*این روزها تعداد مردانی که برای رفع موهای ناخواسته به مراکز لیزر مراجعه میکنند، رو به افزایش است. دلیل این افزایش مراجعه چیست؟
واقعیت این است که این میزان مراجعه در نسل جدید بیشتر است. برخلاف نسل قبل که شاید بسیاری از آقایان پر مو بودن بدن را نشانه مردانگی و جذابیت میدانستند، ظاهرا گروهی از مردان امروزی بدن بیمو را میپسندند. البته در کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی که ۲۰ درصد مردان برای لیزر موهای زائد مراجعه میکنند، مردان فقط برای لیزر موهای نواحی خاصی که بیشتر در دید است و کمتر مردی داشتن این موها را میپسندد، مثل ناحیه پشت گردن یا سرشانه و کمر، مراجعه میکنند.
*یعنی فقط به قصد زیبایی لیزر میکنند؟
دلایل بهداشتی و پزشکی هم دخیل است. موها محل مناسبی برای رشد باکتریها و قارچ هستند که خود مولد بوی بدند. برای آقایانی که از بوی نامطبوع زیر بغل یا ناحیه تناسلی شاکیاند یا تعریق بیش ازحد دارند، این کار راهحل خوبی است. از سوی دیگر، برای برخی افراد مخصوصا ورزشکاران نیز داشتن بدن بدون مو مزیت محسوب میشود زیرا در صورت بروز صدمه و جراحت، پانسمان ناحیه راحتتر خواهد بود. موها ممکن است بهراحتی باعث انتقال آلودگیهای باکتریایی به زخم شوند و طول مدت بهبود زخم را افزایش دهند. این موضوع را هم نباید فراموش کرد که تراشیدن مرتب موها به پوست آسیب میرساند و میتواند باعث رشد موهای زیر پوستی یا التهاب ریشه مو شود. خصوصا در مردانی که موی فر دارند و این برگشت مو به داخل پوست اذیتشان میکند، حتی توصیه پزشکان هم انجام لیزر است.
*مردان بیشتر برای لیزر چه نقاطی از بدن مراجعه میکنند؟
در کشور ما آقایان برای لیزر موهای ناحیه گردن، چه پشت و چه قدام گردن، و همچنین قسمت گوش مراجعه میکنند. آقایان ورزشکاری که وزنهبردار، کشتیگیر یا شناگر هستند یا بدنسازی کار میکنند هم ممکن است برای لیزر کل بدن، کمر و سینه مراجعه کنند.
*میزان تاثیر و نتیجهبخشی لیزر در خانمها و آقایان متفاوت است؟
میزان پاسخدهی به رنگ پوست، رنگ مو و نوع تکنولوژی و سیستم لیزر به کار گرفته شده، ارتباط دارد. برخی از دستگاهها و تکنولوژیهای لیزر اثربخشی بالایی دارند به نحوی که بعد از ۱ یا ۲ جلسه، میزان رشد موهای ناخواسته کاهش چشمگیری پیدا میکند. برخی از دستگاههای لیزر تکنولوژی ضعیفتری دارند و به چند جلسه لیزر برای کاهش موهای ناخواسته نیاز است. البته برای تکمیل دوره درمان به همه افراد ۶-۴ جلسه لیزر توصیه میشود. هیچ تفاوت جنسیتی هم در اثربخشی لیزر نیست اما در خانمهایی که اختلالهای هورمونی دارند یا آقایانی که موها در اثر تحریک هورمونهای مردانه ایجاد میشود، ممکن است چند سال بعد از لیزر موهای نواحی لیزر شده به شکل کرکی بروید. این افراد بعد از رشد این موها دوباره باید برای لیزر مراجعه کنند.
*نحوه کار با لیزر و مراقبتهایی که بعد از آن لازم است نیز در هر دو جنس یکسان است؟
نحوه کار متفاوت نیست اما چون موی آقایان ضخیمتر و پوستشان تیرهتر است، احتیاطهای بیشتری لازم است. مو و پوستهای تیرهتر و ضخیمتر به لیزر بهتر جواب میدهند و بههمین دلیل در جلسات اول باید انرژی متناسب با نوع پوست و موی آقایان انتخاب شود که پوست آسیب نبیند. در مورد مراقبتهای بعد از لیزر، نگرانی اصلی ما در مورد خانمهاست چون بیشتر حمام آفتاب میگیرند اما در کل به آقایان نیز توصیه میشود بعد از لیزر تماس پوستشان با آفتاب کمتر باشد و قبل از لیزر نیز حمام آفتاب نگرفته باشند و پوستشان را برنزه نکرده باشند.
*لیزر ناحیه صورت مثلا لیزر موهای داخل مجرای ورود گوش تاثیر منفی روی شنوایی نمیگذارد؟
لیزر از جنس نور است و باید نکتههای ایمنی را در کار با آن رعایت کرد. در این شرایط لیزر هیچ خطری برای بینایی، شنوایی و ارگانهای دیگر ندارد. (سمیه مقصودعلی/ سلامت)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم