جام جم سرا: علت اصلی شکل گیری کدورتهای شما و همسرتان، یک خطایشناختی رایج است که به زبان ساده عبارت است از «تغییر چیزی که شما اصلا نمیتوانید و نباید هم که بخواهید آن را تغییر دهید.» آن چیز رفتارهای درست یا نادرست والدینتان است؛ از شما ادعا و شکایت، از شوهرتان انکار مکرر و در نهایت بیاعتنایی و ملالت.
اینکه به فرض، پدر و مادر شوهرتان توقعات نابجایی دارند اشتباه است اما اشتباه بدتر این است که شما شوهرتان را به خاطر رفتار آنها متهم کنید که چرا روی رفتار پدر و مادرش کنترل ندارد؟ مردها به واسطه ذهن منطقی و استدلال خطی قویتر نسبت به زنان، خیلی سریع به موضوعاتی که از دید آنها غیر منطقی باشد واکنش نشان میدهند و اینکه میگویید زود عصبانی میشود به همین دلیل است.و اینکه چند روزی قهر و یا بیاعتنایی میکند نیز نشانه درماندگی و احساس بلاتکلیفی اوست که چرا موضوع به این سادگی را نمیتواند به شما بفهماند. اگر این نوع جر و بحثها خیلی تکرار شود و همسرتان واقعاً به درماندگی برسد، ممکن است به شیوههای مختلف رابطه زناشویی را دچار مشکل کند؛ به عنوان مثال با بیاعتنایی به خواستههای همسر و فرزندان وکم حرفی وسردی در روابط- مصرف داروهای آرام بخش و حتی مواد مخدر- پرکاری و کمتر در خانه بودن- برقراری روابط عاطفی ناسالم در محیطهای مجازی و واقعی و در نهایت طلاق
البته خاطر نشان میکنم هر دل دردی، نشانه آپاندیس نیست پس مراقب باشید بیجا برچسب نزنید! تاکید میکنم اگر میخواهید اصطلاحاً کار به جاهای باریک نکشد دست از جر و بحث درباره موضوعاتی که اصلاً روی آن هیچ کنترلی ندارید، بردارید. شما و شوهرتان اگر بدانید حتی روی رفتارهای خودتان هم کنترل مطلق ندارید بلکه کنترل نسبی دارید که البته در عمل این گونه فکر نمیکنید، دیگر انتظارات بیجا از یکدیگر به خاطر رفتارها و صحبتهای پدران و مادران بزرگوار خود نخواهید داشت اما بد نیست شوهرتان هم این نکته را به یاد داشته باشد:
همسر شما همیشه دوست دارد فقط یک مرد در زندگی کنونیاش برای او و فرزندانش تصمیم بگیرد و آن مرد شمایید و بالعکس شما نیز چنین هستید. پس ابتدا این اصل را بدانید و سعی کنید به آن عمل کنید و ثانیاً اگر نمیتوانید آن را به طور کامل اجرا کنید، بدانید که برخی بیمهارتیها و افراط و تفریطها و حتی خطاهایشناختی (نگرشهای اشتباه) باعث آن شده است. مشاوران و روانشناسان میتوانند در این باره به شما کمک کنند. موفق باشید. (رضا زیبایی – کارشناس ارشد روانشناسی بالینی/خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت