یک راه دیگر برای دستیابی به این منظور و پرهیز از جراحی، مزوتراپی است که تزریق آن میتواند بسیار کمککننده باشد.
مزوتراپی و جوانسازی پوست
جوانسازی پوست اولین مرحله برای رفع چینوچروک و آسیبهای پوستی است. برای درمان باید بتوان تا حدی چروکها را پر کرد، برای همین از مزوتراپی در کنار سایر روشها مانند میکرودرمابرژین (لایهبرداری مکانیکی ظریف) و بوتاکس استفاده میشود. درمانهای ترکیبی در رفع چروکها و آسیبهای پوستی نتیجه مطلوبتری خواهند داشت. به طور مثال برای فردی که به دلیل آکنه، پوستی ناصاف و پر از فرو رفتگی دارد، ابتدا از روش میکرودرمابرژین استفاده میشود و بعد از لایهبرداری با تزریق دارو در مزودرم (لایه میانی پوست) مزوتراپی انجام میشود.
مزوتراپی باعث آغاز فعل و انفعالاتی مانند تولید مثل سلولها در پوست میشود و به این شکل سلولهای جدید تولید شده، سلولهای قدیمی به صورت لایهای مرده با روش میکرودرمابرژین برداشته میشوند.
برای درمان چروکهای پیشانی و کنار چشمها (مناطقی که حرکت عضلانی ضروری نیست) میتوان از بوتاکس (فلجکننده عضلات) استفاده کرد تا از پیشرفت چروکها جلوگیری شود و بعد با مزوتراپی به کشیدگی پوست و رفع چینوچروکها کمک کرد.
برخی از داروهایی که به وسیله تزریق در مزوتراپی وارد پوست میشوند عبارتند از: انواع آمینواسیدها، ویتامینها (به طور مثال ویتامین C برای روشن شدن پوست)، آنتیاکسیدانهای ضد پیری و اسید هیالورونیک.
چند توصیه برای انجام مزوتراپی
- حتماً خانواده در جریان قرار بگیرند، چون تا یک هفته کبودی وجود دارد و نمیتوان آن را مخفی کرد.
- مراقبت از پوست و استفاده از کرمهای ضد آفتاب ضروری است اما بیمار میتواند در طی دوره درمان از کرمهای شب و لایهبردار استفاده نکند چون مواد لازم به طور مستقیم به پوست میرسد.
مقایسه با لیفتینگ
جلوی پیری و کهولت سن را با هیچ روشی نمیتوان گرفت، برای همین افرادی که لیفتینگ صورت انجام دادهاند بعد از مدتی دوباره دچار افتادگی پوست میشوند و چون یکبار پوست صورت آنها کشیده شده است، نمیتوانند برای بار دوم از این روش استفاده کنند، در حالی که در مزوتراپی چنین محدودیتی وجود ندارد. در ضمن در لیفتینگ جای بخیهها به زیبایی فرد لطمه میزند.
لیزر پوست در اصل تلنگری به سلولها است تا آنها را وادار به کلاژنسازی کند. در استفاده از این روش علاوه بر پرداخت هزینه خود عمل باید طی این دوره از درمانهای پایهای اضافی مانند استفاده از انواع کرمها هم کمک گرفت.
مقایسه با استفاده از ژلها
اگر افراد از ژلهای طبیعیتر مانند کلاژن و اسید هیالورونیک به جای ژل پلیآکریل آمید یا اینترفال استفاده کنند از نظر هزینه تقریباً با مزوتراپی برابر است. اما در این نوع درمانها فقط نقاط خاصی مانند خط لبخند (خط نازولبیال) پر شده است، در حالی که در مزوتراپی کل صورت (پیشانی، دور چشم، خط لبخند، کنار چانه و غیره) پوشش داده میشود و به دلیل این همگونی نتیجه بهتری از تزریق به دست میآید. در ضمن در مزوتراپی خود بدن برای رفع چروکها فعال میشود اما در ژلها با یک جلسه تزریق جای چروک با ژل پر میشود.
مشاهده تغییرات
مزوتراپیستها میگویند معمولاً در جوانسازی پوست اولین نشانه یعنی نرم و روشن شدن پوست بعد از اولین تزریق مشاهده میشود.
مزوتراپی و چاقی موضعی صورت (پف زیر چشم و غبغب)
در بسیاری از موارد فقط با استفاده از کرمها نمیتوان به طور کامل پف زیر چشمها را از بین برد، در این موارد در مزوتراپی میتوان با تزریق داروهایی که برای لاغری موضعی بدن استفاده میشود، البته با دوز کمتر و در نقاط خاص، پفها و حتی غبغبهای کوچک را در چهار، پنج جلسه برطرف کرد.
سوزنی که در این موارد استفاده میشود بسیار ظریف است و عمق تزریق بیشتر از چهار میلیمتر نیست. همه افراد، واجد شرایط این عمل نیستند و فقط کسانی میتوانند در این درمان از مزوتراپی استفاده کنند که علت غبغب و پف زیر چشم آنها چربیها باشد. در صورتی که فرد مراعات نکند و دوباره چاق شود پف زیر چشم و غبغب او دوباره باز میگردد.
مزوتراپی و جوانسازی پوست دست
دستها به دلیل وجود وترها و ماهیچههای خاص آن قابلیت کمتری برای انجام اعمال جراحی زیبایی دارد و به همین منظور برای رفع چینوچروک دستها بیشتر از کرمها و سپس لیزر استفاده میشود. وقتی دستی فرسوده و پیر میشود، در اصل علاوه بر پوست، عروق هم فرسوده و نارسانا میشوند و برای همین به وسیله لیزر علاوه بر پوست، رگها هم درمان میشوند. مزوتراپی هم میتواند در این جوانسازی مفید باشد. (آرایشیک)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم