لزوم اقدام مناسب مسئولان برای یک آسیب اجتماعی

بر لبۀ آخرین پله

جام جم سرا: یکی از معضلات اجتماعی، خودکشی است که اکثریت جوامع با آن دست به گریبانند؛ چنان که هر ساله در سطح جهان بیش از یک میلیون نفر دست به خودکشی می‌زنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت که به طور تقریبی در هر چهل ثانیه، یک نفر دست به خودکشی می‌زند. متغیرهای زیادی در تصمیم‌گیری برای اقدام به خودکشی نقش دارند که هر کدام به خودی خود انگیزه فرد را برای این کار تقویت می‌کنند. آسیب شناسی اجتماعی می‌تواند برخی از علل اقدام به خودکشی در جوامع را بازگو کند.
کد خبر: ۷۵۷۹۷۲
بر لبۀ آخرین پله

در امریکا حدود 90 درصد از خودکشی‌ها از طریق شلیک گلوله، دار زدن و مصرف بیش از حد داروها صورت می‌گیرد و گاهی نیز در اقدام به خودکشی از روش‌های نوآورانه استفاده می‌شود.
یکی از عواملی که بدون شک در صدر علل اقدام به خودکشی قرارمی گیرد افسردگی است. در افسردگی شدید فرد دچار ناامیدی شده و برای فرار از این حس فراگیر دست به خودکشی می‌زند.

برای افراد افسرده زندگی کردن دردناکتر از مردن است. به عبارت دیگر، افسردگی تمام ذهن آنها را احاطه کرده و تصور می‌کنند که اطرافیان بدون وجود او احساس بهتری خواهند داشت. بسیاری از افرادی که می‌شناسیم حتی ممکن است با این بیماری زندگی کنند ولی از مشکل خود بی‌خبرند و شاید زمانی به اوج خود برسد که فرد دست به خودکشی بزند.


گاهی برخی از بیماری‌های روانی رنج می‌برند و به صورت مداوم در درون خود صداهایی می‌شنوند که آنها را ترغیب به صدمه زدن به خود و خودکشی می‌کند. «شیزوفرنی» یکی از انواع این اختلالات روانی است که حدود یک درصد از بیماران روانی سراسر جهان را شامل می‌شود.

افرادی هم که رفتارهای پرخطری چون مصرف مواد مخدر و الکل را در کارنامه خود دارند در معرض خطر اقدام به خودکشی قرار دارند.

برخی از افراد برای کاری که می‌کنند یک ادعا و باور فلسفی دارند. در این گروه، معمولاً بیمارانی قرار می‌گیرند که بر اثر شدت بیماری امیدی به بهبود نداشته و ترجیح می‌دهند با اقدام به خودکشی به زندگی خود خاتمه دهند. این بیماران افسرده و روانی نیستند بلکه می‌خواهند سرنوشت خود را خودشان در دست گیرند.
از دلایل دیگر اقدام به خودکشی می‌توان به وجود مشکلات فراوان در خانه، تغییر در نحوه روابط بین فردی و گاه قطع این روابط، کشمکش‌های شدید اجتماعی، جدایی از والدین و مواجهه با مشکلات ناشی از آن اشاره کرد.
به طور کلی خودکشی در جوانان بیشتر دیده می‌شود چرا که این دسته از افراد دید گسترده‌ای به زندگی خود نداشته و با کوچک‌ترین مشکلی احساس می‌کنند به آخر خط رسیده‌اند و هیچ آینده روشنی را برای خود نمی‌بینند و تصور می‌کنند با خودکشی همه احساس‌های بد به پایان می‌رسد.

بیشتر کسانی که دست به خودکشی می‌زنند در واقع راه حلی غیر منطقی را برای مشکل موقتی خود انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال، با از دست دادن شغل یا فرد مورد علاقه‌شان سریع تصمیم به خودکشی می‌گیرند.

یکی دیگر از علت‌هایی که برای خود کشی می‌توان ذکر کرد، دلایل مالی و بحران‌های اقتصادی است. برای مثال افرادی که با مشکلات مالی متعددی مواجه می‌شوند اگر توان مبارزه با مشکلاتشان را نداشته باشند به خودکشی روی می‌آورند.

در جامعه امروز، خودکشی یکی از بحث برانگیزترین اتفاقات اجتماعی است که به شکل‌های مختلف بروز می‌کند و توجه ویژه دولتمردان و سازمان‌های مربوط را می‌طلبد. (ندا فراهانی/ایران)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها