سید قاسم موسوی در حاشیه بازدید از این بادامستان با اشاره به اینکه به دلیل ارگانیک بودن این محصول بیشتر کشورهای اروپایی به دنبال آن هستند، خاطرنشان کرد: متاسفانه خشکسالیهای مستمر و سرمازدگیهای اخیر موجب شده 20 درصد این بادامستان خشک و سایر درختان هم محصولی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه امسال حتی در حد 10 درصد هم محصولی از این درختان برداشت نشده است، گفت: بخش کوهسرخ با داشتن 17 هزار بادامستان دیم از یک جایگاه ویژه در کشور برخوردار است اما متاسفانه به جهت خشکسالیهای متوالی درختان آن در حال خشک شدن و باغات در حال از بین رفتن هستند و باید جهت احیا و حفظ بادامستانهای کوهسرخ اعتبارات ویژه ای تخصیص یابد.
رییس جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه متوسط برداشت از هر هکتار حدود 700 کیلوگرم بادام خشک بوده اما در سالهای اخیر با کاهش 30 درصدی عملکرد مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: وضعیت بزرگترین بادامستان دیم کشور نگران کننده است.
موسوی با بیان اینکه تأمین آب محصول دیم، از طریق نزولات آسمانی به ویژه برف است افزود: تاریخچه احداث باغات دیم کوهسرخ به 50 سال قبل برمیگردد که نزولات آسمانی به شکل برف وجود داشت.
بادامستان دیم کوهسرخ جزء منحصر بفردترین کشتها در کل کشوراست و از ویژگیهای این محصول ارگانیک بود آن است که هیچگونه سم و کود شیمیایی در آنها استفاده نمیشود.
بخش کوهسرخ با 30 هزار نفر جمعیت در فاصله 30 کیلومتری از شهر کاشمر قرار دارد. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت