جام جم سرا: سید رحیم میرشاهولد درخصوص نظارت و بازرسی برمدارس در فصل ثبت نام اظهار داشت: از تاریخ 10 اردیبهشت تا 26 مرداد 93،مجموعا 50 هزار و 174 مدرسه کشور مورد نظارت قرار گرفتند که از این تعداد 45 هزار و 608 مدرسه دولتی و 4 هزار و 566 مدرسه غیردولتی بودند.
تخلف در 2 هزار و 946 مدرسه دولتی و 4 هزار و 556 مدرسه غیردولتی
وی افزود: 50 درصد از مدارس کشور مورد بازرسی قرار گرفتند و از تعداد 45 هزار و 608 مدرسه دولتی، 2 هزار و 946 مدرسه در زمینه ثبتنام مرتکب تخلف شدند و از 4 هزار و 566 مدرسه غیردولتی، 481 مدرسه تخلف کرده بودند.
تخلف در 3 هزار و 445 مدرسه دولتی از مجموع 50 هزار مدرسه بازرسی شده
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در بازرسیهای صورت گرفته از 50 هزار مدرسه 3 هزار و 445 مدرسه مرتکب تخلف شدند.
بیشترین تخلفات در مدارس
میرشاهولد درخصوص تخلفات صورت گرفته عنوان کرد:عدم اطلاع رسانی به اولیاء و عدم نصب الگوی شهریه با 470 مورد، برخورد نامناسب با اولیاء 281 مورد، نارضایتی اولیاء 385 مورد، عدم حضور مدیر مدرسه هنگام ثبت نام با 632 مورد، دریافت کمکهای مردمی هنگام ثبتنام با 932 مورد، دریافت وجه بابت فوق برنامه 310 مورد، اجبار برای حضور در مدرسه هنگام ثبتنام میان پایهها 83 مورد، عدم همکاری با فرهنگیان و زوجهای شاغل 133 مورد،اعمال شرط معدل و برگزاری آزمون 90 مورد، عدم اطلاع از مقررات ثبت نام 226 مورد،عدم ثبت نام و ثبت اطلاعات در سیستم سناد 213 مورد، عدم رعایت محدوده ثبت نام 376 مورد و سایر موارد 254 مورد از جمله تخلفات صورت گرفته توسط مدارس در فصل ثبت نام بود.
دریافت کمکهای مردمی با 932 مورد بیشترین تخلف مدارس
وی با اشاره به اینکه در میان تخلفات صورت گرفته توسط مدارس دریافت کمکهای مردمی هنگام ثبت نام با 932 مورد بیشترین میزان تخلفات مدارس بود، درخصوص اقدامات صورت گرفته برای برخورد با این تخلفات گفت: ارشاد و راهنمایی 3307 مورد، تذکر شفاهی 2062 مورد، تذکر کتبی بدون درج در پرونده 435 مورد، تذکر کتبی با درج در پرونده 30 مورد، استرداد وجوه اخذ شده از اولیاء 273 مورد، ارسال پرونده به هیئت تخلفات اداری 78 مورد، لغو ابلاغ مدیر مدرسه 10 مورد، ارسال پرونده مدارس غیردولتی به شورای نظارت استان 35 مورد، پاسخگویی به شکایات 1466 مورد و سایر موارد 287 مورد از جمله اقدامات صورت گرفته برای برخورد با تخلفات بود.
مدیر کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: امسال نظارت بر مدارس به شکل کاملا جدی انجام شد. بخش زیادی از مدارس روستایی هستند و در نقاط دور دست قرار دارند که ثبت نام در آنها مشکلی ندارد اما 50 هزار مدرسهای که مورد ارزیابی قرار گرفته عمدتا در نقاط شهری بودند.
چرا آراء صادر شده درخصوص تخلفات مدارس بازدارنده نیست؟
وی در پاسخ به این پرسش که آراء صادر شده از سوی هئیتهای رسیدگی به تخلفات اداری بازدارنده نیست، گفت: هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری قوانینی دارند و طبق قوانین خود احکام را صادر میکنند . وقتی تیمهای ارزیابی مدارس را بررسی میکنند و پرونده تخلفات به هیئتهای رسیدگی ارجاع میشود ممکن است مدرسه اسنادی را ارائه و از خود دفاع کند و این دفاعیات احکام صادره را سبک تر میکند و در برخی مواقع نیز ممکن است احکام صادره بازدارنده نباشد.
میرشاهولد بیان کرد: به دوستانمان در ادارات ارزیابی میگویم سعی کنند هر تخلفی را با مستندات بررسی کنند تا هیئتهای رسیدگی به تخلفات هنگام بررسی مستندات ما و مدرسه را در کنار هم قرار دهند و رای خود را صادر کنند.
وی گفت: استانهای یزد، مرکزی، لرستان، گیلان، گلستان،کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، کرمان، قزوین، قم و شهرستانهای تهران زیر 80 مورد تخلف داشتند و عمده تخلفات در کلان شهرها مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز صورت گرفته است که به دلیل کثرت مدارس و دانشآموز، طبیعتا نسبت به سایر شهرها آمار تخلفات بیشتری دارند.(تسنیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد