نوید مسلمی نیا یکی از محققان طرح «دستگاه پرینتر سه بعدی لیزری» گفت: اکنون پرینترهای معمولی (اکسترودری) سه بعدی که در بازار موجود هستند هزینه زیادی را برای تولید یک قطعه صرف می کنند، از این رو به فکر ساخت پرینتری سه بعدی شدیم که علاوه بر صرف هزینه های کم برای تولید یک قطعه، قابلیت های بالاتری نسبت به پرینتر های معمولی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی لیزری در پژوهشگاه الکترونیک دانشگاه علم و صنعت صورت گرفته است، افزود: هر کیلو متریال مورد استفاده در پرینتر سه بعدی لیزری، 6 هزار تومان است، در صورتیکه متریال پرینترهای سه بعدی معمولی هر کیلو 110 هزار تومان است، از این رو استفاده از پرینترهای لیزری مقرون به صرفه است.
این محقق اظهار داشت: سرعت پرینتر سه بعدی لیزری در تولید یک قطعه به میزان یک و نیم برابر پرینترهای معمولی است.
مسلمی نیا افزود: برای استفاده از این دستگاه ابتدا باید نقشه تولید یک قطعه از طریق سیستم طراحی شود و بر اساس آن نقشه، قطعه درخواستی توسط پرینتر سه بعدی لیزری به صورت لایه لایه ساخته می شود.
وی با بیان اینکه پرینتر از دو مخزن نگهدارنده مواد اولیه و مخزن ساخته شدن قطعه تشکیل شده است، افزود: از طریق پرینترهای سه بعدی لیزری می توان از سمت «نمونه سازی» به سمت «قطعه سازی» رفت که می تواند زمینه پیشرفت قطعه سازی در کشور به شمار رود.
به گفته مسلمی نیا، دقت پرینتر سه بعدی لیزری250 میکرون در xy و 40 میکرون در z است.
همچنین این پروژه توسط دکترعلی اکبر جلالی، علی عبدالعلی، هادی حکیم اللهی، امین مداح صورت گرفته است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد