در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جام جم سرا: به گزارش تلگراف، پژوهشگران دانشگاه اوکلند در نیوزلند دریافتهاند که هرچقدر هم که کارکنان مطب پزشکان سعی کنند مجلات بروز را خریداری کنند و در اختیار بیماران قرار دهند، باز هم در اتاق انتظار پزشکان معمولاً مجلات تاریخ گذشته پیدا میشوند. بیمارانی که امید دارند با مطالعه این مجلات ذهنشان از درد دندان یا معده به سوی دیگری منحرف شود، معمولاً ناامید میشوند؛ چراکه نهتنها مجلات باقیمانده تاریخ گذشته هستند، بلکه همین مجلات تاریخ گذشته هم فقط دربردارنده مجلات بسیار جدی مانند اکونومیست و نشنال جئوگرافیک هستند (در ایران به جای اینها مجلات تخصصی پزشکی در دسترس است).
بروس آرول، رهبر این پژوهش میگوید: «میز اتاق انتظار مطبهای پزشکان عمدتاً دربردارنده مجلات کهنه است. اینکه دلیل این پدیده چه چیزی میتواند باشد، یک موضوع داغ برای پژوهش بود، مخصوصاً که تعداد دفعات شکایت بیماران از این پدیده بسیار زیاد است. ما دریافتیم که مسئله اصلی نه قدیمی بودن مجلات که گمشدن مجلات جدید است. بیشترین خطر غیب شدن هم مربوط به مجلات زرد است».
برای آزمودن این نظریه، پژوهشگران 87 مجله را در یک مطب در نیوزلند بین ماههای فروردین و اردیبهشت امسال بررسی کردند. این پژوهش بعد از 31 روز به پایان رسید. در آن زمان، همه مجلات زرد غیب شده بودند و تنها نسخههای قدیمی مجلاتی همانند تایم باقی مانده بودند.
پروفسور آرول نتیجه گرفت مطبهایی که به دنبال صرف هزینه کمتر برای خرید دوباره مجلات هستند، باید نسخههای قدیمی از مجلات جدی و غیر زرد را خریداری کنند. پژوهشهای بعدی در اتاق انتظار مطبها شامل شناسایی اشخاصی است که این مجلات را برمیدارند. تحقیق دیگری هم باید با هدف آزمایش این اثرات روی منشیها در مطبهای بدون مجلات شایعهپرداز شود. متأسفانه هیچ کلینیکی حاضر نشد که در این پژوهش شرکت کند!
این پژوهش در چاپ کریسمس ژورنال British Medical منتشر شده است.(نسیبه خانلرزاده/خبرآنلاین)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد