به گزارش جامجم، در مراسم اختتامیه جشنواره پیامبراعظم(ص) که در تالار وحدت تهران برگزار شد، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی حضور داشت و در مراسم دیگر قرار بود محمد باقر قالیباف حاضر باشد که غیبت او با کنایههای جدی مجید مجیدی همراه شد.
وحشیگری مدرن به روایت لاریجانی
اما در مراسم نخست، علی لاریجانی به سخنرانی پرداخت و گفت: اینکه به پیامبر(ص) توهین میشود دردآور است و میتوان گفت یک وحشیگری مدرن است. پیامبر(ص) صاحب ولایت تشریعی و تکوینی است و توهین به ایشان قلب هر مومنی را ناراحت میکند.
وی افزود: گزارشی که در این جشنواره ارائه شد نشان میدهد که از این جشنواره استقبال قابل توجهی شده، اما باید آسیبشناسی شود که چرا این اقدامات و توهین به پیامبر عزیز اسلام(ص) صورت گرفته است؛البته دفاع از ساحت مقدس پیامبر(ص) نیز لازم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، توحید، مبارزه با جهل و مبارزه با فساد و ظلم و ایجاد قسط و عدالت را از نکات بعثت رسول اکرم(ص)برشمرد و تصریح کرد: همه بخشها و امور با عقل به دست نمیآید و نیازهای وحیانی وجود دارد، گاهی بیتوجهی به عقل و گاهی بیتوجهی به دین دلیل بیسامانیهاست.
او ادامه داد: گروهی هستند که معنویت و امور وحیانی را کنار گذاشته شده میدانند و با غروری که دارند موضوعات قابل فهم را قبول نمیکنند که این گروهها عمدتا در غرب پیشرفت کردهاند و نباید فراموش کرد اکثر جنگهای اخیر به دلیل روحیه افراطیگری غربیهاست. لاریجانی گفت: توهین به اولیای دین قابل قبول نیست و باید توجه داشت آزادیهایی که عنوان میشود باید برای شکوفایی استعدادها باشد و نمیتوان تحت عنوان آزادی، استعدادها را سرکوب کرد.
وی ادامه داد: عدهای کاریکاتور میکشند و به پیامبر اسلام(ص) توهین میکنند، این در حالی است که اولیای دین را خدا بزرگ کرده است، بنابراین بنده خدا نمیتواند این عزیزان را کوچک کند.رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نویسندگان و هنرمندانی که با ذهنیتهای خوبی در این جشنواره شرکت کردند باید با زبان هنر حقایق را متجلی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت نیز در این مراسم گفت: این جشنواره و این اقدام مجمع جهانی اهلبیت(ع) که با تلاش و همکاری خدمتگزاران به مسلمانان و پیروان اهل بیت(ع) آغاز شد برای پاسخگویی به یاوهها و توهینهای دشمنان بود.
ویگفت: باید بیش از این اعتراض شود و این حرکت شیطانی و مرموز توطئه دشمنان اسلام را باید در یک حرکت عمومی محکوم کرد و با وحدت در برابر توطئهگران ایستاد.
حجتالاسلام اختری گفت: احساس میکنیم که در محضر پیامبر(ص) شرمندهایم، گرچه نتوانستهایم فراخوان جشنواره خود را منتشر کنیم و بسیار ساده حرکت کردیم، اما این استقبال ما را شگفتزده کرد و 900 اثر برای این فراخوان آمده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: بیش از 200 فیلمنامه در خصوص پیامبر(ص) به دبیرخانه جایزه رسیده که باید همه مسئولان و هنرمندان در ساخت این فیلمها تلاش کنند تا بتوانیم شخصیت رسولالله(ص) را به دنیا معرفی کنیم.
در اختتامیه جشنواره پیامبر اعظم، آیتالله جوادیآملی و نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، همچنین داریوش ارجمند و محمود عزیزی بازیگران مطرح سینما و تلویزیون و برخی دیگر از هنرمندان کشورمان حضور داشتند.
پایان جشنواره نشانه نوشته محمد(ص)
اما چند خیابان بالاتر در خانه هنرمندان نیز، مراسمی مزین شده به نام پیامبر اسلام برگزار شد. در این مراسم که با عنوان جشنواره نشانه نوشته پیامبر برگزار شد، قرار بود محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیز حضور داشته باشد که این امر محقق نشد.
مجید مجیدی، کارگردان سینما که این روزهای مشغول طی آخرین مراحل فنی فیلمی برای پیامبر است، در این مراسم از شهردار تهران و مسئولانی که برای امور فرهنگی که شأنیت و منزلت دینی دارند وقت کمتری میگذارند، انتقاد کرد.
مجیدی در این مراسم از سیدجواد شوشتری، رئیس پیشین و جمال کامیاب، رئیس وقت سازمان زیباسازی شهر تهران به خاطر همراهی با این جشنواره تشکر کرد .
کارگردان فیلم سینمایی «محمد(ص)» بیان کرد: به ساحت مقدس نبیاکرم(ص) خیلی جفا شده است. با اینکه نام ایشان عنوان سالی هم قرار گرفت، ولی کار جدی در زمینه فرهنگ و هنر برای ایشان انجام نشد.مجیدی عنوان کرد: پیامبر اکرم(ص)، عصاره همه خوبیهاست و کمکاری ما باعث میشود که امروز هم پیامبر و هم اسلام ما را به سرقت ببرند و قرائت اسلام طالبانی، سلفی و... که پر از خشونت و ترور است، در دنیا ترویج شود. این جشنواره بهانهای بود برای پرداختن به نام مقدس حضرتمحمد(ص) که آن را به فرهنگ عمومی وارد کنیم.
مجیدی در بخشی دیگر از سخنانش درباره لوکیشن فیلم «محمد(ص)» توضیح داد: یک شهرک بزرگ سینمایی در جاده قم ساخته شده و حاوی سازههایی است که تا 30 سال ماندگار است و میتوان از آن به عنوان شهرک سینمایی جهان اسلام یاد کرد. این کارگردان و فیلمنامهنویس همچنین بیان کرد: در این جشنواره آثار زیادی دریافت شد، ولی آثار خارجی نداشتیم شاید چون روابط عمومی تجربهای در این زمینه نداشت و نتوانست آثار هنرمندان خارجی را به این جشنواره جذب کند.
در این برنامه که اجرای آن را محمدرضا شهیدیفر بهعهده داشت، جمال کامیاب رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: نامی برای سازمان زیباسازی شهرداری تهران انتخاب شده است که کار ما را سخت و پیچیده میکند. نمیتوانیم به سراغ عنصر زیباسازی برویم و هنرمندان را نادیده بگیریم، چون آنها به این عنصر بسیار نزدیک هستند. بنابراین به هر بهانهای که بتوانیم برای همراهی به سوی آنها میرویم که آنها دست ما را بگیرند و این برای ما مبارک است. در بخشی دیگر از مراسم، حجتالاسلام میثم امرودی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که به نمایندگی از محمدباقر قالیباف در این مراسم حضور داشت، اظهار کرد: محمدباقر قالیباف به خاطر جلسهای ضروری نتوانست در این مراسم شرکت کند.
اتفاقا در این جلسه بعضی از مسئولان حضور دارند، ولی میبایست هنرمندان بیشتری در این جمع حضور مییافتند. دوست داشتم که این جمع مملو از هنرمند باشد.
در جشنواره نشانه نوشته پیامبر، 2700 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود که 40 اثر از 36 هنرمند برای حضور در این جشنواره انتخاب شدند. معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز آنان پایان بخش مراسم بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد