جام جم سرا: انتشار تصویری از رقیه، با عتوان «دختر دلشکسته با نقشی روی صورتش» در سایت «جام جم سرا»، با همدلی و استقبال زیاد مخاطبان مواجه شد و در زمانی کوتاه آن را به یکی از پربازدیدترین مطالب ما تبدیل کرد .مخاطبان نوعدوست ضمن اظهار همدردی با این کودک رنجور، خواهان راهی برای کمک به او بودند و همین خواست، ما را بر آن داشت خانواده رقیه را پیدا کنیم. آنها با طی مسیری طولانی و تحمل سختی و مشقت زیاد روز گذشته مهمان ما در تحریریه شدند و از رنج یک مشکل مادرزادی برایمان گفتند و از نیکوکاران استمداد طلبیدند تا به یاری آنها بیایند و این کودک خجالتی و رنجکشیده را به لبخندهای ماندنی میهمان کنند.
روح اله پهلوان نژاد پدر رقیه که از بدو تولد تاکنون تلاش های زیادی برای درمان صورت دخترش انجام داده از مشکلاتی می گوید که فرزند و خانواده اش طی این سالها متحمل شده اند.
وی با بیان اینکه سیاه بودن بخشی از صورت رقیه مادرزادی است، می گوید: در بدو تولد او پزشکان عامل این بیماری را ماه گرفتگی اعلام کردند،اما بعد در پرونده پزشکی اش نوشتند سیاهی صورت رقیه به دلیل خال بزرگی است که می توانست به جای صورتش بر روی دیگر نقاط بدنش شکل بگیرد.
او با تذکر این نکته که خوشبختانه لکه صورت رقیه قابل درمان است می افزاید: پزشکان گفته اند برای درمان لکه سیاه روی صورت رقیه باید 5 عمل جراحی انجام شود، لذا ما از زمانی که رقیه 8 ماهه بود پیگیر انجام عمل و درمان صورت او شدیم و سرانجام پس از پیگیری های فراوان با حمایت و کمک مالی بنیاد علوی، نخستین عمل بر روی صورت او در تهران انجام شد و بخشی از صورتش از وجود لکه سیاه پاک شد. این عمل مربوط به زمانی است که رقیه حدود 3 سال داشت ؛ اما پس از آن به دلیل بالا بودن هزینه های عمل و ناتوانی مالی نتوانسته ایم کاری صورت دهیم.
روح اله پهلوان نژاد تصریح می کند: برای درمان صورت رقیه 4 عمل دیگر باید انجام شود که هر عمل نیز به 2 بخش تقسیم می شود. در بخش نخست دستگاهی به نام تیشو اکسپاندر زیر بخش هایی از پوست صورت رقیه که سالم و شفاف است قرار داده می شود و این دستگاه به مدت 6 ماه زیر پوست باقی می ماند و در این مدت با تزریق محلولی به زیر پوست سلولهای سالم رشد کرده و بزرگ میشود، پس از اینکه سلولهای پوستی رشد کرد، در بخش دوم طی یک عمل دیگر بخشی از پوست سیاه صورت رقیه برداشته می شود و پوست جدیدی که رشد کرده است بر روی نقاطی که پوست سیاه برداشته شده کشیده می شود. بخشی از صورت رقیه در عمل جراحی نخست، به همین روش درمان شده است، اما پس از آن عمل، طی شش ماهی که دستگاه تیشو اکسپاندر زیر پوست رقیه قرار داده شده بود ، ما باید هر هفته یک بار به تهران سفر می کردیم تا آن محلول خاص به این دستگاه تزریق شود و همین هزینه های بالای رفت و آمد به تهران باعث شد که من دیگر نتوانم هزینه عملهای دیگر را تامین کنم.
پدر رقیه می افزاید: برای تامین هزینه های درمان مجبور شدم تنها دارایی ام را که یک قطعه زمین بود بفروشم و یک وام 2 میلیون تومانی از کمیته امداد بگیرم که هنوز نتوانسته ام اقساط آن را پرداخت کنم. مکاتبات زیادی با نهادها و ارگان های مختلف برای دریافت کمک هزینه درمان دخترم انجام دادم ،اما متاسفانه هیچ کدام کمکی نکردند و فقط نامه ای که در نخستین سفر استانی رییس جمهور سابق به استان کرمان نوشته بودم به وزارت بهداشت ارجاع داده شده بود. با این حال، پس از گذشت 7 ماه از نوشتن آن نامه وزارت بهداشت اعلام کرد فقط می تواند مبلغ 200 هزار تومان برای درمان دخترم کمک کنند که من به دلیل اینکه کمک آنها بسیار ناچیز بود ترجیح دادم از دریافت آن مبلغ خودداری کنم.
روح اله پهلوان نژاد، همچنین از درد ها و رنج هایی می گوید که رقیه طی 7 سال عمرش تحمل کرده است؛ از اینکه تا قبل از رفتن به مدرسه به جای لباس دخترانه ،لباس پسرانه می پوشید تا دوستان و هم سن و سالانش کمتر او را مسخره کنند؛ از این که هنوز هم هنگامی که از منزل خارج می شود پشت سر پدر یا زیر چادر مادرش پنهان می شود تا صورتش از نگاه دیگران پنهان بماند. از این که از بدو تولد تاکنون به دلیل همین وضعیت صورتش در هیچ مراسم جمعی همچون جشن عروسی حضور نیافته، و از این که اکنون او سرخورده و گوشه گیر است.
او البته به استعدادهای دخترش نیز اشاره میکند: بسیار درسخوان و باهوش است و امسال کلاس اول ابتدایی را با نمرات عالی قبول شده است.
رقیه در حالی برای ادامه تحصیل به مدرسه می رفت که ابتدا همکلاسی هایش او را اذیت کرده و مورد تمسخر قرار می دادند ،اما پس از صحبت های معلمشان، حالا همکلاسیهایش کمی وضعیت رقیه را درک می کنند و کمتر او را آزار میدهند؛ هر چند که هنوز هم در بیرون از مدرسه نگاه های سنگین، یا ترحم آمیز و یا همراه با لبخندهای تمسخر آمیز همراه اوست و اینها زخم هایی عمیق بر روحیه و روان رقیه وارد کرده است.
این روز ها رقیه 7 ساله به همراه دو خواهر خردسال دیگرش به نام های فاطمه 10 ساله و عسل کوچولوی 1 ساله در خانه کوچکشان در بخش محروم و دور افتاده مردهک از توابع شهرستان عنبرآباد استان کرمان در محرومیت و فقر روزگار می گذرانند. پدر کارگر است و با وجود تلاش های فراوان هنوز نتوانسته هزینه های درمان صورت این دخترک معصوم را فراهم کند. رقیه همانند بسیاری از بچه های محروم بخش مردهک دچار سوء تغذیه و بسیار لاغر و نحیف است، به گونه ای که در 7 سالگی فقط 14 کیلوگرم وزن دارد.(گزارش: حکمت قاسمخانی/عکسها: نازنین کاظمی نوا)
***
درخواست پدر و مادر رقیه کمک مسئولان به آنها برای درمان این لکه نقش بسته بر صورت دخترشان است؛ اما اگر خود را جزو مردم خیّر و نوعدوست می دانید، می توانید پیشقدم شوید. جام جم سرا به دلایل حقوقی نمی تواند کاری جز این انجام دهد: اگر پزشکی هستید که می توانید در کاری خیرخواهانه قدم بگذارید و گرهی از مشکلات رقیه و خانوادهاش باز کنید، طریقه تماس با پدر او این است:
شماره همراه: 09139572572
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
I have read your story in Jamejam and really touched my heart. I am living in UK and ready to support you as much as I can. Please contact to my email and let me know what can I do. I will be ready to supporting in UK, if there is any facility here or Iranian Government helping you to get a visa.
please contact me and and let me know if I can be any help. In mean time I will try to speak to our team in Doostan Charity in UK, may be we can provide some help too.
Good luck and don't worry at all my beautiful daughter
We love you all and you are more beautiful girl I have seen so far,
take care and keep in touch.
regards,
Dr Hamid Maydanchi,
Manchester,
UK
.
با تشكر از جام جم سرا كه اطلاع رسانی كرد.
امید وارم رقیه خانوم هم هرچه زودتر به كمك خیرین مهربون كشورمون خوب و زیبا بشه