گرچه این دور اندیشی یک گام مثبت برای تشکیل زندگی مشترک موفق است، اما معمولاً فکر کردن درباره محدودیت هایی که با ازدواج پیش میآید، کلی است یعنی اغلب مجردها تایید می کنند که زندگی مشترک مثل زندگی مجردی نیست و باید حد آزادی های شان را تغییر دهند اما به جزئیات فکر نمی کنند و گاهی اگر بپرسید دقیقاً کدام آزادی های تان را باید کاهش دهید و چه شیوه ای را برای رسیدن به این هدف انتخاب کرده اید، نمیتوانند پاسخ قانع کنندهای ارائه کنند.
به همین علت زیاد پیش میآید که در روبرویی با محدودیت های واقعی زندگی مشترک ، مستأصل میشوند و گاه نسنجیده عمل می کنند. یکی از این جزئیات که باید حتماً پیش از ازدواج به آن توجه داشته باشید تعیین سطح روابط تان با دوستان دوران مجردی است.
افراد در مواجهه با این مسأله واکنش های گوناگونی دارند.برخی به علت اصرار همسر یا باور خودشان، تصمیم میگیرند به طور کلی دوستان آن دوران را کنار بگذارند. برخی میگویند چرا باید خودشان را تا این حد محدود کنند و بنابر این کاملاً بر عکس عمل میکنند و طوری به تعامل با رفقای قدیمی ادامه می دهند که انگار نه انگار ازدواج مسئولیت هایی روی دوش آنها گذاشته است.
گروهی هم وجود دارند که دوستان شان را غربال می کنند و از میان آنها شماری را نگه می دارند و برخی را بنا به دلایلی موجه کنار میگذارند. این گروه سوم، همان هایی هستند که ما توصیه میکنیم مانند آنها عمل کنید.
قطع ارتباط بی دلیل با همه دوستان دوران مجردی درست نیست و نوعی توهین به خودتان است که ثابت می کنید برای حریم ها و ارتباطاتی که با دیگران برقرار می کنید، ارزشی قایل نیستید.
از سوی دیگر اگر این مسأله به دستور همسرتان باشد یعنی او هیچیک از دوستان تان را نپسندد و شما بنابر میل او دوستان تازه انتخاب کنید تبعیت محض شما از همسرتان با این شیوه،به او میفهماند به ارزش های شخصی تان احترام نمی گذارید و هر زمان که او امری داشته باشد بی چون و چرا اطاعت خواهید کرد.
اما نگه داشتن برخی دوستان دوران مجردی هم منطقی نیست. این گروه دوستانی هستند که بودن شان زندگی مشترک تان را به خطر می اندازد. برای مثال :
بنابر این بهترین روش در ارتباط با دوستان ،غربالگری است اما آیا همه آن دوستان برگزیده پس از غربالگری، قابل اعتماد هستند؟ سطح اعتمادتان به آنها و نقش شان در زندگی خصوصی تان باید چقدر باشد؟
معمولاً بهترین روش آن است که مسائل خصوصی زندگی مشترک تان را حتی با نزدیک ترین دوستان در میان نگذارید و در برابر کنجکاوی احتمالی آنها مقاومت کنید. برای نمونه نقاط ضعف همسرتان یا جزئیات رابطه زناشویی تان از جمله اطلاعاتی هستند که به هیچ وجه نباید در اختیار غریبهها قرار بگیرد.
به هر حال باید بپذیرید بخشی از زندگی مشترک، حریمی صرفاً دو نفره است و هیچکس نباید از آن خبردار شود و وقتی چالشی پیش میآید و نیاز به مشورت دارید باید به مشاور یا روانشناسی امین مراجعه کنید و مطمئن باشید او بر اساس اخلاق حرفهای و مسئولیت های قانونی، حق فاش کردن آن اطلاعات را حتی در حضور نزدیک ترین اعضای خانواده اش ندارد.
همچنین نباید حضور دوستان صمیمی در زندگی تان به حدی پر رنگ شود که بخشی از کم کاری های همسرتان را جبران کنند. برای مثال به جای او، با شما همصحبت شوند یا تنهایی های تان را پر کنند یا برای زندگی شما اهداف تعیین کنند.
متوسط زمانی که به ارتباط با دوستان نزدیک اختصاص میدهید نیز مسأله ای مهم در زندگی مشترک است. شما حق دارید بخشی از وقت تان را به تعامل با آنها اختصاص دهید اما مقدار این زمان نباید آنقدر زیاد باشد که به ایفای نقش تان در زندگی مشترک آسیب بزند یا حس حسادت همسرتان را نسبت به دوست تان تحریک کند.
یکی از خطرناک ترین اشتباهاتی که معمولاً زنان مرتکب آن می شوند پنهان کردن دوستان شان از همسر است. این روش چند خطر بزرگ دارد. این امکان وجود دارد که همسرتان به رابطه شما با فردی که نمیشناسد و برای او وقت صرف میکنید، مشکوک شود و از وجود غریبه ناشناخته در زندگی مشترک تان، احساس ناامنی کند.
اگر همسرتان دوست ناشناس تان را کشف کند، مسلماً علت مخفی کردن او را جویا میشود و آنوقت پنهان کاری شما هر علتی که داشته باشد، به ضررتان خواهد بود. از این گذشته،پس از فاش شدن ماجرای پنهان کاری، اعتماد همسرتان به صداقت شما خدشه دار میشود و از خودش می پرسد:چقدر احتمال دارد درباره مسائلی دیگر هم پنهان کاری کرده باشید.
مریم یوشی زاده/ خبرنگار جام جم آنلاین/
دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد
مطلب بسیار جالب و آموزنده ایست و پیشنهاد میدهم مطالبی سریالی از این موضوعات جهت بهبود و تحكیم بنیان خانواده در سایت قرار داده شود.