حمید چیتچیان در مراسم بهرهبرداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمالغرب کشور در تبریز، با بیان اینکه امروزه وسعت کاربردی انرژیهای خورشیدی و بادی در جهان رو به افزایش است و باید تلاش کنیم تا همگام با جهان در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر گام برداریم، گفت: در کشوری همچون ایران که سلطه تفکر نفتی بر آن حاکم است، استفاده از انرژیهای نو موجب خواهد شد از ذخایر ارزشمند انرژیهای فسیلی برای نسلهای آینده محافظت شود تا نسلهای بعدی نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وزیر نیرو با اعلام اینکه استفاده از پنلهای خورشیدی موجب خواهد شد تا 25 درصد از تلفات برق کاسته شود، افزود: در نیروگاههای حرارتی پنج درصد برق تولیدی در مصارف داخلی و پنج درصد در انتقال و 15 درصد نیز در بخش توزیع هدر می شود اما با توجه به اینکه پنلهای خورشیدی در نقطه مصرف نصب میشوند، این تلفات به صفر میرسد و در واقع از 25 درصد تلفات برق جلوگیری میشود.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به افزایش ظرفیت نصبشده برق کشور به بیش از 70 هزار مگاوات، گفت: تابستان امسال پیشبینی میشود پیک مصرف برق به 50 هزار مگاوات برسد که 12 هزار مگاوات آن فقط مربوط به بخش تلفات انرژی است.
وی درباره تشویق و ترغیب مردم در استفاده از انرژیهای نو، افزود: به کسانی که به استفاده از انرژیهای نو برای تولید برق روی آورند، 50 درصد تسهیلات بلاعوض برای نصب پنلهای خورشیدی بر روی بامها درنظر گرفته شده است و چنانچه مردم برق تولیدی را افزونبر مصارف خود در اختیار شبکه بگذارند، بهازای هرکیلووات ساعت 4430 ریال دریافت خواهند کرد.
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر متوسط فروش هر کیلووات ساعت برق در کشور 494 ریال است.
افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمالغرب ایران
با حضور وزیر نیرو از بزرگترین نیروگاه فتوولتاییک شمالغرب ایران بهرهبرداری شد. این سامانه که از حداکثر توان تولیدی 252 پنل 200 واتی به همراه سه دستگاه اینورتر برخوردار است، در مساحت های 135، 168 و 252 مترمربعی قادر است سالانه 80 مگاوات ساعت برق با بازده 87 درصد تولید کند.
یوسف سرافراز مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی در آیین آغاز بهرهبرداری از این نیروگاه، گفت: بهرهبرداری از نیروگاه فتوولتاییک شمالغرب، نخستین تجربه اتصال به شبکه سراسری برق کشور براساس مطالعههای علمی و جهتگیری مناسب است.
وی با بیان اینکه نیروگاه دومنظوره خورشیدی بهمنظور تولید برق و پارکینگ خورشیدی احداث شده است، افزود: این پروژه ابتکاری با ظرفیت تولید 50.4 کیلووات ساعت میتواند بخشی از برق مصرفی کشور را تامین کند.
این مقام مسئول افزود: این سامانه که از حداکثر توان تولیدی 252 پنل 200 واتی به همراه سه دستگاه اینورتر برخوردار است، در مساحتهای 135، 168 و 252 مترمربعی قادر است سالانه 80 مگاوات ساعت برق با بازده 87 درصد تولید کند.
سرافراز با بیان اینکه بهرهبرداری از نیروگاه فتوولتاییک شمالغرب، صیانت از ذخایر سوخت فسیلی کشور را به همراه دارد، یادآور شد: ایجاد سایت تحقیقاتی، افزایش توانمندی ساخت داخل، فرهنگسازی استفاده از انرژی تجدیدپذیر از دیگر رهاوردهای این فناوری است.
در این مراسم همچنین از نیروگاه هیبریدی که شامل دو پنل خورشیدی و یک توربین بادی است و سالانه 1500 مگاوات ساعت برق تولید میکند، نیز رونمایی شد.
علاوه بر این همزمان با سفر وزیر نیرو به استان آذربایجان شرقی هفت روستا در اطراف شهرستان های اهر، مراغه، میانه، ورزقان و دو روستای شکردرق و شیرمردان از توابع سراب به شبکه برق سراسری پیوستند.
آغاز ساخت نیروگاه 1000 مگاواتی هریس
عملیات اجرایی احداث نیروگاه 1000 مگاواتی سیکل ترکیبی هریس در استان آذربایجانشرقی عصر امروز (چهارشنبه) با حضور مهندس حمید چیتچیان وزیر نیرو آغاز شد.
نیروگاه سیکل ترکیبی هریس با سرمایهگذاری بخش خصوصی و با سرمایه اولیه 320 میلیون یورو احداث میشود. این نیروگاه در دو فاز 500 مگاواتی احداث و درنهایت با بهرهبرداری از این نیروگاه، 1000 مگاوات به ظرفیت منصوب شده کشور افزوده میشود.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت