مجتبی شادلو در گفتوگو با ایرنا، افزود: در تمام دنیا رنگآوری برخی از میوههای شیرین که دارای قند بالا هستند، مرسوم است اما در هیچیک از کشورهای جهان، رنگآوری مرکبات از جمله پرتقال که دارای اسید بالایی است، مرسوم نیست.
وی اظهار کرد: رنگآوری میوه به معنی رنگزدن میوه نیست، بلکه به آن معنی است که میوه را از فرآیند حرکت دستگاههای حرارتی با هدف ایجاد تغییر رنگ در میوه، عبور میدهند.
وی تصریح کرد: استفاده از گاز یا گرما برای برخی میوهها یک مزیت است، اما افزایش دما برای میوهایی همچون پرتقال، نارنگی، گریپفروت که دارای اسیدهای بالایی است نهتنها مزیت نیست، بلکه امری غیراخلاقی و تهدیدی برای سلامت جامعه است.
وی ادامه داد: اکنون تنها یک نوع نارنگی قابل مصرف در بازار وجود دارد و از اواسط آبان انواع دیگر نارنگی به بازار عرضه میشود، این در حالیست که پرتقال باید از آذر وارد بازار شود.
رئیس اتحادیه باغداران کشور گفت: متاسفانه پرتقالی که زودتر از فصل برداشت چیده و با رنگآوری به بازار عرضه میشود نهتنها دارای مزیت نیست، بلکه محصولی بیکیفیت و با ماندگاری پایین است.
وی اضافه کرد: انصاف نیست مصرفکنندگان پول گزافی را بابت میوهای بپردازند تا میوهای با اسید بالا و بیکیفیت را مصرف کنند پرتقال طبیعی باید به رنگ سبز به بازار عرضه شود تا اگر مصرفکننده علاقهمند بود از آن استفاده کند.
وی درباره اینکه چه کسانی این اقدام را انجام میدهند، اظهار کرد: اکنون تعدادی کارخانه فرآوری و سورتینگ میوه در مناطق تولیدی فعالیت دارند که علاوه بر عملیات سورتینگ، مرحله رنگآوری مرکبات را نیز انجام میدهند.
رئیس اتحادیه باغداران کشور گفت: عملیات رنگآوری در برخی میوهها همچون موز معمول است، چرا که موز از مسیرهای دور از جمله آمریکای جنوبی و جنوب شرق آسیا به دیگر کشورها ارسال میشود، ضمن آنکه موز از دسته میوههایی است که باید کال چیده و صادر شود.
به گفته وی، زمانی که قرار است موز برای مصرف وارد بازار شود، برای تغییر رنگ، پوست در معرض دما و حرارت گازهای مخصوص قرار میگیرد، این در حالی است که این اقدام تنها با هدف تغییر رنگ پوست انجام میشود و میوه رسیده و برای مصرف مشکلی ندارد.
وی درباره استفاده برخی از فروشندگان از واکس میوه نیز گفت: عملیات واکس زدن روی پوست خارجی برخی میوهها همچون مرکبات مضر نیست، بلکه در علم روز برای نگهداری طولانی مدت میوهها از این روش بهرهگیری میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد