امیر تاجیک مدیر جدید شبکه مستند، دیروز در نشست خبری، از رویکردهای جدید، برنامهها و تغییرات شبکه مستند خبر داد. تاجیک در این نشست از تولید مستندهای فاخر، آثار اجتماعی و راهکارهای خرید حق نمایش برترین آثار خارجی خبر داد و گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد ارائه برنامههای جذاب و دیدنی است حتی اگر زمان این برنامهها بیشتر از چند ساعت در روز نباشد.
از حیاتوحش تا مسائل اجتماعی
شبکههای مستند در دنیا ممکن است گاهی صرفا یکی از شاخههای مستند را مدنظر قرار دهند و مثلا شبکههایی برای گردشکری یا حیاتوحش باشند. شبکه مستند در کشور ما شاخههای متنوع آثار مستند را مد نظر قرار میدهد و مستندهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و هنری را به نمایش میگذارد. مدیر شبکه مستند از رویکرد این شبکه به سمت تولید و نمایش آثار اجتماعی خبر و توضیح داد: علاوه بر نمایش تمامی انواع مستندها، تولید و پخش آثار اجتماعی از این به بعد برای ما اهمیت ویژهای خواهد داشت.
براساس توضیحات مدیر شبکه مستند، فیلمها و مجموعههای مستند درباره نوروز، زنان موفق، گنجینهای از تصاویر نادیده آرشیو قدیمی تلویزیون، مستندی درباره خیمه شببازی و آثاری درباره آداب، رسوم، زبان و گویش اقوام ایرانی از جمله مواردی است که برای نمایش در ایام نوروز تدارک دیده شده است و طی سال آینده نیز همچنان به تولید آثار اجتماعی ادامه خواهیم داد و از انواع مستندهای اجتماعی تولید کرده و نمایش آثاری درباره اقوام ایرانی را در اولویت قرار دادهایم.
تولید مستندهای فاخر
آثار مستند بهواسطه پیش نیازهای تحقیقاتی و شیوههای تولید از جمله تولیدات پرهزینه محسوب میشوند. مدیر شبکه مستند ضمن تاکید بر این نکته، از تولید آثار فاخر در شبکه مستند خبر داد و گفت: بر اساس ضروریات شبکه، در کنار مستندهایی مانند سیمرغ که با سرعت و امکانات محدود تولید میشوند، ساخت مستندهای فاخر را در دستور کار قرار دادهایم و هماکنون مراحل اولیه ساخت دو مستند فاخر در شبکه مستند آغاز شده است.
مستندی درباره موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی که منجر به انقلاب اسلامی ایران شده به کارگردانی محمد شکیبانیا و استراتژی شاه درباره اقوام ایرانی به کارگردانی علیمحمد قاسمی دو اثر فاخری است که تولید آن در شبکه مستند آغاز شده و زمانی که این مرحله به پایان رسید، تولید این آثار شروع میشود و شبکه مستند که در ایام نوروز تعدادی از بهترین مستندهای روز دنیا مانند مستند شهروند شماره چهار را برای مخاطبان خود تدارک دیده است، سال آینده تازهترین مستندهای تولید شده توسط بهترین شرکتها و شبکههای تولیدکنندگان فیلم مستند را خریداری خواهد کرد.
تاجیک ضمن اشاره به اهمیت ارائه آثار تازه و به روز، درباره اقدامات شبکه مستند در این زمینه توضیح داد: ضمن اینکه مانند قبل مستندهای خوب خارجی را شناسایی و خرید آنها را به اداره کل تامین برنامه پیشنهاد میکنیم، از طریق معاونت برونمرزی سازمان نیز اقداماتی انجام دادهایم که بتوانیم جدیدترین مستندهای مطرح دنیا را از طریق این معاونت خریداری کرده و از شبکه مستند به نمایش بگذاریم.
این مدیر، درباره قدیمی بودن مستندهای خارجی شبکه مستند گفت: خرید آثار تازه گاهی مشکلاتی دارد. بهعنوان نمونه ممکن است خرید حق نمایش آن از طرف شرکت یا شبکه تولیدکننده برای کشور ایران تعریف نشده باشد یا اینکه قبلا یک شبکه تلویزیونی مانند الجزیره حق پخش خاورمیانه را خریده باشد و برای ما امکان خرید آن وجود نداشته باشد. تاجیک که سابقه فعالیت در معاونت برون مرزی را در کارنامه دارد، معتقد است این معاونت همواره مستندهای به روز و متنوعی را خریداری کرده که از این آثار برای نمایش در شبکه مستند نیز استفاده خواهد شد.
خانهای برای مستندسازان
شبکه مستند از همان اولین روزهای تاسیس، خانهای برای مستندسازان کشورمان معرفی میشد و البته طی سالهای فعالیت این شبکه، مستندسازان بسیاری با این شبکه همکاری داشته یا آثارشان از شبکه مستند به نمایش درآمده است.
تاجیک درباره ارتباط بین شبکه مستند و مستندسازان و انجمنها و نهادهای مستندسازی کشور گفت: شبکه مستند همواره مهمترین نمایشدهنده و استفاده کننده از تولیدات مستند در کشورمان بوده است. همچنین مستندسازان میتوانند به صورت مستقیم و با سفارش این شبکه مستند بسازند و در کنار همه اینها اقداماتی برای تجمیع تولیدات مستند در کشورمان آغاز کردهایم تا به آرشیوی غنی و کامل از همه تولیدات مستند در کشور دست پیدا کنیم.
مدیر شبکه مستند درباره اقدامات اجرایی برای تجمیع آثار مستند توضیح داد: با نهادها و سازمانهای مرتبط با مستندسازی مانند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند مذاکراتی داشتهایم و فعالیتهایی برای تجمیع و رسیدگی به تولیدات سینمای مستند آغاز کردهایم. در این زمینه قرار است آثار سوپر هشت و بتاکم را به فایلهای دیجیتالی تبدیل کنیم. تاجیک امیدوار است شرایطی فراهم شود که آثار مستند برای نمایش در خارج از کشور یا شرکت در جشنوارههای خارجی تولید نشود و در این باره به تلاشهای شبکه مستند برای خرید حق نمایش مستندهای سینمایی و دیگر تولیدات داخلی اشاره کرد.
وی در این باره گفت: با نهادهای متولی تولید مستند و حتی مستندسازانی که بهصورت شخصی فعالیت میکنند، مذاکره کرده یا آماده گفتوگو هستیم تا بتوانیم با وجود مشکلات مالی، از بودجهای که در اختیار داریم بهترین بهره را در جهت حمایت از مستندسازان داخلی برداریم. (جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد