دکتر هومان نارنجیها افزود: متاسفانه آمار ۴/۱ درصدی وابستگی به ترامادول در دانشجویان گواه بر شیوع بیشتر این ماده خطرناک در سایر گروههای اجتماعی و تحصیلی است.
وی با اشاره به اینکه ترامادول یک قرص بسیار اعتیادآور و تشنجزا است، اظهار داشت: طی سالهای اخیر تجویز این دارو به عنوان مسکن توسط متخصصان کاهش یافته اما در عین حال مصرف آن بدون تجویز افزایش یافته است. در حالی که ترامادول صرفا برای سوء مصرف و مصارف معتادان و بهبود انزال زودرس استفاده میشود.
نارنجیها با اشاره به اینکه ترامادول از خانواده تریاک است و این ماده مخدر، اعتیادی سخت و پیچیده دارد و بسیاری از بیماران وابسته به مصرف ترامادول برای درمان و ترک بستری میشوند، گفت: درمان سرپایی این بیماران با عوارض سخت، بسیار دشوار و غیر ممکن است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین مصرف ترامادول در بین قشر نوجوان، جوان، سربازان و دانشجویان است و متاسفانه این قرص به سهولت در عطاریها، سوپر مارکتها و... به قیمت ۱۵ هزار ریال حاوی ۱۰ عدد قرص عرضه میشود.
نارنجی تاکید کرد: براساس نتایج بررسیهایی که با مراجعه متخصصان به چند داروخانه در سطح شهر تهران انجام شده است، تجویز پزشکی چندانی برای مصرف ترامادول صورت نمیگیرد و عمده مصرف ویژه از سوی دانشجویان است.
وی با اشاره به اینکه ترامادول جزو اقلام پر تولید کشور است، تاکید کرد: سازمان غذا و دارو به طور رسمی دارویی را با نرخ ارز مرجع تامین میکند که همه آن صرف ایجاد اعتیاد در قشر جوان میشود. آیا اولویت دیگری برای تامین این ارز در داروها وجود ندارد. (مهر)
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: