وقتی قند در دل صهیونیست‎ها آب شد

امیدواری به سوءاستفاده از بی تجربگی خانم جوان

نشست روز شنبه هشتم شهریورماه سران اتحادیه اروپا به غیر از آنکه با دادن هشداری جدی به روسیه به پایان رسید شاهد یک اتفاق مهم نیز بود و آن انتخاب رییس جدید شورای اروپا و همچنین جانشین کاترین اشتون به عنوان مسئول سیاست خارجی این اتحادیه بود و گویا در این میان صهیونیست‎ها بیش از همه از این انتخاب‎ها راضی هستند.
کد خبر: ۷۱۲۰۴۹
امیدواری به سوءاستفاده از بی تجربگی خانم جوان

در نشست روز شنبه سران اتحادیه اروپا، دونالد توسک، نخست وزیر لهستان به عنوان رییس جدید شورای اروپا و فدریکا موگرینی به عنوان مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتخاب شدند و همین انتخاب موجب شده تا رسانه های اسرائیلی به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی از این جریان، استقبالی چشمگیر کنند.

جروزالیم پست در این رابطه می نویسد: مقامات اسرائیلی به گرمی از انتخاب نخست وزیر لهستان به عنوان رییس جدید شورای اروپا استقابل کردند اما آنچه بیش از همه موجب رضایت سران تل آویو شده انتخاب وزیر امور خارجه ایتالیا به عنوان جانشین کاترین اشتون است.

بر اساس این گزارش، یکی از دلایل خوشحالی زیاد صهیونیست ها از انتخاب موگرینی برای پست ریاست سیاست خارجی اتحادیه اروپا عدم شناخت کافی کشورهای جهان از این دیپلمات جوان است.

موگرینی که فقط 41 سال سن دارد تلاش خود برای رسیدن به یکی از بالاترین پست های اتحادیه اروپا را زمانی آغاز کرد که فقط چند ماه از انتخاب وی به عنوان وزیر خارجه ایتالیا می گذشت. موگرینی شش ماه قبل به سمت وزارت خارجه ایتالیا رسید.

در همین رابطه یک مقام صهیونیستی که خواست نامش فاش نشود در مورد موگرینی گفت: او یک شخصیت ناشناخته بوده و از کشوری آمده که محل فعالیت سازمان های غیر دولتی چپ گرا است. هنوز مشخص نیست وی به چه صورت با مسائل مهمی همچون موضوع ایران برخورد خواهد کرد. در حالیکه کاترین اشتون تلاش زیادی برای انجام مذاکره میان قدرت های بزرگ و ایران داشت اما هنوز موضع موگرینی در این رابطه مشخص نیست و همین امر می تواند کمک زیادی به تل آویو کند.

در این میان یک مقام دیگر صهیونیستی موگرینی را همانند یک «لوح سفید» دانسته که تل آویو می تواند با وی روابط گسترده و مستحکمی را برقرار کند.

به گفته این مقام صهیونیستی، حضور یک فرد جوان و بی تجربه در پست مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می تواند فواید زیادی را برای اسرائیل به دنبال داشته باشد، زیرا به این ترتیب کشورهای زیادی در اتحادیه اروپا می توانند درباره سیاست خارجی اتحادیه نظر داده و یا حتی دخالت کنند و با توجه به روابط تل اویو با کشورهای اروپایی این امر می تواند به سود اسرائیل باشد.

این مقام صهیونیستی که رسانه های اسرائیلی اشاره ای به نام وی نکرده اند در ادامه گفت: از نقطه نظر تل آویو، انتخاب موگرینی در مقایسه با دو نامزد دیگر یعنی کارل بیلدت، وزیر امور خارجه سوئد، و رادوسلاو سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان، برای جانشینی اشتون بسیار مناسب است چون بیلدت و سیکورسکی هر دو نقطه نظراتی سخت در حوزه سیاست خارجی دارند.

این مقام اسرائیلی به صراحت گفت: انتخاب موگرینی این شانس را برای اسرائیل به وجود آورده که صفحه جدیدی را در روابط خود با اتحادیه اروپا باز کند.

بر اساس این گزارش، موگرینی در تاریخ 15 جولای سال جاری یعنی در نخستین روزهای آغاز حملات 50 روزه رژیم صهیونیستی به غزه به سرزمین های اشغالی سفر کرده و پس از دیدار با رییس و نخست وزیر رژیم صهیونیستی از مناطقی که ادعا می شد توسط موشک های مقاومت تخریب شده، بازدید کرد.

وی سپس در کنفرانسی خبری به همراه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شرکت کرد و از موضع نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در قبول آتش بس پیشنهاد شده از سوی مصر استقبال و ابراز امیدواری کرد که ظرف چند ساعت آینده نیز حماس این آتش بس را قبول کند.

در این میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به تعریف و تمجید از وضعیت ایتالیا پرداخت و گفت: ایتالیا از سه طرف توسط دریا احاطه شده اما اسرائیل این شانس را ندارد. تصور کنید که شهرهای شما همچون رم، فلورانس و میلان توسط موشک هدف قرار بگیرند. شما چنین وضعیتی را نمی پذیرید و به مقابله با آن برمی خیزید و این همان کاری است که اسرائیل می کند.

نوشته های رسانه های صهیونیستی نشان می دهد که در زمان حضور موگرینی در سرزمین های اشغالی رژیم صهیونیستی به حدی درباره اقدامات گروه های مقاومت فلسطینی سیاه نمایی کرده که توانسته احساسات مادرانه موگرینی را تحریک کرده و وی را وادار به ابراز همدردی با مادران صهیونیستی کرده است.

بر همین اساس، گزارش های منتشر شده در رسانه های اسرائیلی نشان می دهد که توسک نیز روابط گسترده ای با تل آویو دارد و هاآرتض وی را از دوستان نزدیک نتانیاهو خوانده و یک مقام صهیونیستی نیز در مورد توسک می گوید: توسک یک دوست است. در زمانی که وی نخست وزیر لهستان بود ما با این کشور روابط گسترده ای در زمینه های مختلف داشتیم. انتخاب وی می تواند برای روابط اسرائیل-اتحادیه اروپا بسیار مناسب باشد.

این وضعیت در حالی است که در بیوگرافی موگرینی آمده است: رییس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا کارنامه جالبی دارد.

موضوع پایان نامه وی در دانشگاه «رابطه دین و سیاست از منظر دین اسلام» بود و این موضوع او را از همتایان گذشته اش متمایز می‌کند.

اینکه یک جوان مسیحی و ایتالیایی در پایان نامه اش به چنین موضوعی بپردازد نکته قابل توجهی است و این موضوع می تواند وی را به یک اسلام شناس تبدیل کند و حتما برخورد وی با کشورهای مسلمان حساب‌گرایانه تر خواهد بود.

همچنین موگرینی مدت زیادی روی پرونده های مربوط به عراق، افغانستان و مسائل مربوط به خاورمیانه کار کرده است.

او بارها به این مناطق سفر کرده و بسیاری از وقایع را از نزدیک دیده است. همه اینها سبب می شود وی با آشنایی و اشراف کامل نسبت به این موضوعات روی صندلی ریاست سیاست خارجه اتحادیه اروپا بنشیند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها