عزتالله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره رادیو و پنجمین اجلاس جهانی صدا گفت: حوزه صدا بسیار مقتدر است و سازمان صدا و سیما با 26 شبکه ملی و سراسری و دهها شبکه ملی تاثیرگذاری بسیاری در سطح جهانی دارد. آمار این چند ساله معاونت صدا تعجب آور است. نظارت بر این میزان تولید سخت است. تولید و پخش برنامهها تا به حال سه برابر شده است و آخرین آمار از برنامههای تولیدی حدود 1222 برنامه است.
وی افزود: پشت تمام این برنامهها محقق و نویسنده وجود دارد و دریایی از فکر در آن نهفته است. خیلیها با بخشهای صدا ارتباط برقرار میکنند و این نشان میدهد رادیو رسانهای تاثیرگذار است. گزارشهای نظارتی بسیار دلگرم کننده است و با همه حساسیتها و مطالبات درصد خطاهای رادیو امسال بسیار کم بوده است. مشکلات نظارتی در رادیو بسیار کاهش یافته و از همه مدیران بابت این مسئله تشکر میکنم.
ضرغامی با اشاره به حضور میهمانان خارجی در این جشنواره خطاب به صوفی گفت: از ایشان میخواهم برای سال آینده برای برنامههای خارجی اولویت قائل شود و چند محور را مورد توجه قرار دهد. رادیو رسانهای پاک است و معمولا فساد فراوان در شبکههای تلویزیونی وجود دارد. واقعا رادیو در مقابل تلویزیون رسانهای پاکتر و صادقانهتر است. ما در کشور باید صدا را از آسیب سیما محفوظ نگهداریم. بسیاری از شخصیتهای خوب ما در رادیو کار میکنند و امیدوارم اگر فراغتی برایم ایجاد شود با توجه به نفوذ رادیو بتوانم متن بنویسم
.
وی با اشاره به سه محور مدنظری که برای برنامهسازان خارجی و تعامل با آنان در نظر گرفته بود، گفت: در سطح خارجی باید به سه محور «خانواده»، «محیط زیست» و «استقلال فرهنگی - هویتی» توجه شود. اساس خانواده پاک است و هرجا خانواده باشد اولویت دیده میشود. محیط زیست امروز فوقالعاده اهمیت دارد و خیلی حرفها و پیامهای مشترک میتوانیم داشته باشیم. همچنین میتوانیم از ایدههای مشترک استفاده کنیم. محیط زیست به محیط فرهنگی و آسمان هم ارتباط مییابد.
ضرغامی در ادامه گفت: چرا شبکههای پورنوگرافی محیط ما را خراب میکنند؟ الان این شبکهها بدتر از بمب هستهای در حال از بین بردن محیط زیست پاک مردم دنیا هستند و بدترین تصاویر را برای بچهها پخش میکنند.
وی درباره استقلال فرهنگی - هویتی نیز گفت: سالهاست که دنیا به سمت یک فرهنگ واحد پیش میرود و این غلط است که خرده فرهنگها را از بین ببریم. بچههای خارج از کشور چیزی جز قهرمان فیلمهای آمریکایی نمیشناسند. این اشکال خود ما در کشور است و اینها را برای از بین بردن فرهنگها خلق میکنند.
ضرغامی با ذکر خاطرهای گفت: به رئیس رادیوی کشوری گفتم چه میزان برنامه تولید میکنید که وی پاسخ داد لازم نیست فیلم بسازیم بلکه هالیوود این کار را انجام میدهد. پرسیدم چرا شما تولید فیلم ندارید گفت مشکل اقتصادی داریم و به عنوان یک مدیر رادیویی برایش مهم نبود که چه چیزی برای مردم پخش میشود.
رئیس سازمان صدا و سیما تاکید کرد: فرهنگ جمهوری اسلامی به کشورهای دیگر رسوخ کرده است ما باید در کشورمان به اقلیتها و قومیتهای مختلف توجه کنیم. مشی جمهوری اسلامی در این زمینه میتواند مورد توجه باشد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: