جام جم سرا به نقل از تسنیم: بنا به گزارش منتشر شده در مجله هلث health magazine در مشاوره با چندین متخصص برای جلوگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان و یا پاییز میبایست در ابتدا حتماً خود را با واکسن آنفولانزا محافظت کنید و سپس با استفاده از راهنمای زیر پاییز و زمستان خود را بیمه کنید.
1. قرارهای خود را در فصول سرد حتی الامکان در فضای باز بگذارید!
باور عموم بر این اساس است که برای جلوگیری از سرماخوردگی بهتر است در فضای بسته و گرم بمانیم ولی مشکل اینجاست که باکتریها و ویروسها در فضای بسته باقی میمانند و احتمال انتقال بیماری و این ویروسها در فضای بسته به مراتب افزایش مییابد و این در حالی است که در فضای باز، جریان هوا به ویروسها اجازه نمیدهد که در محیطی بمانند.
بنابراین بیرون رفتن و خارج شدن از فضای بسته نه تنها شما را از شر ویروسهای ساکن در آن محیط نجات میدهد بلکه اگر بیرون رفتن شما با حرکات ورزشی و یا پیاده روی همراه شود باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن شما میشود زیرا تحقیقات نشان میدهند ورزش هم باعث ارتقا قوای فیزیکی و هم ارتقای سطح ایمنی و حفاظتی بدن میشود.
2. آرامش روانی باعث جلوگیری از سرما خوردگی میشود
شاید شما هزاران دلیل برای اینکه زمان کافی برای استراحت ندارید داشته باشید، ولی عدم داشتن استراحت کافی و سلامت روانی میتواند هزینههای سنگینی به شما تحمیل کند. مضطرب بودن باعث ترشح هورمونهای مرتبط با استرس میشود که موجب ضعیف شدن بنیه بدنی شما در طول زمان میشود و سیستم دفاعی بدن شما در برابر آنفولانزا و یا سرما خوردگی ناکارآمد ظاهر میشود. بنابراین زمان کافی را در طول شبانه روز به آرامش و سلامت روانی خود اختصاص دهید.
3. دستهای خود را بشویید
شستن دستهایتان تا حدود زیادی از انتقال ویروس به بدن شما جلوگیری میکنند زیرا با لمس کردن اشیا مختلف در طول روز این ویروسها به راحتی میتوانند به سطوح دستان شما منتقل شوند. در شست و شوی دستانتان دقت کافی را به خرج دهید. از آنجایی که احتمال وجود ویروس بر روی سطح صابونها وجود دارد حتی الامکان سعی کنید از مایعهای دستشویی استفاده کنید که دستتان با آنها تماسی نداشته باشد. انتقال ویروسها در محیطهای مرطوب در مقایسه با محیطهای خشک آسانتر صورت میپذیرد، بنابراین سعی کنید بعد از شستن دستهایتان با حولههای پاکیزه و عاری از آلودگی آنها را خشک کنید و نه با لباسهایتان.
4.خواب کافی داشته باشید
تحقیقات نشان دهنده این هستند که مقدار خواب مورد نیاز برای هر کس در طول شبانه روز تفاوت دارد، اما مدت خواب کمتر از 7 ساعت در طول شبانه روز میتواند احتمال ابتلا به ویروس سرما خوردگی را تا سه برابر افزایش دهد. از طرفی دیگر فقط زمان آرامش و سکوت برای ما در طول شبانه روز در شبها زمانی است که دراز کشیدیم، ولی دقیقاً در همین زمان بهصورت ذهنی سعی بر تحلیل مشکلاتمان داریم که باعث میشود مغز و ذهن به خواب فرو نروند، بنابراین به هنگام شب سعی کنید ذهنتان را از موضوعها و مسائل روزانه خالی کنید تا بتوانید سریع تر و آسان تر به خواب فرو بروید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت