اگر تصمیم به ازدواج‌ دارید، این گزارش را یک‌نفس بخوانید!

هر دختر و پسری باید بداند: ۱۳ مهارت اولیه برای خواستگاری

با دختران و پسران مجرد: ۶ پیش‌نیاز برای ازدواج موفق

آقا پسرهایی که می‌خواهید به خواستگاری بروید و دختر خانم‌هایی که تصمیم دارید به خواستگارتان بله بگویید، آیا می‌دانید یادگیری بعضی مهارت‌ها مانند مهارت‌های ارتباطی، تصمیم گیری، خود‌شناسی و... پیش از ازدواج ضروری است؟
کد خبر: ۷۱۹۷۷۹
با دختران و پسران مجرد: ۶ پیش‌نیاز برای ازدواج موفق

جام جم سرا: هرچند ازدواج بعد از بلوغ فکری و اجتماعی افراد اتفاق می‌افتد اما برای داشتن یک ازدواج موفق، دختران و پسران نیازمند یادگیری مهارت‌هایی هستند که با هم بودنشان را ساده‌تر، عاشقانه‌تر و سازگارانه‌تر می‌کند.
عبدالحسین ترابیان، کار‌شناس و مشاور خانواده، در زمینه یادگیری این مهارت‌ها نکاتی را مطرح می‌کند. این مهارت‌ها اگرچه جزو مهارت‌هایی است که افراد در همه مراحل زندگی به آن‌ها احتیاج دارند اما در ازدواج نقش پر رنگتری خواهد داشت و دختر و پسرهای جوان باید بیش از دیگران به یادگیری این مهارت‌ها اهمیت بدهند.

خود‌شناسی

اولین و ضروری‌ترین مهارتی که دختر و پسر‌ها قبل از ازدواج باید کسب کنند، مهارت خود‌شناسی است. هر فردی قبل از ازدواج باید تیپ شخصیتی، اخلاق‌ها و انتظارات خودش را از زندگی مشخص کرده باشد. خود آگاهی به معنای شناخت احساسات، اهداف و برنامه‌های زندگی، تفریحات و سرگرمی‌ها، توانایی‌ها، ضعف‌ها، ارزش‌ها، مسئولیت‌ها، فرهنگ و مذهب، علایق، آرزو‌ها و استعدادهاست. خودآگاهی به این دلیل مهم است که هر دختر و پسری قبل از ازدواج باید بداند چه هدفی دارد و بر‌‌ همان اساس در زندگی برنامه ریزی کند. اگر فردی خودش را به میزان مورد نیاز نشناسد، در انتخاب شریک زندگی‌اش نمی‌تواند موفق عمل کند. به طور مثال، اگر پسر یا دختری برای خودش جایگاه مسائل مالی را در زندگی مشخص نکرده باشد، نمی‌داند که همسری می‌خواهد که مسائل مالی برایش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است یا مسائل دیگری برای او اهمیت دارد؛ بنابراین رسیدن نسبی به خود‌شناسی در مرحله انتخاب شریک زندگی باعث می‌شود که فرد همسری انتخاب کند که با خودش تناسب و نقاط مشترک بیشتری داشته باشد.

تصمیم گیری

داشتن مهارت تصمیم گیری یکی دیگر از مهارت‌های مهم قبل از ازدواج است؛ چون انتخاب شریک زندگی، یکی از مهم‌ترین تصمیم‌های هر فردی است. تصمیم گیری و به دنبال آن داشتن اراده‌ای مصمم، به مهارت نیاز دارد. اگر فردی مهارت تصمیم گیری داشته باشد، تصمیم‌های خردمندانه تری خواهد گرفت و به طور طبیعی موفق‌تر خواهد بود. هر فردی برای تصمیم گیری خردمندانه باید ۳ گام بردارد. در گام اول، فرد باید به نظر خودش اهمیت بدهد و به یک جمع بندی اصولی برسد. به این گام، گام خودخواهانه هم گفته می‌شود. در گام دوم، فرد باید با عزت نفس بالا، نظر دیگران به خصوص پدر و مادرش را درباره تصمیمش بپرسد. در گام سوم هم، فرد باید با بررسی نظر خودش و دیگران به یک تصمیم درست و منطقی برسد و با اراده جدی، تصمیم‌هایش را عملی کند.

ابراز صمیمیت

توانایی ابراز محبت و صمیمی بودن که از نشانه‌های رشد و بلوغ عاطفی جوان است، باید قبل از ازدواج حاصل شده باشد و جوان آماده ازدواج، باید اهمیت این موضوع را بداند که یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های او برای زندگی موفق، رسیدن به رشد و توانمندی در زندگی است. چه بسا دختر و پسرهایی که از امکانات مالی و مادی فراوانی برخوردار هستند اما از آنجا که مهارت محبت کردن و عشق ورزیدن را نیاموخته‌اند، بعد از مدت کوتاهی چون قادر به تحمل طرف مقابلشان نیستند و نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای عاطفی او باشند، به راحتی زندگی مشترکشان با مشکلی به نام طلاق عاطفی و حتی شکست منتهی می‌شود.

ارتباط موثر

آموختن مهارت‌های ارتباطی جدید و موثر در رسیدن به هماهنگی، رضایت و آرامش نقش قابل توجهی دارد. ماهنامه سپیده دانایی در این باره می‌نویسد: در واقع بخشی ازمهارت‌های ارتباطی در خوب گوش دادن، خوب حرف زدن و خوب تجزیه و تحلیل کردن صحبت‌های دیگران نهفته است. دختر و پسر باید با ویژگی‌های رفتاری جنس مقابل آشنا باشند تا واکنش‌های مناسبتری داشته باشند؛ به طور مثال، پسری که می‌داند، دختر‌ها احتیاج به همسری دارند که به صحبت‌‌هایشان گوش دهد از گفت‌و‌گو با همسرشان خسته نمی‌شوند و این موضوع را به بهترین شیوه ممکن مدیریت می‌کنند.

حل اختلاف

بروز اختلاف و تفاوت بین افراد، اتفاقی عادی و طبیعی است، اما مهم‌تر از آن، این است که افراد باید مهارت حل این اختلافات را داشته باشند و بتوانند اختلاف یا سوءتفاهمات خود با دیگران را به گونه‌ای منطقی و مسالمت آمیزحل کنند. گوش دادن فعال به صحبت‌های همسر، سعی در درک و پذیرش احساسات او و استفاده از راهکارهای کاهش ناراحتی مانند شوخی و مزاح به موقع، عوض کردن موضوع بحث، قدم زدن، تفریح و... می‌تواند در حل اختلاف موثر باشد و باید دختر و پسر آماده ازدواج در به کار بردن این روش‌ها توانمند باشند.

همدلی و همراهی

همدلی به معنی تایید رفتارهای فرد مقابل نیست بلکه فقط به این معنی است که همسرمان و شرایط‌اش را درک می‌کنیم. ناتوانی در بیان همدلی یعنی شما در مواجهه با فرد مقابل شروع به نصیحت، راهنمایی و ارائه راه حل، سرزنش، به رخ کشیدن و مقایسه، بی‌اهمیت و کوچک کردن مشکل، اغراق آمیز یا بزرگ کردن مشکل، تعریف و تحسین کنید. برای آنکه همدلی به بهترین شکل انجام گیرد، باید بتوانید به احساسات و هیجانات همسرتان توجه کنید. از دید او به صحبت‌هایش خوب گوش دهید. در حالی که به صورتش نگاه می‌کنید، احساساتتان را به او انعکاس دهید و سعی کنید با احساس طرف مقابلتان همراه و همرنگ شوید. (مجید حسین زاده/خراسان)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۳۱
۰
۰
جام جم عزیز اینا همش حرفه . بهتره یك سایت امن راه بندازید جوونای همكفو رو به هم معرفی كنین . این طور باشه كه فایده نداره . الان خیلی از دخترا و پسرا میخوان ازدواج كنن ولی اون كسی كه بهشون میخوره دم دستشون نیست . توی این فكر باشین .

نیازمندی ها