به گزارش جام جم کلیک: از نمای شیشهای ساختمانها بهعنوان یکی از بخشهای اصلی که تا حد زیادی انرژی مصرف میکند یاد میشود. اکنون گروهی از محققان انستیتو فرانهوفر آلمان مدل جدیدی نمای شیشهای ساختمانها ارائه کردهاند که با جذب هوشمندانه انرژی حرارتی خورشیدی به صرفهجویی انرژی در این سازهها کمک میکند.
برآورد شده که در آلمان ساختمانها حدود ۴۰ درصد کل انرژی مصرفی در سراسر این کشور را مصرف میکنند. تامین سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع هوا به ویژه در اماکن عمومی کاری پرهزینه است و در این میان سازههایی که نمای شیشهای دارند بیشترین سهم را در مصرف انرژی دارند.
نمای بیرونی جدیدی که این محققان ابداع کردهاند متشکل از قطعاتی است که کاملا خودکار و هوشمندانه نسبت به نور خورشید واکنش نشان داده و برآیند کل عملکرد آنها جذب حداکثری انرژی خورشیدی است. این قطعات در جلوی نمای شیشهای قرار میگیرند.
در مدل پیشساخته این محققان از ۷۲ قطعه استفاده شده که شباهت زیادی به گل دارند. این قطعات که دارای موتورهای خاص دارای حافظه هستند و از طریق سیمهای ساخته شده از آلیاژ نیکل – آلومینیوم با یکدیگر در ارتباط هستند نمای بیرونی ساختمان را تشکیل میدهند.
در روز و در اوج تابش نور خورشید، گلهای هوشمند باز شده تا حرارت آزاردهنده خورشید راهی به درون ساختمان پیدا نکند و از این طریق نیازی به روشن کردن سیستمهای سرمایشی نباشد. همزمان با غروب خورشید، این گلها بسته میشوند. در نتیجه نمای شیشهای ساختمان بهعنوان مرز شفاف و غیرقابل رویت فضای بیرونی و قسمت داخلی خودنمایی خواهد کرد.
منبع: مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد