جام جم سرا: مهرنوش اشکانیزاده گفت: لجبازی مجموعه رفتارهای ناهنجاری است که کودکان برای رسیدن به خواستههایشان انجام میدهند.
وی ادامه داد: اما به طور کلی شیوع لجبازی بیشتر بین ۲ تا ۶ سالگی است. در این دوران کودک قادر نیست خودش را به جای دیگران بگذارد و به نوعی فقط خود را میبیند. از سوی دیگر کودکان به دنبال استقلال و خودباوری هستند و با لجاجت خود میخواهند به والدین بگویند کارها باید مطابق میل من پیش برود.
اشکانیزاده در ادامه افزود: لجبازی به جهت کسب درجاتی از استقلال شخصیتی در کودک خصلتی طبیعی است، ولی باید کنترل شود. البته لجبازی و ناهنجاری محسوب میشود، در حقیقت لجبازی مهار گسیخه و دردسر آفرین که به صورت عادت و خصلت رفتاری شده نتیجه رفتارهای والدین و شرایط محیطی است که کودک را به لجبازی بیشتر وادار میسازد. اگر کودکی لجبازی را از حدی گذراند، باید ریشه این رفتار را در نحوه برخورد والدین و اطرافیان و تنبیهها و تشویقهای آنها جستجو کرد.
این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: برخی از کارها مانند: امر و نهیهای مکرر که باعث ایجاد مقاومت در کودک میشود، مخالفتهای مکرر والدین نسبت به رفتارهای کودک، بیتوجهی والدین نسبت به کودک و ارائه دستوراتی به کودک که یا عملی نیست یا غیر علمی میباشد، از جمله مسائلی است که موجب لجبازی کودک میشود. |باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد