سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در گزارشی به چگونگی صعود ایران به مسابقات جام ملتهای آسیا 2015 پرداخت و نوشت:
تاریخچه ایران در جام ملتهای آسیا:
راهیابی به مسابقات: 12 بار در سالهای 1968، 1972، 1976، 1980، 1984، 1988، 1992، 1996، 2000، 2004، 2007، 2011
بهترین عملکرد: قهرمانی در سالهای 1968، 1972 و 1976
عملکرد در مسابقات جام ملتهای آسیا 2011: مقام پنجم
تعداد بازیهای انجام داده: 58 بازی (34 پیروزی، 17 تساوی و هفت شکست)
انتظار میرفت ایران با چنین تاریخچه قدرتمندی در مسابقات جام ملتهای آسیا برای سیزدهمین سال متوالی به مسابقات جام ملتهای آسیا راه یابد. ایران با کویت، لبنان و تایلند در گروه B مسابقات مقدماتی جام ملتهای آسیا همگروه شد.
تیم ملی با پیروزی پنج بر صفر مقابل لبنان در تهران، نمیتوانست شروعی بهتر از این داشته باشد. هتتریک جواد نکونام و دو گل رضا قوچاننژاد در تهران به پیروزی ایران در این دیدار کمک کرد. دو گل این مسابقه از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید.
ایران در بازی بعدی خود مقابل کویت در نیمه اول با نتیجه یک بر صفر پیش بود تا این تصور ایجاد شود که شاگردان کارلوس کیروش دومین پیروزی خود را کسب خواهند کرد اما یک پنالتی دیرهنگام از سوی فهد عوض بازی را به تساوی کشاند.
یک پیروزی متزلزل دو بر یک مقابل تایلند در خانه با گلهای جلال حسینی و قوچاننژاد با نتیجه بسیار بهتری در دور برگشت در بانکوک همراه بود. اشکان دژاگه و قوچاننژاد در نیمه اول گلزنی مردند و علیرضا جهانبخش نتیجه بازی را سه بر صفر کرد.
یک پیروزی چهار بر یک مقابل لبنان در بیرون صعود ایران به مسابقات جام ملتهای آسیا 2015 را تضمین کرد؛ در حالی که هنوز یک مسابقه دیگر باقی مانده بود. صادقی اولین گل بازی را به ثمر رساند و سپس دژاگه، نکونام و قوچاننژاد همگی به روی لبنان شمشیر کشیدند.
یک پیروزی سه بر دو خانگی مقابل کویت آخرین بازی ایران در دور مقدماتی مسابقات بود. شاگردان کیروش رکورد بهتری نسبت به تمام تیمهای راه یافته به مسابقات را به ثبت رساندند. آنها با کسب پنج پیروزی و یک تساوی بدون شکست به کارشان پایان دادند و در 6 مسابقه 18 گل زدند و تنها پنج گل دریافت کردند.
عملکرد ایران آنها را یکی از چهار تیم برتر برای شرکت در قرعهکشی رقابتهای بزرگ قاره کهن معرفی کرد تا این تیم در این مسابقات در گروه C در یک گروه پیچیده در کنار امارات، قطر و بحرین قرار بگیرد.
(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت