بدون شک هیچ وقت برای آموختن یک مهارت جدید دیر نیست؛ البته به شرطی که آموزش این مهارتها براساس تواناییها و ویژگیهای جسمی و روانی افراد انجام شود.
در عین حال، یادگیری در هر سنی، کسب یک تجربه جدید به حساب میآید و اعتماد به نفس و امید به زندگی را افزایش میدهد و به این ترتیب یک گام به صد ساله شدن نزدیک میشوید.
بر اساس پژوهشهای انجام شده، میانگین سنی افرادی که درس خواندهاند 10 سال بیشتر از آنهایی است که تحصیلات ندارند. حتما از خودتان میپرسید چرا سطح سواد یکی از عوامل مهم امید به زندگی محسوب میشود؟
باید بدانید طول عمر بیشتر آدمها به علت افزایش میزان تحصیلاتشان نیست بلکه به این دلیل است که افراد تحصیلکرده از میزان آگاهی بیشتری برخوردارند و هنگام مواجهه با مشکلات و البته بیماریها تصمیمهای بهتری میگیرند.
از طرفی بررسیهای متخصصان آلمانی نشان میدهد افرادی که در هر سنی سعی در یادگیری دانش جدیدی دارند، کمتر به فشار خون و حتی بیماریهای مزمن مبتلا میشوند.
پس برای اینکه بیشتر عمر کنید باید از همین حالا دست به کار شوید و برای یاد گرفتن مهارتهای مورد علاقهتان اقدام کنید و مطمئن باشید ثبت نام در کلاسهای رایانه، زبان، ورزش و در صورت امکان ادامه تحصیل در دانشگاه نوع نگاهتان را به زندگی تغییر میدهد و احتمال اینکه زندگی سالمتری داشته باشید، بیشتر میشود. البته قدرت یادگیری افراد با توجه به نوع مهارت و توانایی فردی متفاوت است.
بنابراین در قدم اول استعدادتان را کشف کنید. هایدی گرنت هالورسون، روانشناس مطرح دانشگاه هاروارد میگوید: «در این جهان رقابتی، توانایی یادگیری مهارتهای جدید یکی از رازهای موفقیت است، اما تنها باهوش بودن کافی نیست، بلکه باید همواره باهوش تر شوید.» پس نقاط قوت خودتان را بشناسید و آنها را پرورش دهید. در عین حال وقتی قصد یادگیری یک مهارت جدید را دارید باید واقع بین باشید.
به عنوان مثال اگر میخواهید خیاطی یاد بگیرید باید قدرت بیناییتان را بسنجید و بعد در کلاس آموزشی ثبت نام کنید. علاقه هم مهم است. به یادگیری چه مهارتی علاقه دارید؟ موسیقی، نقاشی، عکاسی؟
بعد از پاسخ این پرسش بحث استعداد مطرح میشود؛ اینکه از بین مهارتهای مورد علاقهتان در کدام یک استعداد بیشتری دارید، اما روی آموزش بیش از یک یا دو مهارت تمرکز نکنید زیرا از قدیم گفتهاند نمیتوان با یک دست دو هندوانه بلند کرد!
شاید مراحل اولیه آموزش هر مهارتی سخت باشد، اما باید به خودتان فرصت دهید توانایی لازم را برای یادگیری پیدا کنید.
از طرفی بیشتر ما تصور میکنیم که باید یک مهارت جدید را بسرعت یاد گیریم در حالی که این طور نیست و کسب مهارت جدید حداقل شش ماه زمان میبرد. پس گام به گام پیش بروید و انتظاراتتان را واقعی کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد