دکتر فرید متین در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: علائم بیماریهای قلبی در گروههای مختلف سنی متفاوت است ولی مهمترین علامت شایع آن درد قفسه سینه است که معمولا به پشت، دست چپ و یا فک انتشار پیدا میکند. از دیگر علائم شایع مشکلات قلبی، عروقی، تنگی نفس است که بیشتر در هنگام فعالیت و کاهش توان تنفسی فرد بروز میکند.
وی افزود: در افراد مذکر بالای 40 سال هر دردی از ناف تا لاله گوش مربوط به قلب درنظر گرفته میشود مگر اینکه با بررسیها رد شود. از دیگر علائم مشکلات قلبی، درد در ناحیه بالای شکم است که گاهی با دردهای مری یا معده اشتباه گرفته میشود. ضعف و بیحالی به خصوص در افراد مسن و کاهش توان فرد می توانند از دیگر علائم بیماریهای قلب باشند.
متین با بیان این که احتمال بروز مشکلات قلبی در مردان بیشتر است، چربی خون بالا، فشارخون بالا، دیابت و استرس را از عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی عنوان کرد.
وی با اشاره به نزدیک بودن فصل گرما به بیماران قلبی توصیه کرد حتی الامکان از کاهش آب بدن جلوگیری کنند چون باعث اختلال هیدراته شده و درنتیجه روی فعالیت قلب تاثیر میگذارد و منجر به ایجاد عارضه قلبی میشود.
متین درباره تاثیر آلودگی هوا بر روی بیماران قلبی گفت: تجمع آلودگی در مراکز شهرها بیشتر است و این امر به طور نسبی باعث افزایش مشکلات قلبی در بیماران در معرض خطر میشود. بنابراین افراد در معرض خطر بهتر است از تردد در محلهای آلوده خودداری کنند. در منازل نیز بهتر است از دستگاههای تصفیه کننده هوا برای کاهش اثرات آلودگی هوا استفاده شود.
این متخصص قلب و عروق همچنین مشاهده فیلمهای ترسناک و سایر فعالیتهای پرهیجان را از عوامل خطر تشدیدکننده بیماریهای قلبی عنوان کرد و افزود: تپش قلب و اضطراب باعث بالا رفتن ماده مترشحه کولامین و در نتیجه افزایش ضربان قلب به منظور خونرسانی بیشتر به مغز میشود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه عموم به کاهش ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی گفت: رژیم غذایی مناسب، کاهش استرس، کنترل فشار خون، درمان دیابت و اصلاح الگوی زندگی نامطلوب میتواند در کاهش گرفتگی عروق قلب موثر باشد.
متین گفت: از روشهای تشخیص بیماریهای قلبی، گرفتن نوار قلب و انجام اکوکاردیوگرافی است که نشاندهنده فعالیت عضله، قلب، دریچهها، گرفتاری لایه دور قلب یا پریکارا میباشد. انجام تست ورزش نیز احتمال گرفتگی عروق و میزان ظرفیت فعالیت فرد را نشان میدهد و درنهایت آنژیوگرافی عروق کرونر که به صورت صددرصد میزان و محل گرفتگی عروق و استراتژی درمان را مشخص میکند از ابزارهای تشخیصی موثر در این زمینه است.
وی در پایان تاکید کرد: در بیماران قلبی، پزشک با توجه به وضعیت فرد، انجام ورزشهای هوازی به میزان مشخص را توصیه میکند که بهترین آنها پیادهروی در هوای مناسب و شنا است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت