در استان سمنان

خشکسالی،شترها را به خودخوری مجبور کرد

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان آثار خشکسالی بر روی گله های شتر در مناطقی از این استان را سنگین خواند و گفت: این امر شترها را به خوردن پشم یکدیگر و استفاده از مواد زائد کشانده است.
کد خبر: ۷۵۱۶۸۵
خشکسالی،شترها را به خودخوری مجبور کرد

محمد سعیدی افزود: خشکسالی و وضعیت نامطلوب مراتع استان سمنان شترها را نیز به جان هم انداخته است.

وی گفت: خشکسالی و کاهش علوفه در مراتع مواد معدنی و عالی در دام ها را تامین نکرده و این مساله سبب شده در برخی مناطق از جمله بیارجمند، رضا آباد و زمان آباد در این استان با خوردن پشم همدیگر نیاز بدن خود به مواد عالی را تامین کنند.

وی وضعیت خشکسالی در مناطق شرق استان سمنان را پیچیده تر دانست و افزود: تاثیر خشکسالی بر گله های شتر عمیق تر بوده است.

سعیدی با اشاره به وابستگی شدید شتر به مراتع، گفت: دامداران در این منطقه در خصوص جیره غذایی شتران و تعلیف دستی آنها کمنر توجه داشته اند و این امر از اواخر تابستان موجب نرسیدن مواد غذایی مناسب به شتران شده است.

وی با اشاره به مشکل نرسیدن مواد عالی به شترها، افزود: این امر سبب بروز عوارضی نظیر پشم ریزی و لخت شدن شتران شده و گله های شتر برای رفع نیازهای غذایی خود به مواد زائر و یا خوردن پشم هم روی بیاورند.

سعیدی گفت: با توجه به این مشکلات دادن مکمل های غذایی به شترها باید در برنامه قرار گیرد و این مساله نیز نمی تواند در کوتاه مدت مشکل آنها را حل کند و باید برای جلوگیری از بیماری های ویروسی و میکروبی و تقویت سیستم ایمنی بدن آنها با برنامه صورت گیرد.

وی افزود: مکمل های غذایی باید به مرور و بر اساس برنامه در جیره غذایی شترها منطقه قرار گیرد تا شرایط بهتری در این گله ها ایجاد شود.

مدیر کل دامپزشکی استان سمنان خواستار اختصاص اعتبار برای تامین مکمل های لازم دامی برای رفع این مشکلات شد.

در استان سمنان قریب 12 هزار نفر شتر وجود دارد که چهار هزار نفر از این تعداد در منطقه بیارجمند وجود دارد.

سمنان – خبرنگار جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها