به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت یکشنبه شب در برنامه تلویزیونی به تشریح اقدامات انجام شده توسط دولت برای کاهش نرخ تورم و بیکاری در 6 ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: شمار بیکاران کشور در فصل بهار امسال 2 میلیون و 530 هزار نفر بود که این میزان در فصل تابستان به 2 میلیون و 257 هزار نفر کاهش یافت.
وی افزود: از شهریور سال گذشته که دولت تدبیر و امید فعالیت خود را شروع کرد، با دو مشکل بزرگ تورم همراه با رکود و رشد منفی 6.8 درصدی همراه بودیم از این رو مجموعه تلاش های دولت به سمت کاهش تورم، مثبت شدن رشد اقتصادی و افزایش اشتغالزایی بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه برای خروج از رکود باید سرمایه گذاری شود، ادامه داد: براین اساس دولت همه تلاش خود را در 6 ماهه دوم سال گذشته برای افزایش سرمایه گذری به منظور کاهش تورم و رشد مثبت اقتصادی معطوف کرد.
نوبخت، سرمایه گذاری برای طرح های عمرانی نیمه تمام بالای 70 و 80 درصد را نخستین راهکار دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: در 6 ماهه دوم سال گذشته با دشواری تامین منابع روبرو بودیم؛ با این حال دولت تلاش کرد که منابع موجود را به طور علمی برای طرح های عمرانی کشور تخصیص دهد.
وی ادامه داد: طبق گزارش رسمی خزانه کشور، تا اسفندماه سال گذشته 23 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی اختصاص یافت؛ البته 12 هزار میلیارد تومان آن فقط در اسفندماه 92 تخصیص داده شد.
وی گفت: در 6 ماهه نخست امسال نیز دولت تلاش کرد تا سرمایه گذاری را افزایش دهد زیرا این مساله سبب رونق تولید و اشتغالزایی می شود.
نوبخت به آمار رسمی خزانه در این رابطه اشاره کرد و گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری مبلغ 10 هزار و 800 میلیارد تومان به طرح های عمرانی اختصاص یافت که این میزان 52 درصد اعتبارت مصوب امسال است.
وی افزود: تا 18 مهرماه امسال نیز 2 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی اختصاص یافت.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: در کنار بخش خصوصی، دولت نیز برای رونق تولید تا پنج ماهه نخست امسال بیش از 113 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی تسهیلات داد.
وی افزایش 78 درصدی تولید سواری، 64 درصدی تولید تجهیزات صنعتی و 11.9 درصدی فولاد خام در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل را از جمله نتایج افزایش سرمایه گذاری در بخش های تولید کشور عنوان کرد.
نوبخت خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند دولت تدبیر و امید برنامه های خود را با عقل و سیاست های سنجیده پولی و مالی و انضباط بودجه ای عمل کند. براین اساس طبق برنامه تا اسفندماه امسال همه طرح های بالای 80 درصد به بهره برداری خواهند رسید.
چگونگی محاسبه نرخ بیکاری در کشور
وی در ادامه درباره چگونگی محاسبه نرخ بیکاری در کشور توسط مرکز آمار گفت: محاسبه نرخ بیکاری با تورم و رشد اقتصادی تفاوت دارد؛ نرخ بیکاری نسبتی است که در صورت آن شمار افراد بیکار و در مخرج، جمعیت فعال در سن کار است.
سخنگوی دولت افزود: طبق اعلام سازمان بین المللی (ILO)، در هفته ای که سرشماری می شود، هر فردی که یک ساعت کار کرده باشد شاغل محسوب می شود؛ اما آیا واقعا منطقی است این فرد را شاغل محسوب کرد؟
نوبخت با تاکید بر اینکه این تعریف واقعی از اشتغال نیست، گفت: شاغلان زیادی هستند که با وجود کار روزانه، برای تامین مخارج زندگی، مجبور شغل های دوم دارند.
وی با بیان اینکه برای مشخص کردن میزان اشتغال و بیکاری هر سه ماه، از 64 هزار خانوار سرشماری می شود، ادامه داد: براساس این سرشماری، در تابستان امسال 2 میلیون و 257 هزار نفر خود را بیکار معرفی کردند که با تقسیم این عدد بر شمار جمعیت فعالی که در سن کار هستند (23 میلیون و 750 هزار نفر)، میزان بیکاری در کشور 9.5 درصد شده است.
وی با بیان اینکه در یک برنامه تلویزیونی نسبت به کاهش نرخ بیکاری تردید و تشکیک شده است، افزود: برای تبیین اذهان عمومی و روشن شدن چگونگی محاسبه آمارها، باید در برنامه های تلویزیونی جلسه های کارشناسی و تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی برگزار شود.
نوبخت خاطرنشان کرد: در حالی که دشمنان نسبت به حقوق حقه ملت ایران بی توجه اند، اگر بخواهیم در این آمار و عملکرد دولت تردید و تشکیک ایجاد کنیم، در واقع این پیام را به دشمنان می رسانیم که تحریم ها اثرگذار بوده است در حالی که در یک سال اخیر تحریم ها همچنان افزایش یافته اما برنامه های کشور همچنان در حال اجراست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
لطفا در خصوص اشتغال زایی بیشتر تلاش شود وبهتر دقت شود چرا كه مسئله ای است كه نباید خانواده های محترم ایران اسلامی گریبانگیر این مساله باشند البته كه بعض جوان ها هم قانع نمی باشند و با كار های سخت و دور از خانواده موافق نمی باشند ومی گویند كار نیست
در نهایت كه نكته را عرض نمایم كه در رابطه با مسئله انتقالی كارمندان زن شاغل پس از ازدواج به تبعیت از همسر به راحتی این مسئله انتقالی انجام پذیرد و مسئولین كه در این مسئله سنگ اندازی می نمایند و به راحتی موافقت را اعلام نمی نمایند برخورد گردد چرا كه با توجه به تاكید مقام معظم رهبری به امر مقدس ازدواج این مسئله انتقالی به تبعیت از همسر و به شهری كه همسر در آنجا مشغول به كار می باشد و مسكن در انجا تهیه كرده است می بایستی به راحتی انتقال داده شود و سازمان مقصد بهترین برخورد با كسانی كه با بالای ده سال سابقه كاری ناچار به انتقالی می شود داشته باشد.
با تشكر از مسئولین محترم كه این مسئله مهم را پیگیری می نمایند