به چنین کارهایی بزنند ؟
ما ناچاریم به شکل خاص و به علت اهمیت مسألهای که مطرح کرده با وجود بی طرفی به این مخاطب پاسخ بدهیم: مخاطب گرامی خوشبختانه به علت اخلاق گرایی جامعه ایرانی و بافت مذهبی و گرایش های انسان دوستانه جامعه ایرانی ،شمار پزشکان، روانشناسان و مشاورانی که ممکن است اسرار بیماران شان را افشا کنند بسیار بسیار اندک است و تقریباً به صفر می رسد پس نگران این مساله نباشید و اگر مشکلی پزشکی یا روانشناسی دارید بدون ترس و نگرانی از این مسأله به متخصص مراجعه کنید. همچنین از نظر قانونی هم پزشکان، روانشناسان و روانپزشکان موظف به حفظ اسرار بیماران شان هستند و اگر مسایل خصوصی بیماران را جز در مواردی که قانون الزام دارد، افشا کنند، مرتکب تخلف شدهاند.
مخالفان: توهین است ، طنزی در کار نیست
نظرات موافقان فراوان است اما قرار نیست که ما فقط به همانها بپردازیم و مسلماً نظرات مخالف نیز برای ما ارزشمند است. نکته جالب درباره نظرهای مخالف که از سوی برخی پزشکان نوشته شده این است که در برخی از این نظرات توهین و فحاشی به نویسنده مطلب وجود دارد که البته در نسخه ارائه شده به مخاطبان، ناسزاها حذف یا تعدیل شده است تا رسانه ، مروج بی ادبی نباشد.
برخی از نظرات هم البته سازندهاند. از میان نظراتی که با توهین به نویسنده مطلب همراه بودهاند می توانیم به نظر پزشکی اشاره کنیم که گفته است نویسنده مطلب هم « در تب دکتر شدن میسوخته » یا دیگری که نقد را « لاطائلات » خوانده است یا فردی که گفته خبرنگار حق ندارد جامعه پزشکی را نقد کند و فقط باید به نقد افراد همسطح خودش که به اعتقاد او مسلماً از جامعه پزشکی پایین تر هستند ، بپردازد و پزشکی که گفته هدف ما از نوشتن نقد مطرح شدن نام خودمان بوده یا دیگری که با ادبیاتی بسیار ناخوشایند گفته است حتماً روزی خبرنگار یا بستگانش بیمار اورژانسی میشوند و آنوقت سر و کارشان با پزشک می افتد و همانجاست که می فهمند حرفه پزشکی ، چقدر مقدس است.
اما همه نظرات غیر محترمانه نیستند و برخی مخالفت شان را به شکل مؤدبانهای ابراز کردهاند مثل پزشکی که توضیح می دهد کاملا موافق نقد جامعه پزشکی است، اما برداشت او از این سریال نقد نبوده بلکه مسخره کردن و بی حرمتی بوده است و پزشکی دیگر هم گفته است که به هیچ وجه با نقد کردن خودش و همکارانش مشکلی ندارد، اما به اعتقاد او بهتر است مشاغلی مانند آموزگاری و پزشکی و استادی دانشگاه از تیغ طنز مصون بمانند تا احترام ویژه شان در جامعه حفظ شود.
همچنین پزشکی دیگر پیشنهاد کرده است در کنار نقد منصفانه جامعه پزشکی، برخی پزشکان که در گمنامی برای رضای خدا در مناطق محروم به مردم بی بضاعت خدمت می کنند نیز معرفی شوند و از مسئولان درخواست کرده است مراقب باشند رابطه مبتنی بر اعتماد و صمیمیت میان بیماران و پزشکان مخدوش نشود.
ما: خودتان قضاوت کنید، منتظریم
ما درباره هیچ کدام از این نظرات، قضاوت نمیکنیم و ذات حرفه خبرنگاری ، باعث میشود خبرنگارها نقدپذیر باشند و نه از تعریف و تمجید مخاطبان نسبت به خودشان سرخوشی بینهایت داشته باشند و فراموشکار شوند و نه از توهین و بی ادبی دلخور شوند و گوشه گیری کنند و تیغ نقدشان را غلاف کنند اما به هر حال قضاوت همچنان به عهده شماست و ما چشم انتظاریم که بدانیم نظر شما درباره واکنش ها به این نقد و البته سریال « در حاشیه » چگونه است.
مریم یوشی زاده – خبرنگار جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
جامعه پزشكی هم مثل تمام جوامع دیگر طیف خوب و بد داشته و قاعدتا نمیتواند به صورت مطلق بد یا خوب باشد اما فراموش نكنیم كه در ایران پزشكان عزیز با سرمایه بیت المال و حتما سعی و تلاش خود موفق به كسب مهارت های پزشكی شده و قاعدتا وامدار مردم میباشند. كه این مهم را در قالب سوگندی پس از فارغ التحصیل شدن در راستای خدمت به بشریت اعلام میدارند .
در یك جمع بندی كلی میتوان پزشكان را یك سرمایه گذاری بلند مدت منابع انسانی بر پایه سرمایه مردم دانست .
اما گاها این سرمایه گذاری ها مثل بسیاری از سرمایه گذاری های دیگر نه تنها بازگشت سرمایه درستی نداشته بلكه باعث به یغما رفتن و تاراج هست و نیست سرمایه گذار (مردم شریف و دوست داشتنی ایران ) میشود.
پزشكان خوب را همه میشناسند و به حرمت انسانیت و تلاش خستگی ناپذیر ایشان همیشه قدردان آنان میباشند ( البته بعضی مواقع قدردانی وظیفه طلقی میشود كه این نیز اشتباه و نتیجه تكبر عده خاصی است )اما بگذارید در رابطه با پزشكان بد هم چند كلمه ای نوشته شود .
در شهر ما بزرگترین بساز و بفروش ها پزشك هستند
در شهر ما تخلف از تعرفه قانونی یكی از نشانه های تشخص پزشكان مجرب میباشد
در شهر ما برخی از پزشكان گاها تا یك ماه جلوتر اقدام به اخذ زیر میزی از بیماران می نمایند
در شهر ما حتی پزشكان مجرب , پاسخگوی تشخص غلط خود نیستند
در شهر ما نظام پزشكی هیچگونه واكنش سازنده ای در رابطه با تخلفات پزشكی نداشته و صرفا از عملكرد پزشكان حمایت میكند
در شهر ما بسیاری از پزشكان به نام , بیماران خود را به صورت فله ای ویزیت مینمایند
در شهر ما برخی پزشكان با داروخانه های خاصی زدو بند كرده و بازار ایشان را تضمین نموده و در ازای آن پورسانت دریافت میكنند.
در شهر ما درآمد یك پزشك عمومی در یك روز معادل پنج ماه حقوق یك كارگر ساده و زحمتكش میباشد
در شهر ما مالیات پرداخت شده توسط پزشكان ...
و
و
و
دیرگاهی است موضوعات به كار گرفته شده در فیلم ها و سریال های ایرانی داستان زندگی همه مردم ایران ( سرمایه گذاران اصلی جامعه پزشكی ) از هر صنف وگروهی (به غیر از پزشكان)میباشند چه اشكالی دارد یكبار هم موضوع طنز یك سریال داستان پزشكان شهر من باشد.
ارادتمند شما
امیدوارم چنین سریال های طنز بسیار تولید شوند .
باز هم شبكه سه كارت درسته .
مرسی
پزشك هرچقدرهم كه درس خوانده باشد وهرتخصصی هم كه داشته باشدیك كاراقتصادی انجام می دهد برای بازاری به نام خدمات بهداشتی ودرمانی،
بنابراین یك شغل است اگرشغل نبودومنبع درآمدی نداشت عده زیادی این شغل راانتخاب نمی كردندوبنابراین به مانندتمام مشاغل هم بایدپاسخگوباشد
بسیاری ازشغل هاهم باعث نجات جان انسان هامی شوندمثل آتش نشان هاكه حتی جان خودرابه خطرمی اندازندیامأمورین نظامی وانتظامی ویا
اطلاعاتی كه جان خودوخانواده خودرانیزبه خطرمی اندازنداماچراآن هااین اعتراض راانجام نمی دهندآیادركشورهای دیگرهم چنین اعتراضاتی آن هم به این صورت به یك شغل صورت می گیرددرآمدی كه به خاطربسیاری ازكاستی ها نصیب این افراد و نه همه آنها می شود باعث شده كه عده ای به مانند
فئودال ها و ملاك های سال های دورخود را تافته جدابافته بدانند درحالی كه رفتار همین پزشكان رادركشورهای دیگردیده ایم
در همه دنیا اشتباهات پزشكی بیشماری هست .ولی خوبه كه ما بفهمیم كاری ر اكه بلد نیستیم ویا تخصص آنرا نداریم اجرا نكنیم وبه اهلش بسپاریم.در زمینه پزشكی ودرمان با جان مردم سروكارداریم.
ازقدیم وندیم گفته اند طلایی كه پاك است چه منتش به خاك است.اگر كسی كارش اصولی ودرست وطبق تخصصی كه داره انجام میشه نباید هم ناراحت بشه.طنز ماهیت تلخی داره ولی چهره شیرینی داره كه مزه اون شاید به كام خیلی ها خوشایند نباشه .
پزشكان محترمند و بدون وجود مبارك آنها هیچ جامعه ای برای حتی یكروز قابل تصور نیست. طنز واقعی برای تمام اصناف و اقشار دوست داشتنی است ولی در حاشیه بیشتر از مایه طنز مایه هجو دارد.