محمد اسحاقی در همایش خانواده و جمعیت بیان کرد: به سمت سالمندی پیش میرویم، این موضوع در تمام استانها، گروهها و اقوام فراگیر است به طوری که در الگوی گذار باروری در بین کشورهای آسیایی سقوط آزاد داریم و در بین کشورهای اسلامی در کاهش نرخ باروری اول هستیم.
وی ادامه داد: در گذار دستکاری شده جمعیت، چالشهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و امنیتی وجود دارد که برای اصلاح آن فقط فعالان عرصه سلامت کافی نیستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت برای ایران در سال 2010 پیشبینی کرد که نرخ رشد باروری پایین، کم و زیاد را خواهد داشت که براساس آن جمعیت کشور به 31، 62 و 109 میلیون نفر خواهد رسید.
اسحاقی با اشاره به اینکه 11 میلیون نفر در سن مناسب ازدواج قرار دارند، توضیح داد: باید برای ازدواج و کاهش فاصله بین تولد فرزندان برنامهریزی کرد.
به گفته وی روند طلاق و بیکاری رو به افزایش است که برای آن مداخلهای انجام ندادیم و این موارد بر باروری اثر گذاشته است.
اسحاقی با بیان اینکه خانوارهای زن سرپرست کشور رو به افزایش است، بیان کرد: هماکنون 12 درصد خانوادهها از سوی زنان سرپرست اداره میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: رشد طلاق در روستاها بیشتر است و بیشترین طلاق در پنج سال اول زندگی رخ میدهد که ازدواجهای اجباری، گرایش به مواد مخدر، فقر، بیکاری و نداشتن مسکن از مهمترین دلایل آن است.
اسحاقی ابراز کرد: اغلب خانوادههای ایرانی اولین فرزند خود را سه تا پنج سال پس از ازدواج به دنیا میآورند و بیشترین طلاق در زنانی است که در سن باروری هستند، ما هماکنون در بهترین فرصت جمعیتی هستیم که باید سیاستهای جمعیتی را به اجرا درآوریم.
الگوی سالمندی در سالهای آینده زنانه میشود
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت: پیشبینی میشود در سال ۱۴۱۵ جمعیت سالمند و جوان برابر شود؛ این در حالی است که الگوی سالمندی ما زنانه خواهد شد به این معنا که ۸۵ مرد در برابر یکصد زن سالمند وجود خواهد داشت.
محمدجواد محمودی در همایش خانواده و جمعیت اظهار کرد: 23 درصد از جمعیت کشور زیر 15 سال است که اگر این جمعیت براساس بررسیهای علمی کمتر از 25 درصد باشد دیگر جمعیت جوانی شمرده نمیشود؛ در واقع ما میانسال هستیم و به سمت سالخوردگی میرویم.
محمودی عنوان کرد: در سال 90 میانه سنی در کشور 27 سال شناخته شده در حالی که نرخ سالمندان که در سال 85 یک میلیون و 600 هزار نفر بود، در سال 90 به شش میلیون و 160 هزار نفر رسید.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه بیان کرد: در سال 85 نرخ باروری 8/1 بوده است که باید به 1/2 برسد این در حالی است که هماکنون تمام عوامل در کشور بر ضدبارداری فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود درصد افراد بالای 60 سال طی سالهای آینده به 52 درصد برسد و نرخ جمعیت سالمند و جوان برابر شود به طوری که در سال 1415 به ازای هر یکصد سالمند یکصد نفر جمعیت 15 سال وجود داشته باشد، در این صورت ایران از سالمندترین کشورهای دنیا خواهد شد.(فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد