تغییر پذیرش دانشجو در پردیس‌های دانشگاهی

فرض کنید شما داوطلب کنکور هستید و پس از اعلام نتایج معلوم می‌شود که هم در یک رشته محل متمرکز از دانشگاه‌های دولتی و هم در یک رشته محل نیمه متمرکز از پردیس‌ها یا واحدهای بین‌الملل دانشگاه‌ها قبول شده‌اید.
کد خبر: ۷۰۰۳۲۰
تغییر پذیرش دانشجو در پردیس‌های دانشگاهی

حالا اگر شما تصمیم بگیرید که در واحد بین‌الملل دانشگاه‌ها یا پردیس‌های خودگردان درس بخوانید، آن‌گاه دیگر نمی‌توانید به طور همزمان در رشته محل قبول شده در دانشگاه دولتی درس بخوانید. البته شاید این اتفاق خیلی هم به ضرر داوطلب نباشد ولی در عمل، این اتفاق باعث می‌شود که یک ظرفیت از رشته محلی که کلی هم برای پذیرش آن رقابت وجود دارد، به‌همین راحتی سوخت ‌شود.

به بیان دیگر، یکی از مشکلات پذیرش در رشته‌های بین‌الملل در سال‌های گذشته این بود که گاه داوطلب علاوه بر این‌که در یک رشته بین‌الملل قبول می‌شد، همزمان در یک رشته متمرکز نیز پذیرفته می‌شد، اما در صورت تمایل به تحصیل در رشته بین‌الملل، باید از قبولی در آن رشته متمرکز انصراف می‌داد و بنابراین یک ظرفیت از رشته‌های متمرکز از بین می‌رفت.

اما حالا با تغییر شیوه پذیرش رشته‌های بین‌الملل به شیوه متمرکز، این مشکل حل شده است.

یعنی در کنکور گذشته به این صورت بود که اگر داوطلبی در یک رشته متمرکز (قبولی قطعی) پذیرفته می‌شد، منتظر می‌ماند تا نتیجه رشته‌های نیمه متمرکز (قبولی به شرط برگزاری مصاحبه و معاینه) در پردیس‌ها یا واحدهای بین‌الملل هم اعلام شود.

حال اگر در هر دو رشته قبول می‌شد، ولی در نهایت، تحصیل در رشته نیمه متمرکز را انتخاب می‌کرد، خود به خود یک ظرفیت از رشته‌های متمرکز هدر می‌رفت، اما حالا دیگر با متمرکز شدن رشته‌های پردیس‌ها و واحدهای بین‌الملل، داوطلب فقط در یکی از رشته‌های متمرکز قبول خواهد شد و هیچ ظرفیت قبولی، سوخت نمی‌شود.

در کنکور امسال، پذیرش پردیس‌های خودگردان مانند رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مربوط به رشته‌های تابعه وزارت بهداشت و همچنین پردیس‌های خودگردان دیگر دانشگاه‌ها مانند رشته‌های دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت متمرکز انجام می‌شود.

ملاک گزینش در این رشته ها، فقط نمره کل نهایی و انتخاب رشته داوطلب است. به عبارت دیگر، از این به بعد مصاحبه‌ای برای پذیرش این‌گونه رشته محل‌ها در آزمون سراسری سال 1393 انجام نمی‌شود.

پذیرش بدون کنکور در 16 رشته دانشکده‌های فنی

امسال برای نخستین بار در 16 رشته فنی، دانش‌آموزان بدون کنکور وارد دانشکده فنی خواهند شد.

به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، در جلسه اخیر شورای حذف کنکور مصوب شد که آموزش و پرورش، ملاک پذیرش بدون آزمون دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای را برای سال تحصیلی آینده مشخص کند.

محسن حسینی ارسنجانی، مشاور معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش به جام‌جم توضیح می‌دهد: امسال در اتفاقی بی‌سابقه، تمهیداتی اندیشیده شده است که ورود دانش‌آموزان به 16 رشته تحصیلی دانشکده‌های فنی، بدون کنکور و فقط با شرط معدل انجام شود.

تحصیل در دانشکده‌های فنی رایگان است و این دانشکده‌ها، زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای به حساب می‌آید.

به دلیل دولتی بودن این دانشگاه و تحصیل بدون شهریه در آن، رقابت فشرده‌ای بین دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کار دانش برای ورود به این دانشکده‌ها وجود دارد؛ به طوری که بسیاری از دانش‌آموزان برای ورود به این دانشکده‌ها، پشت دیوار بلند کنکور می‌مانند.

حالا در اتفاقی تازه، ورود به 16 رشته این دانشکده ها، رایگان و بدون کنکور اعلام شده است.

حسینی به جام‌جم خبر می‌دهد: این رشته‌های بدون کنکور، شامل رشته‌های چاپ، ناوبری، مکانیک موتورهای دریایی، پرورش زنبور عسل، ماشین‌های کشاورزی، فرش دستباف، سرامیک، معدن، تکثیر و پرورش آبزیان، قلم‌زنی، گاوداری صنعتی، پرورش گل و گیاه زینتی، امور دامی، مرغداری صنعتی، صنایع نساجی، الکترونیک و مخابرات دریایی است.

معدل دقیقی برای قبولی قطعی در این رشته‌ها اعلام نشده است، اما تحصیل رایگان و بدون کنکور دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و کار دانش در این رشته‌ها، به بالا بودن معدل دیپلم داوطلب نسبت به دیگر رقبا، بستگی خواهد داشت.

ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو

آیین‌نامه اجرایی قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، وزارت آموزش و پرورش مطابق مواد(٤و٥) این آیین‌نامه موظف شده است که سوابق تحصیلی شرکت‌کنندگان در آزمون را در زمان تعیین شده ارائه کند و ضمن استانداردسازی امتحانات (از نظر سطح و اصول سنجش و اندازه‌گیری سوالات امتحانی) تدابیر لازم را مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش با رعایت اصول سنجش و اندازه‌گیری به عمل آورد.

همچنین مطابق ماده (٦) این آیین‌نامه، راهکارهای اجرایی تحقق وظایف شورای سنجش و پذیرش دانشجو در همه دانشگاه‌ها و مقاطع، عبارت است از تعیین دروس موثر سوابق تحصیلی و تعیین ضریب هر درس در هر گروه آموزشی، تعیین روش پذیرش رشته محل‌ها در هر سال، تصمیم‌گیری در خصوص سنجش و پذیرش داوطلبان فاقد سوابق تحصیلی یا دارای سوابق تحصیلی ناقص، نظارت بر نحوه سنجش علمی و پذیرش دانشجو و تعیین ملاک‌های لازم برای نحوه پذیرش رشته محل خواهد بود.

بر اساس ماده 7 نیز میزان تاثیر سوابق تحصیلی سالانه، متناسب با میزان تحت پوشش قرار گرفتن دروس سال‌های تحصیلی مختلف، به صورت تدریجی افزایش پیدا می‌کند.

امین جلالوند ‌- ‌گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها