علیاکبر حقدوست افزود: بیماری کرونا مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا از راه تنفس منتقل میشود، این بیماری در عربستان و حاشیه خلیج فارس شیوع پیدا کرده که تعداد زیادی در عربستان به این بیماری مبتلا شده و فوت کردهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر حاجیان عامل انتشار این ویروس هستند، چرا موردی از ابتلای آنها به کرونا وجود ندارد، اظهار کرد: در بیشتر موارد مبتلا شدن افراد به این ویروس بدون علامت بوده و دلیل آن این است که بدن برخی افراد در مقابل ویروس کرونا ایمن شده است.
این مسئول یادآور شد: تنها درصد کمی از افراد علامتدار میشوند و این بیماری در کمتر از یک درصد افراد شدت میگیرد که باید در بیمارستان بستری شوند.
این مسئول با اشاره به اینکه کرونا در ایران بومی شده، تصریح کرد: این بیماری اکنون در همه جای کشور وجود دارد و فقط حاجیان عامل انتقال آن نیستند و بیماری به صورتی درآمده که از ایرانی به ایرانی در حال انتقال است.
وی ادامه داد: موفقیت ما در کرمان این بود که با تلاشها و رصدهایی که انجام دادیم موفق به کشف اولین مورد ابتلا به کرونا شدیم و مطمئنا این بیماری در جاهای دیگر کشور نیز وجود داشته و بزودی گزارش میشود.
حقدوست در پاسخ به این پرسش که با توجه به مرگ تعدادی شتر در جنوب شرق کشور و جنوب کرمان آیا این موضوع می تواند ربطی به شیوع بیماری کرونا در کشور داشته باشد، گفت: بیماری کرونا کاملا جدید و نو پدید است و نوع درمان و دوره کمون آن کشف نشده و برای ما ناآشناست.
وی ادامه داد: در عربستان دیده شده که این بیماری از شتر به انسان منتقل شده است، اما با توجه به کشته شدن تعداد زیادی شتر در جنوب شرق ایران ما نیز در این خصوص ابهام داریم و به آن مشکوک هستیم.
این مسئول تصریح کرد: ارزیابیهای اولیه نشان میدهد کشتهشدن شترها در اثر مصرف علف تازه و بارندگی بوده که سبب ابتلای شترها به بیماری رودهای شده است.
وی ادامه داد: برای بررسی بیشتر نمونههایی در این خصوص گرفته شده و آزمایشهایی در حال انجام است که تا چند هفته آینده نتایج آنها مشخص میشود؛ در حوزه سلامت، پزشکی و بهداشت باید به هر احتمالی توجه کرد و این نیز از احتمالات موجود است. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد