بازوی شبکه نمایش خانگی قطع می‌شود؟

با گذشت یک هفته از اظهارنظر جنجالی وزیر ارشاد درخصوص انحلال موسسه رسانه‌های تصویری به عنوان مهم‌ترین بازوی شبکه نمایش خانگی کشور، علی جنتی روز گذشته بار دیگر اظهارنظر تازه‌ای در این خصوص مطرح کرد.
کد خبر: ۶۸۴۳۵۳
بازوی شبکه نمایش خانگی قطع می‌شود؟

به گزارش جام‌جم، اظهارنظر مبهم علی جنتی در حاشیه صبحانه اتاق بازرگانی در هفته گذشته با سوء‌تعبیرها و برداشت‌های مختلفی همراه بود و عده‌ای از مخالفان درصدد دامن زدن به بحث انحلال موسسه رسانه‌های تصویری برآمدند، اما وزیر ارشاد روز گذشته طی اظهارنظری کوتاه که در ایسنا منتشر شد، بیان کرد: درباره موسسه رسانه‌های تصویری، بحث انحلال به آن معنا که در رسانه‌ها درج شد، مطرح نیست بلکه دولت قصد دارد در ادامه سیاست‌های کلی‌اش، بخشی از تصدی‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کند. به همین بهانه سراغ مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری رفتیم و نظر او را درباره اظهارنظر جدید وزیر و شایعه‌های انحلال و یا ورود بخش خصوصی جویا شدیم.

انحلال موسسه رسانه‌های تصویری به صلاح دولت نیست

حسین مسافرآستانه بااشاره به برداشت‌های نادرست از سخنان هفته گذشته وزیر ارشاد درخصوص انحلال موسسه رسانه‌های تصویری، به جام‌جم گفت: موسسه رسانه‌های تصویری رقیب بخش خصوصی نیست، بلکه همراه آن حرکت می‌کند. این موسسه تنها نهاد دولتی در شبکه نمایش خانگی است و سایر موسسات غیردولتی هستند و در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند. او وجود موسسات بخش خصوصی را بسیار ضروری دانست و گفت: فعالیت بخش خصوصی می‌تواند قسمت زیادی از بار سنگین شبکه نمایش خانگی را به دوش بکشد. رسانه‌های تصویری اتفاقا از موسسات بخش خصوصی که همراه با سیاست‌های تعیین شده از طریق موسسه و دولت اعلام می‌شود، حمایت می‌کند.

مسافرآستانه ادامه داد: به زودی در قالب یک نشست رئوس فعالیت‌های انجام شده و برنامه‌های پیش روی موسسه رسانه‌های تصویری را به اطلاع مردم خواهم رساند.

او همچنین درخصوص انحلال احتمالی موسسه رسانه‌های تصویری نیز توضیح داد: انحلال غیرممکن نیست و اتفاقا جزو اختیارات وزارت ارشاد است، اما به صلاح سیاست‌های فرهنگی دولت نیست. آقای جنتی هم بنا بر انحلال این موسسه ندارد و معتقدم از صحبت‌های هفته گذشته ایشان سوء‌برداشت شده‌است. شورای مدیران معاونت سینمایی تحت نظر رئیس سازمان سینمایی بطور مرتب جلساتی را برگزار و سیاست‌های ارائه شده از سوی وزیر محترم ارشاد را دریافت و لحاظ می‌کند.

ضرورت تغییرات بنیادین در رسانه‌های تصویری

امیرحسین علم‌‌الهدی، کارشناس سینما نیز در گفت‌و‌گو با جام‌جم، انحلال یا ادامه فعالیت موسسه رسانه‌های تصویری را مستلزم آسیب‌شناسی درست دانست و گفت: عمده توجه ما در شاکله سینمای ایران باید به سمت سینمای فرهنگی باشد، چون سینمای تجاری مشکلی در اکران و شبکه نمایش خانگی ندارد. سینمای فرهنگی هم از منظر گردش سرمایه باید از ضمانت‌های لازمی توسط دولت برخوردار باشد و هرکس که فیلم فرهنگی تولید می‌کند بتواند آن را در شبکه نمایش عرضه کند.

او اضافه کرد: عمده موسسات بخش خصوصی ترجیح می‌دهند به سمت فیلم‌های با ضریب ریسک سرمایه‌گذاری کمتری بروند یا خودشان مستقیما فیلم تولید کنند. حالا باتوجه به این‌که 20 سال از شکل‌گیری موسسه رسانه‌های تصویری به عنوان اهرم سیاست‌های نمایش خانگی دولت می‌گذرد باید دید چه مقدار فیلم از منظر فرهنگی مورد حمایت و تولید این نهاد قرار گرفته است؟ علم‌الهدی ادامه داد: به نظر می‌رسد به دلیل توجیه اقتصادی نداشتن و تا زمانی که موسسات بخش خصوصی ضمانتی برای گردش و بازگشت سرمایه درخصوص فیلم‌های فرهنگی نداشته باشد، موسسه رسانه‌های تصویری تنها نهادی است که می‌تواند این مسئولیت را به عهده بگیرد. تنها در شرایطی که مکانیزمی برای ورود بخش خصوصی به این چرخه طراحی شود، دیگر حضور موسسه رسانه‌های تصویری لازم نیست.

این کارشناس سینما توزیع نامناسب فیلم‌های تولید داخل در خارج از کشور و بازار جهانی را از مهم‌ترین مشکلات شبکه نمایش خانگی و موسسه رسانه‌های تصویری خواند و گفت: رعایت نشدن استانداردهای فنی و زیرنویس‌های نامناسب و کیفیت بد بسته‌بندی‌های تبلیغاتی از مشکلات فیلم‌ها در این زمینه است. به نظر می‌رسد باتوجه به هزینه بالای زیرنویس و موارد فنی دیگر که بخش خصوصی قادر به انجام آن نیست، موسسه رسانه‌های تصویری باتوجه به نقش و هدف الگوسازی خودش در میان دیگر موسسات شبکه نمایش خانگی باید در این زمینه اقدامات جدی انجام دهد و بازنگری اساسی در بازاریابی این شبکه در خارج از کشور داشته باشد. علم‌الهدی همچنین وجود نهادی به نام شبکه نمایش خانگی در سال‌های آتی را غیرضروری دانست و گفت: باتوجه به تغییر رویکرد کشورهای پیشرفته از سی‌دی و دی‌وی‌دی و جایگزین شدن دانلود قانونی فیلم‌ها از طریق اینترنت، موسسه رسانه‌های تصویری هم باید زیرساخت خودش را برای پذیرش این تغییرات در سینمای ایران آماده کند.

او در شرایط فعلی انحلال موسسه رسانه را به صلاح سینمای کشور ندانست، اما بقای آن را مستلزم تغییراتی اساسی و بنیادین دانست و گفت: کلیت بحث و اظهارنظر آقای جنتی درخصوص موسسه رسانه‌های تصویری درست است، چون پس از 20 سال سیاست‌های این موسسه نباید مزاحمتی برای بخش خصوصی داشته باشد. چرا که اگر قرار است وجود این موسسه باری به هرجهت و در راستای کمک به بخش خصوصی و سینمای ایران نباشد، بهتر است که نباشد.

علی رستگار / گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها