جام جم سرا: درک این مساله که عوارض خالکوبی و تاتو خطرناک است کار چندان سختی نیست چراکه پوست، مهمترین سد دفاعی بدن در برابر میکروبهاست که با تاتو کردن این سد دفاعی مورد تهاجم قرار میگیرد و طبیعی است که به دنبال این آسیبدیدگی، بیماریهای زیادی فرصت و امکان ظهور پیدا میکند.
دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و مو در گفتوگو با جامجم منکر این مساله نمیشود که بسیاری از افراد هستند که از روشهایی چون تاتو استفاده میکنند و در ظاهر دچار مشکل پوستی خاصی نیز نمیشوند، اما باید توجه داشت که گاهی مشکلات و بیماریهای پوستی ناشی از خالکوبی یا تاتو با تاخیر بروز میکند و درنتیجه هیچ گاه نمیتوان به طور قطعی از بروز نکردن عوارض این روشها مطمئن بود.
این دانشیار دانشگاه میگوید: البته بیماریها و مشکلات پوستی در اشخاصی که خالکوبی برای آنها به طور کاملا عمیق انجام میشود، بیشتر بروز پیدا میکند. بیشک، این عوارض در صورتی که دستورات بهداشتی ازجمله استفاده از سوزنهای اختصاصی استریل شده برای هر نفر رعایت نشود نیز افزایش مییابد.
انتشار عفونت از طریق سوزنهای آلوده
انتشار عفونت از طریق سوزنهای آلوده، بیتردید با خطر ابتلا به ایدز، هپاتیت، زرد زخم و سل پوستی همراه است. به همین دلیل، دکتر داوودی تاکید میکند که انتقال عفونتهای پوستی از مهمترین عوارض خالکوبی است. همچنین گاهی محل خالکوبی یا تاتو تا مدتی زخم است که باعث نفوذ میکروب از بیرون به محل زخم و بروز عفونت میشود.
خالکوبیهای حساسیتزا
از سوی دیگر باید توجه داشت که گاهی مواد رنگی که در خالکوبی استفاده میشود حساسیتهای پوستی و آلرژی به وجود میآورد تا جایی که در بسیاری موارد، پوست خالکوبی شده دچار گوشت اضافه یا کلویید میشود.
به گفته دکتر داوودی، بروز حساسیت و آلرژی گاهی مربوط به ماده خاصی است که در خالکوبی استفاده شده است. فراموش نکنید که درمان آلرژی و اگزمای پوستی ناشی از تاتو براحتی ممکن نیست و گاهی پروسه درمانی طولانی میطلبد.
بروز بیماریهای نهفته
یکی از مشکلاتی که گاهی پس از انجام تاتو یا خالکوبی بروز میکند شیوع برخی از بیماریهای پوستی پنهان است.دکتر داوودی با اشاره به این مساله میگوید: بیماریهای نهفته پوستی مانند پسوریازیس و لک و پیس از آن دست بیماریهایی است که ممکن است در افرادی که استعداد و زمینه بیماری دارند پس از انجام تاتو بروز کند.
مصیبت پاک کردن نقش تاتو
دکتر داوودی در مورد مشکلات مربوط به پاک کردن تاتو میگوید: یکی از بهترین راههای پاک کردن تاتو، لیزر است. گرچه هر نوع خالکوبی را نمیتوان با لیزر از بین برد. بر این اساس، خالکوبیهای آبی، مشکی و کبود را که افراد نهچندان حرفهای کاشتهاند، بهتر به لیزر جواب میدهد، اما از بین بردن جای تاتوهایی که رنگهای قرمز و قهوهای دارد و ترکیبات آهن در آن بهکار رفته بسیار سخت است. حتی گاهی جای تاتوهایی که رنگ سیاه یا آبی دارد بهدلیل همراه داشتن مولکولهای آهن، تحت تاثیر لیزر بدتر میشود.
وقتی از خالکوبیتان راضی نیستید
به خاطر داشته باشید که عوارض روحی و روانی خالکوبی کماهمیتتر از عوارض جسمی آن نیست، زیرا بسیاری از افرادی که این کار را انجام میدهند بعد از مدتی پشیمان میشوند یا از نقشهایی که پس از خالکوبی روی پوستشان ایجاد میشود احساس رضایت نمیکنند. حتی ممکن است در زمان خالکوبی مقداری از رنگ جوهر تاتو به پوست اطراف نشت پیدا کند. هر کدام از این موارد ممکن است حس سرخوردگی و نارضایتی روحی در فرد ایجاد کند.
پونه شیرازی / گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت