هر سال ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری از بین می‌رود

مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال، گفت: سالانه ۴۱۰ هزار فرصت فرزند آوری در میان زنان هرگز ازدواج نکرده، ۱۰ هزار فرصت در اثر فوت همسر و ۲۰ هزار فرصت در اثر طلاق همسر از بین می‌رود.
کد خبر: ۷۴۷۹۰۰
هر سال ۴۴۰ هزار فرصت فرزندآوری از بین می‌رود

جام جم سرا: علی اکبر محزون با اشاره به اینکه در بحث جمعیتی از مرحله ثبات خارج شده و به مرحله گذار رسیده‌ایم، گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که بحث‌های تحولات جمعیتی به خصوص ازدواج، طلاق، فرزند آوری و... با مسائل فرهنگی، نگرش افراد به خانواده و بحث سبک‌های زندگی امروزی گره خورده است.

وی افزود: در بحث‌های جمعیتی یک گذار داریم یعنی از یک مرحله با ثبات خارج و به مرحله گذار می‌رسیم و بعد باید منتظر باشیم تحولات که تمام شد دوباره به مرحله ثبات بعدی برگردیم و یک گذار نیز در خانواده وجود داردبطوریکه آمار‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر از حالت ثبات خارج شده‌ایم.

به گفته مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال، جامعه‌شناسان عنوان می‌کنند که نه تنها دنیا وارد مرحله گذار خانواده شده بلکه ایران نیز متاسفانه از سال ۸۹ وارد این مرحله شده است. هدف ما این است که به ثبات در خانواده و تعادل برسیم.

وی با اشاره به اینکه با وجود بحث گذار خانواده فرصت‌هایی وجود دارد که نتیجه آن مثبت خواهد بود، تاکید کرد: با آگاهی بخشی خانواده‌ها بالا می‌رود در زمینه فرزند آوری و آسیبهای تک فرزندی نیز وقتی اطلاعات داده می‌شود در تصمیم خود تجدید نطر می‌کنند و در ‌‌نهایت منجر به افزاش فرزندان می‌شود و فرصتهایی نیز هستند که چنانچه به موقع رسیدگی نشود به فرصت سوزی تبدیل می‌شوند مانند فرصت‌ها و طرحهایی که هم اکنون وجود دارد و چنانچه دیر اجرایی شود باعث بروز مشکلاتی خواهد شد.

محزون به آخرین سرشماری مرکز آماز ایران اشاره کرد و گفت: تحلیل‌های انجام شده نشان می‌دهد که در میان زنان ۱۵ تا ۴۹ سال که پتانسیل بالقوه برای باروری دارند ۶ میلیون و ۶۶۰ هزار نفر هرگز ازدواج نکرده‌اند و فرصت فرزند آوری ۴۱۰ هزار نوزاد که می‌توانست از این زنان متولد شود از دست رفته است. این آمار‌ها با محاسبه الگوی فعلی نرخ باروری که ۱/۷ تا ۱/۸ بوده و در حال حاضر زیر سطح جانشینی قرار داریم محاسبه شده است.

وی گفت: ازدواج زنان هرگز ازدواج نکرده در سن باروری، فرصتی است که می‌تواند با برنامه ریزی‌های لازم و ارائه تسهیلات و رفع موانع و همچنین مواردی که سیاستهای کلی جمعیت در نظر گرفته شده در زمینه فرزند آوری به بالفعل تبدیل کرد.

مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه سالانه ۱۵۵ هزار طلاق در کشور ثبت می‌شود که پیشگیری از آن می‌تواند باعث شود خانواده‌ها به فرزندآوری روی آورند، تاکید کرد: بر این اساس سالیانه ۱۰ هزار فرصت فرزندآوری به واسطه طلاق‌هایی که انجام می‌شود از دست می‌رود.

وی به بخش دیگری که منجر به عدم فرزند آوری می‌شود اشاره کرد و گفت: بخشی از ازدواج‌های دفعات دوم به بعد که بعد از فوت همسر و طلاق انجام می‌شود هم باعث فرصت سوزی در فرزند آوری می‌شود.

محزون با تاکید بر اینکه ۳/۴ درصد ازدواج سالانه مردان و ۲/۵ درصد ازدواج سالانه زنان بعد از فوت همسر یا طلاق انجام می‌شود، اظهار داشت: همچنین مشخص شد که ۳۷۰ هزار زن در سن باروری با فوت همسرخود، ۱۰ هزار فرصت فرزند آوری را از دست داده‌اند.

وی تاکید کرد: همچنین ۳۴۹ هزار زن در سن ۱۵ تا ۴۹ سالگی که بر سر طلاق همسر خود را از دست داده‌اند فرصت‌های فرزندآوری در میان آن‌ها از بین رفته به طوری که براساس آمار‌ها ۲۰ هزار فرصت سالانه تولد در می‌ام این زنان از بین رفته است.

به گفته مدیرکل مطالعات آمار ثبت احوال، در مجموع ۴۴۰ هزار فرصت فرزند آوری و ظرفیت بالقوه‌ای در اثر زنان هرگز ازدواج نکرده فوت همسر و طلاق وجود دارد که سالانه از بین می‌رود. (مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها